..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Çocuk > HARUN KABLAN




10 Nisan 2008
Alýþmak  
HARUN KABLAN
HER ÝNSAN NE YAZIK KÝ KENDÝNDEN BÝR ÞEYLER BULACAK


:BBGC:

           ALIÞMAK

“ -Ne yapayým ben böyleyim iþte. Ne kadar bu iþin olmasý için kendimi olumlu yönde düþünmeye sevk etsem de olmuyor iþte, olmuyor.”
“- Offffff! Takma kafana be Ahmetçiðim.”
“-Takma kafana demesi kolay. Bekâra kadýn boþamakta ne var ki…” Biraz sessizlik oluþtu. Ahmet Bey çayýnýn son demini yudumlayýp arkadaþlarýnýn arasýndan bir daha görüþmek üzere vedalaþarak ayrýldý. Tenha sokaklarda, parklarda, bahçelerde güneþin batýmýna kadar gezdi. Güneþ battýktan sonra sahile gitti. Kendi gibi yalnýz olan banklardan birine denize karþý oturdu. Sýrtýný banka yaslayýp, bacaklarýný da birbirinin üstüne koyup uzatarak, ellerini de baþýnýn arkasýna alýp meltem rüzgârýný rahatlatýcý etkisi ile derin derin düþünmeye baþladý. Bir sonuca ulaþamýyordu. Bir karar vermeliydi fakat hangi tür karar vereceðinden emin deðildi. Kafasýnda kýrk tane tilki geziyordu ve kýrkýnýn da kuyruðu düþünce âleminden çýktý. Babasýnýn on altýncý yaþ gününde hediye ettiði fosforlu saatine bakýp:
“-Oooo! Ne kadar da vakit hýzlý geçmiþ. Evdekiler de merak etmiþtir.”diyerek hýzlý adýmlarla hamamýn karþýsýndaki iki katlý cumbalý ahþap evlerinin yolunu tuttu. Bir yandan eve geç kalmýþlýðýn telaþýný yaþarken, bir yandan da içinde bulunduðu çýkmazdan nasýl kurtulacaðýný düþünüyordu. Bir müddet sonra evine geldi. Anahtarýný cebinden çýkardý. Gýcýrtýlý bir ses ile kapýyý yavaþça açtý.
Annesi: “Oðlum neden bu kadar geç kaldýn ?”
-“Biraz gezdim anneciðim…”
Annesi Ahmet’in üstüne fazla gitmek istemedi. Çünkü sebebini gayet iyi biliyordu. Ahmet o gece ýlýk bir duþ aldýktan sonra yataðýna yattý. Sabah olduðunda arkadaþlarý ile son bir defa görüþmek üzere yanlarýna gitti. Konu yine Ahmetlerin bir baþka ile taþýnmasýna gelince,
Ahmet:
”Gül yüzlü, güzel huylu can dostlarým, ben bu mahalleden, denizden nasýl ayrýlayým. Çocukluðum bu mahallede sizlerle ve denizle geçti. Þimdi nasýl olur da vazgeçerim tüm bunlardan? Keþke babamýn tayini hiç çýkmasaydý veya burada memur olana kadar Yunus Bakkal’ýn yanýnda, Kasap Hayri’nin yanýnda veya herhangi bir dükkânýn yanýnda dükkâný olsaydý da esnaflýk yapsaydý. Hiç olmazsa ölene kadar buralarda dururduk. Düþünüyorum da ya ailem taþýnsýn ben burada kalayým ya da onlarla gidip bu mahalleden ve sizden ayrýlayým. Bilmiyorum ne yapacaðým keþke buralarý ve sizi bu kadar çok sevmeseydim. Bir daha bu mahalle gibi güzel bir mekân sizler gibi samimi ve candan dostlar nasýl edinirim?”
Ahmet’in arkadaþý Ýlker ise;
“Ahmet hatýrlýyor musun sen bu mahalleye geldiðinde dokuz yaþýndaydýn. Daima geldiðin yerleri ve arkadaþlarýný anlatýrdýn. Buralara alýþamayacaðýný dile getirir dururdun. Oralara da alýþýrsýn Ahmet. Buralara nasýl alýþtýysan oralara da öyle alýþýrsýn. Bu insan fýtratýnda vardýr. Gittiði yere, girdiði ortama alýþýr. Bir önceki yerinin, ortamýnýn eskisi kadar önemi kalmaz”
Hayýr hayýr! Bu görüþe katýlmýyorum Ýlker. O zaman çocuksu duygulardý.”
-“Hayýrlýsý bakalým. Ýnþallah oralara da alýþýrsýn…”
Ahmet’in taþýnma vakti gelmiþti. Mahalleli Ahmetleri buruk bir þekilde yolcu etti. Ahmet gider gitmez arkadaþlarýný aradý. Ýlk baþlarda her hafta daha sonra ayda bir ve bir müddet sonra da bayramdan bayrama aramaya baþladý. Ahmet kurban bayramýný ikinci günü bayramýný kutlamak için arkadaþý Ýlker’i arar. Biraz görüþtükten sonra
Ahmet:
-“Buralar çok güzel, çok sevdim. Yeþilliði, temiz havasý, pýnarlardan akan buz gibi sularý o kadar güzel ki inan gelsen buraya denizi ve oralarý tamamen unutursun. Bir de Rýza diye bir arkadaþým var. Sizlerden iyi olmasýn çok iyi bir insan” der ve memnuniyetini bildirir. Ýlker, Ahmet’in adýna çok sevindiðini söyler. Tanýdýklara selam söylenmesini rica ederek telefonu kapatýrlar. Oralarýn çok güzel oluþu, oralarý çok sevdiði ve Rýza adýndaki çok yakýn arkadaþý tabii Ýlker’in gözünden kaçmamýþtý. Kendi kendine tebessüm etti ve:
“Ýnsanoðlu böyledir. Gittiði yere alýþýr. Geldiði yerin eskisi kadar önemi kalmaz. Çocuk doðduðunda ana rahmine dönmek istemez. Dünyanýn güzellikleri daha hoþ gelir. Dünyada iken ölümden korkar, ölmek istemez. Cennete gittiðinde ise dünyaya dönmek istemez. Ýþte, insanoðlu böyle.”Belki de gitmek gerektiðinde, gitmek; kalmaktan daha güzeldir.






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Merkezi Gönül? [Þiir]
Anlayacaksýn [Þiir]
Kabul Eder mi? [Þiir]
Edepsizlikler [Eleþtiri]


HARUN KABLAN kimdir?

Hayatýn tatlý sularýna yelken açmasýný seven "güzeli güzel yapan edeptir, edep ise güzeli sevmek için sebeptir" sözünü ilke edinen, garip bir hayat yolcusu. . .

Etkilendiði Yazarlar:
yerel bir degi çýkarmak, yazý yazmaya çalýþmak ve kitap okumak


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HARUN KABLAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.