..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
640K bellek herkese yetmelidir. -Bill Gates, 1981
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > hayal




21 Temmuz 2008
Külleri Sana , Közü Bana Düþen Sevda  
Anneme Söyleme

hayal


Çeken ve iten, karþýt ve aynýydýlar. Korkak ve deli cesurdular. Ne gülmek kadar iyimser, ne aðlamak kadar kötümserdi yaþamlarý. Zýtlýklarýn ortasýnda bir yerdeydiler. Aslýnda, hiçbir yerdeydiler. Olmak istedikleri “hiçlik” aralarda bir yerlerde olamazdý çünkü.


:AHAI:
Kadýnýn saçlarý rüzgârda dalgalanmaktaydý. Gidiþin yüreðinde býraktýðý tortuda, dibe
batmak ve boðulmak istedi. Umarsýz bakýþlarý her deðiþinde erkeðin gözlerine, “git” bakýþlarýna yenik düþtü. Ölü bir vedaydý bu. Soluklanamadý ve aðlayamadý da… Týpký ölüm sonrasý tutulmalarda olduðu gibi.

     Vampir uykularýna gebe yarýnlara düþtü aklý. Tabutunu hazýrladý ve kendini aðýr zincirlere vuracaðý eskilerini de… Her diþi vampir kadar orospuydu ve her diþi vampir kadar Efendisine sadýk.

     Bir albinoya dönüþtü ruhu. Soldu soldu soldu, beyaza yattý hepten. Artýk güneþe bakamazdý ve donatamazdý da kendini günýþýðýyla. Lanetlenmiþti! Bir albus olarak yaþayacaktý ve bedenindeki tek renk, diþleri ve yüreðindeki kan olacaktý. Kendi kaný ve kendine benzer olaný. Yine de “iyi ki doðdun” olandý, Efendisinin kölesi. Efendisine yaradýlýþýna, hep râm olacak ve ibadetini eksik etmeyecekti. Tapýnak gündüzleri uyunup, geceleri seviþilen, soðuk bir evdi. Zevksiz… Belki de, 2X1 ebatýnda bir vitray olmalýydý. Pencerenin tam karþýsýnda; tepeden ýþýklandýrýlmýþ ve güneþi kýrýp kýrýp parçalayan. Albino, dayanamaz ki günýþýðýna. Bir vitray olsaydý, “git” demeden giderdi albus. Dönmezdi. Armaðaný olan, tahtadan oyma o maský vermek için bile dönmezdi.

     Dünden kalmýþ bir sýzýyla, umarsýz ama kahýrsýz, hep ayný saatlerde, ayný uyanýþlarla gecelerce tapýnacaktý. Acýmtrak sýzýlarla inleyecekti ruhu; düþecekti. Düþmelerin ustasýydý o. Düþerdi; sadece Efendiye (düþ)erdi.

     Bir ýslýk býrakýr gibi, kolayca býraktý ezgisini dudaklarýndan kulaðýna. Kýsa, keskin ve detone. Ýniltili bir ilâhiydi dökülen, çünkü fazlasýna yetmezdi nefesi. Olsundu; týrmalasýndý kulaklarý. Yine de yüreði ele geçiren bir týnýsý olduðunu bilirdi o. Efendi, ruhunu üfledi bedenine ve gücünü. Dedi ki; “Þimdi, gitme vaktidir. Uç, küçük yarasa! Kana bulan da gel, renklerini al da gel!”

     Çeken ve iten, karþýt ve aynýydýlar. Korkak ve deli cesurdular. Ne gülmek kadar iyimser, ne aðlamak kadar kötümserdi yaþamlarý. Zýtlýklarýn ortasýnda bir yerdeydiler. Aslýnda, hiçbir yerdeydiler. Olmak istedikleri “hiçlik” aralarda bir yerlerde olamazdý çünkü.

     Bu ciddi bir baþarýsýzlýktý. Ya Efendi yeterince anlatamamýþ ya da o, vasat zekâsýna yenik düþmüþtü bir kez daha. Birazcýk akýllýydý belki. Yine de zaman, mekân ve ibadet üçlüsü hazmedemeyeceði kadar sýnýrsýzdý. Biraz sabýr, biraz ders, biraz zamandý gereksindiði. O da Efendide yoktu. Iþýk hýzýnýn lordundan, zaman ve sabýr dilenilmezdi kural gereði.

     (Sevgili Efendim; aþkým, sevdiðim! Çifte evrim vurgunuyla, vampir bir albusa dönüþtüðümü, anneme söyleme! O beni, anasýnýn kuzusu sanýyor. De ki; “Renklerini ve ýþýðýný kaybetti. Hükümsüzdür.” Yoksa hükümlü müdür?)

     Ölü bir vedaydý bu. Temmuz sýcaðýnda Ankara, kar yaðdýrýyordu ölen ve dirilen bir bedene. Ve kadýnýn saçlarý rüzgârda, yalana ve yasaða batmýþ bir sevdaya inat, yüzünü kâh kýrbaçlayýp, kâh okþayarak dalgalanmaktaydý.

Benden Efendime (Tapýnma)

17.07.2008
Merzifon- Ankara Yolculuðu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gece (Hayal) Dir (Er) Erse Gün (Iþýðýna)
Ýkilem

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çocuðum [Þiir]
Pigme [Öykü]


hayal kimdir?

Okumayý, yazmayý, þiir dinlemeyi ve sinemayý seviyorum. "Ekonomik özgürlüðüm var" diyen bir köleyim. Her iyi köle gibi, az tüketir, çok üretirim.

Etkilendiði Yazarlar:
Cemal Süreya, Oruç Aruoba


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hayal, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.