Aşık olmayan âdem / Benzer yemişsiz ağaca. -Yunus Emre |
|
||||||||||
|
Kendi çocukluğumu yüzüne işleyeceğim. Anlatsın bana gökte bildiklerini Çocukluğumu eline vereceğim. Çocuktum çocuklara uzak esvaplarımı satacak ülke yoktu gökte yerde çocuk bulacak yer yoktu bende belki bir kucak bulabilecek ellerim vardı hep yaşlı çocuklar ülke bulmuşlardı bulunduğum yerde çocuktum zehirli anılar yaşadım yaşlanmayı sevdiğim zamanlarda küçük gurbet indiğinde içime hira çoktan gecekondu olmuştu resmi kayıtlarda çocuktum ve her kelimede uzak heceler bulurdum kekeme adımlarımda ben nerede çocuk olsam ben nereye adım atsam orada adıma işaretler konar oraya her kelimem için bir çarmıh konar bu kadar buraya kadar şairlerden çocuk olmaz denilmiştir söylentilere bakılırsa çocuklardan da şair olmazmış der suçunu itiraf etmekten korkan kim varsa baştan başlayacağım göge çıkan çocuk buraya gelsin kendi İsalığımı yüzüne işleyeceğim anlatsın bana gökte bilmediklerini bildiklerimi eline vereceğim küçük hira gecekondu gurbet bunlar yeter çocukluğumu ispat etmeye sorular sormak için kafi suçlarıma ortak etmek için bir tarihi İçimdeki çocuğu al benden Ne de olsa hep arka sıralarda yer ayrılmıştır ona Ona lanetli kelimelerden oyunlar öğretildi Kimsenin ona yer aradığı da yoktu Ne O bir kuyuya düştü Ne O düştüğü kuyulardan çıkarıldı Ne kuyusuna düşenler oldu Kendim bir hiraydım aslında Bende bir kişilik yer vardı Ya gerilecekti Ya gelecekti gitmedi Yağmurlu vakitlerde bana dokunanlar uzağın anlamını öğrendi İnsan nedense bir sevgiliye uzaksa uzağı bırakır Çocuk uzaksa bir sevgiliye insana yakın durur çünkü çocuklar bir kucak kadar büyür elimdeki sigara gibi yalnız parmaklarımdaki kalem kadar yanlıyım. Yaşım kırk değil… Çünkü titreyen sadece ellerim….. parmaklarımdaki yalnızlık saçlarıma dolandı yalnızlığımdaki sessizlik parmaklarımda kaldı saçlarımdaki sensizlik çok isa kaldı Buraya gelmeli. Saçlarımdaki yalnızlığın nefesi isadan önce gelmeli…..
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © ömer yavuzcan, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |