..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Roman yazmanýn üç kuralý vardýr. Ne yazýk kimse bu kurallarýn neler olduðunu bilmiyor. -Somerset Maugham
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Modernizm > ERDEN ERKÝN




28 Ocak 2009
Þimdiki Aklým Olsaydý...  
ERDEN ERKÝN
Þimdiki aklým olsaydý,"Bir dönüp baktým ki geçmiþ seneler, içimde birikmiþ neler neler olmuþ kördüðüm, aynadaki gözlerimde gördüðüm, hala senin için yanmakta ve aðlamaktayým," demez ve boþ bir þiþe içinde baþarý kutlamazdým. ERDEN ERKÝN...


:BCDDC:



Þimdiki aklým olsaydý; dünün acýsýný, bugünün sancýsýný, yarýnýn kaygýsýný yaþamazdým. Ulaþýlmaz aþklarýn tartýþýlmaz üstünlüðüne inanmaz, tel örgüye takýlarak pantolonumu yýrtmazdým.

Þimdiki aklým olsaydý; aþkýn,"Sen benim eriþilmezim, vazgeçilmezim, unutulmazýmsýn" diyenlerin dayandýklarý palavradan ibaret bir payanda olduðunu bilir ve ulaþýlmaz sandýðýmýz yýldýzlarýn gerçekte bir taþ ve kum yýðýný olduðunu, yýllarca beni oyalayan aynanýn arkasýnýn katranlý kaðýtla kaplý olduðunu anlardým.



Þimdiki aklým olsaydý; yýllar sonra, "öyle deðil, þöyle davransaydým sonuç daha deðiþik olurdu"nun muhasebesini yapmanýn faydasýz olduðunu, dua çiçeklerini aðlatmanýn, gökkuþaðýnýn canlý renklerini soldurmakla eþdeðer olduðunu anlardým.

Þimdiki aklým olsaydý; bir baþkasýyla asla derken, sevdiðinizi bir baþkasýyla gördüðünüzde, bu kadarý da fazla demenin kendimi aldatmaktan baþka bir iþe yaramayacaðýný, yeryüzündeki bütün yollarýn denize çýkmadýðýný, bütün nehirlerin ummanýna akmadýðýný öðrenmek olduðunu bilirdim.

Þimdiki aklým olsaydý; içimde derin bir hüzün, kumsalda yürürken uzun uzun, bir sarhoþun kafasýnda geçmiþteki sancýlarýn bilançosunu hesaplarken bu med ve cezir bileþkesinin kimyasýný bir simyacý gibi düþünmekten baþka birþey olmadýðýný anlardým.

Þimdiki aklým olsaydý; önümü görmeden hep geriye bakmaz ve istasyonda oturup, giden trenin dönmeyeceðini bile bile dönmesini beklemezdim.


Þimdiki aklým olsaydý,"Bir dönüp baktým ki geçmiþ seneler, içimde birikmiþ neler neler olmuþ kördüðüm, aynadaki gözlerimde gördüðüm, hala senin için yanmakta ve aðlamaktayým," demez ve boþ bir þiþe içinde baþarý kutlamazdým.

Þimdiki aklým olsaydý; en yaþlý totemi bu gece yaþantýmdan çýkaracaðým derken, tapýnaða her zamankinden daha çok gitmezdim.

Þimdiki aklým olsaydý; milyonlarýn yaþadýðý bu kentte, yamaçtan inen huzursuz akþamlarýn koynunda yalnýzlýðýmý paylaþacak bir dost bulamamak, caddeden geçen araçlarýn motor gürültüsüyle sabahlamak, yeni bir güne baþlarken, bir gün döneceksin diye kaç yýl aç ve muhtaç kaldým sevgiye demek yerine, yeryüzündeki bütün nehirlerin sevgidenizine akmasýyla ve sevgi denizinin ummanýna kavuþmasýyla son bulacaðýna asla inanmazdým.

Þimdiki aklým olsaydý; kumsalda büyük bir ateþ yakýp, denizin yakamozlarýný seyrederken sabahlamazdým, martý çýðlýklarýný gitar mýrýltýsý sanýp aðlamazdým, dalgalarýn kumsalý öperken çýkardýðý hýþýrtýyý aþk ninnisi sanmazdým.


Ve güzelim þimdiki aklým olsaydý, seni sevmezdim, nefret etmem gerekirken seni övmezdim, denize bakýp bakýp sövmezdim.

Þimdiki aklým olsaydý...Ahh þimdiki aklým olsaydý...


ERDEN ERKÝN...
ÞÝMDÝKÝ AKLIM OLSAYDI...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn modernizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Nedir?
Boþa Geçmiþ Seneler

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bitmeyen Dans...
Aþkta Üçüncü Kiþi Olmak...
Olmuyor Aþk!
Ýnternet Arkadaþý
Benim Burada Ne Ýþim Var?
Severek Ayrýlmak
Arayýþlar
Ýstanbul'da Son Düþüm (Romance)
Hüzün Sýrtýmý Sývazladý
Bir Deniz Yaþardý Buralarda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seninle Aþkýmýz [Þiir]
Karanlýðýn Gözleri [Þiir]
Son Bölüm [Þiir]
Ýçimdeki Fýrtýna [Þiir]
Yalnýzlýk [Þiir]
Sen de Gittin Oldun El [Þiir]
Armaðan [Þiir]
Mutluluk Masallarý... [Þiir]
Sabah Saat Beþti [Þiir]
Doðanýn Deðiþen Dokusu [Þiir]


ERDEN ERKÝN kimdir?

Bilmiyorum þimdi kiminlesin, nerde? Eðer düþmeseydim ayrýlýklarla derde, seninle çok mutlu olurdum, olur olmaz her yerde. . . Ne olur gitme, kal! Bitmesin bu masal. . . ERDEN ERKÝN Uluslararasý Turizmci

Etkilendiði Yazarlar:
Aþk, martý kanadýnýn denize deðdiði andýr; yitirilen, kumsalda beklemekle geçirilen zamandýr. ERDEN ERKÝN


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ERDEN ERKÝN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.