..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarihten öðreniyoruz ki tarihten hiçbir þey öðrenmiyoruz. -Hegel
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Ömer Kýrat




12 Nisan 2009
Ayrý Dünyalarýn Ýnsanlarý  
So much p*rn and infinite time!

Ömer Kýrat


Sevgililer Gününün romantizmiyle ve internetin iliþkiler üzerindeki etkisiyle ilgili yazýlmýþ bir ne? Öykü tabii ki! Not: Sci-fi öðeleri de barýndýrýyor.


:BGJI:
Uzay-Zamaný bükmeyi ve inanýlmaz mesafeleri sýçrama teknolojisi (Warp Drive) kullanan devasa gemileriyle aþmayý baþaran insanlýk, uçmayý öðrenen bir kuþ yavrusunun yapacaðýný yapmýþ ve “Dünya” dediði yuvasýný terk etmiþti. Artýk üzerinde insanlarýn hüküm sürdüðü 5 farklý gezegen vardý ve aralarýndaki mesafeler sýradan insanlar için aþýlmaz büyüklükteydi.
Zira “sýçrama tekniði” global ölçekte gerçekleþtirilebilinecek bir projeydi ve sadece üzerinde bulunduklarý gezegenden ayrýlma zamaný geldiðinde, yeni koloniye uygun bir gezegen bulunup, devreye sokulan tahliye prosedürleri tamamlandýktan yani herkes “Nuh’un Gemisi”ne bindikten sonra bile sýçrama yapýlmasý için gereken enerjinin depolanmasý 3 yýl sürüyordu. Yolcular bu süreyi “dondurulmuþ olarak” geçiriyorlardý.

Dolayýsýyla türdeþlerinin yaþadýðý diðer gezegenlerle iletiþimlerini, radyo dalgalarý aracýlýðýyla gerçekleþtiriyorlardý. Aslýnda mesafeler radyo dalgalarý için bile fazla uzaktý. Ama neyse ki bu sinyalleri göndermek için de Uzay-Zamaný bükme teknolojisi kullanýlabiliniyordu. Taþýnacak þey “Ýnsanlýk” olmadýðý, sadece radyo sinyali olduðu için gereken enerji ve dolayýsýyla maliyet sýradan insanlarca karþýlanabilinecek düzeydeydi. Bu bir bakýma “Ýnter-Galaktik Net” idi…
Elbette; asla, gerçekten bir araya gelemeyeceðiniz insanlarla iletiþim kurmak bazý problemleri de beraberinde getiriyordu. Ruh ikizlerini, en iyi dostlarýný ve hatta kayýp aile bireylerini bulan ama onlarla buluþamayan insanlar için bu oldukça acý bir deneyime dönüþüyordu.
Her ne kadar yapay gerçeklik ve hologram teknolojisi ile bazý þeyler tatmin edilebilinse de bir þeyler eksik kalýyordu.

Bunu umursamayýp evlenenler olmuþtu.Tamamen ayný þekilde dekore edilmiþ evlerde yaþýyorlar ve her bir eve diðerinin hologramý yansýtýlýyordu. Tabii iletiþimi gerçek zamanlý yapmak biraz tuzluya mal oluyordu. Tensel isteklerini sanal gerçeklik modülleriyle karþýlýyorlardý. Ama çocuk yapamýyorlardý pek tabii… Gerçi iki tarafýn genetik þifreleriyle bir çocuk dünyaya(?) getirmeleri teorik olarak mümkündü fakat çocuðun kimde kalacaðý konusunda nasýl anlaþabilirlerdi ki? Bazýlarý klonlama teknolojisi ile ayný çocuktan 2 tane yapmayý önerdiyse de kimse (henüz) o kadar çýldýrmamýþtý.

Bu tür uzun mesafeli evliliklerin belki de tek avantajý boþanmanýn bir düðmeye basmak kadar kolay olmasýydý. Ve yine aslýnda orda olmayan eþini aslýnda orda olmayan biriyle yakalayan kocalar ellerini kana bulamak zorunda kalmýyorlardý.

