..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek bir sevgide diðer insanýn iyiliðini istersin. Romantik sevgide diðer insaný istersin. -Margaret Anderson
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bireysel > Barýþ Umut




11 Temmuz 2002
Güzel  
Barýþ Umut
..Senin tek cevabýn ondadýr, seni doðuracak olan odur, ve [o da] senin tek doðuracaðýndýr.


:BFDG:

“Senin cevabýn ondadýr. Ki sen sormasýný öðren, [o sana] gelecektir. Belki bir gece vakti, uykundan [uyanýp] bulacaksýn soruyu, iyi belle onu, sendendir. Ve belki bir baþka gece vakti, soracaksýn sorunu, gerçek odur, sana [gelen] cevaptýr. O gecedir seni doðuran, seni [sen] yapan, ki sen de þimdi doðurabilesin. Dokunduðun gerçektir, ve sana cevaptýr, ve [sana] vereceðimiz en güzel hediyedir. Senin tek cevabýn ondadýr, seni doðuracak olan odur, ve [o da] senin tek doðuracaðýndýr. Bil ki o sanadýr, sen de ona.”
   

Yeþa suresi, 14-16


   
   
   
Kýþla bahar arasýndaki o isimsiz zamanda geldin bana belli belirsiz tarih düþemeyeceðim ne yazýk oysa ben bulutlara kazýmak isterdim her bir gül yapraðýna not düþmek isterdim seni bulduðum beni bulduðun o günahkar aný —çünkü her aþk bir günahtýr temelde— ama þu an elimden tek gelen dudaklarýma ilk konduðun —an deðil de— saniyeleri imlemek gün ay ve yýl olarak ilan etmek ilgili makamlara ve yurt çapýnda —yok— tüm yerkürede en kutlu bayram olarak kutlanmasýný saðlamak küre döndüðü sürece kitaplara yazmak soluksuz esen yükseklere köpükler ören dalgalara yazmak yazmaktýr elimden gelen þimdi bu gelgitli denizde —aramýzda uzanan— oysa uzansak gene yanyana —yanyana da deðil aslýnda ama— kokuna karýþsa diþlerim dokunsam tenine kar gibi —gene— yaðsam tenine ve kaplasam seni örtsem üstünü —kar gibi— gene uzansak diyorum duyuyor musun beni düþünüyor musun sen de düþüyor musun benim güle oynaya düþtüðüm bu gönüllü çukura —çukur dediðim bir derin vadi aslýnda yeþil uçsuz bucaksýz ve cennetten öte— hep gözlerinin yüzünden bir de o güzel gülüþünün —gülmek kimseye yakýþmýyor sana yakýþtýðý kadar— ve gülerken dudaklarýnýn aldýðý kývrýmlarýn yüzünden aþýk oldum belki de ben sana kimbilir oysa bir þakaydý baþlangýçta ben de düþleyemezdim bu kadarýný ama oldu iþte oluverdi —ne mutlu— kokun doluverdi odama düþlerime þarkýlarýma her bir harfte seni koklamak seni görmek —her harf saçýndan bir tel yataðýma býraktýðýn— ve sürekli yinelemek ismini yan odadan çaðýrýr gibi çaðýrmak seni buraya —yerin hazýr biliyorsun— ya da pencerene týrmanmak gece çökünce sýzývermek odana bir hýrsýz gibi çalmak seni arsýzca —her gün yeniden tanýmak yeniden kapýlmak sesinin rüzgarýna omzunun yuvarlaðýna sýðýnmak— evet çalýp götürmek gerek seni uzaklara —hadi gel— gelir misin benimle —býrakmam elini— putperest þamanlarýn dualarý gibi mýrýldandýðýmda ismini yanýtsýz býrakmazsýn deðil mi sesimi duyarsýn gülümsersin en azýndan görmesem de ben —ki görüyorum artýk— meðer kör deðilmiþ gece kara deðilmiþ bildiðimiz gibi ölü doðmazmýþ þarkýlar þimdi farkediyorum sen þarký söylerken sen elimi tutarken baþýný göðsüme koyduðunda farkýna varýyorum her þeyin sonunda yerini bulduðunu —bulmaca çözer gibi— ve teninin kokusunu ta ciðerlerime çekerken usulca yerleþtirmeye çalýþýrken tenini bomboþ belleðime —kutsal bir ýþýltý tenin göklerden inen— hiçbir dokunuþu unutmamaya çabalarken ve tatlý meyveler gibi kýzardýðýnda yüzün —ne güzelmiþ— burnunu çekerken sen anlýyorum ne kadar derin aktýðýný denizlerin daha yeni öðreniyorum belki de incecik parmaklarýný öperken —tahminimden de inceymiþ hem— ve tekrar tekrar seslenirken sana þimdi biliyorum ki çok þey varmýþ daha söylenecek —yeter ki doðru kulaða fýsýldasýn insan.
   




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altý Ay

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hileli Deste
Dolunay Ritminde Huzursuz Eser
Kanatlar


Barýþ Umut kimdir?

bilmem. . kimdir?

Etkilendiði Yazarlar:
edepsiz etkiler


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Barýþ Umut, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.