Elbette konunun hüzünlü bir romantizm içeren yönü yadsýnamazdý. Mesela Alfa-1 gezegeninden Elizabeth ile Real-Alfa-1 gezegeninden Gustav’ýn aþký bir ömür sürmüþtü. Öldüklerinde cenazeleri özel tabutlara konulmuþ ve 1 milyon yýl sonra ayný noktada buluþmalarý umuduyla fýrlatýlmýþlardý.

Peki buluþabildiler mi? Evet buluþtuk. Di mi tatlým?
-Orda mýsýn?
-Evet ordayým.
-Peki :)
Ah güzel Elizabeth! Her neyse… Buluþabilmemizden daha ilginci buluþtuðumuz yere çok yakýn bir karadelik tarafýndan yutulmamýz ve bilincimizi geri kazanmamýzdý tabii ki… Gerçi bilincimizin aksine ölü kalan bedenlerimizden ayrýlmamýz gerekmiþti ama þu anda yapabildiklerimizi yapabilmemizi saðlayan da buydu. Artýk biliyoruz ki bilinç sahibi bir canlý (o an ölü olsa bile) karadelik tarafýndan yutulunca bilinci tekrar geri geliyor ve EVREN denen Mutlak Network’a baðlanýyor. Ve bu olduðunda bildiðimiz anlamda zaman, mekan, geçmiþ ve geleceðin olmadýðý bir varlýk seviyesine ulaþýlýyor.

Ve benim, içinde zaman geçirmekten en çok hoþlandýðým yer kesinlikle sizin “Ýnternet” dediðiniz ilk ilkel-gerçek zamanlý bu að…
Because so much porn and infinite time!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Buzdolabý Adam Elma
Frank Einstein
Piþmiþ Tavuðun Baþýna Gelenler
Son Dua: S. O. S
Evrim Tarihinin Baþarýsýz Baþ Yapýtlarý
Robotlar
Tarihin Baþý; Medeniyetler
Herkese Kötü Bir Rüya Gibi Gelecek
Bazen Ýnsanýn

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kuran'a Ayak Basan Ýlk Türk
Noel Baba'nýn Gerçek Hikâyesi
Dinlenme Tesisi (Hac - Mahal)
A Playlist Story
Yalnýzlýk Üzerine Bir Yanýlma/yanýlsama
Ordu Olmayan Adam
Bill Clift'in Karýsýnýn Anlatacaklarý Var!
Mutlu Olmaktan Mutsuz Olan Adam
Bana Ne! (Cinayet Nedeni)
Hilkat Garibesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sherlock ve Watson [Roman]
Hâlâ Emekleyen Ýnsanlýk [Deneme]
Dünya Kadýnlar Dünü [Eleþtiri]
Türban Baðlamýnda Korunmasýz Dinsel Ýliþki [Eleþtiri]
Bir Mayýs Ýþçisi Gibi Yayýlmak Meydanlara [Eleþtiri]
Numeroloji [Bilimsel]
Koçlarýn Arabalarý & Tanrýlarýn Sessizliði [Bilimsel]
Diyet [Bilimsel]
Repeat After Me: Evren, Evrem, Evre! [Bilimsel]
Ödeme Güçlüðü Çekenler [Bilimsel]


Ömer Kýrat kimdir?

Merhaba edebiyat aþýklarý! Edebiyata duyduðunuz aþkýn karþýlýksýz olmasýna neden olan kiþi, yani edebiyatýn gönlünü kaptýrdýðý, dolayýsýyla sizin aþkýnýza karþýlýk vermemesine neden olan kiþi olarak, büyük bir sorumluluðum olduðunun bilincindeyim. Bu bilinçle, amatör edebiyata büyük bir katký saðlayacaðýna, yeni bir soluk ve beniz getireceðine inandýðým bu sitenin üyesi olarak, üyesi olduðum ve edebiyata yeni bir beniz ve soluk getirip, katký saðlayacaðýna inandýðýmý az önce belirttiðim bu sitedeki yazýn serüvenime sizleri de davet etmekten kývanç duyuyorum ve kývancýn kelime anlamýný tam olarak bilemediðim için þaþkýnlýk yaþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Douglas Adams, Emil Zola, Garcia Marquez, Oscar Wilde, Woody Allen


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Kýrat, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.