..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Toplum ve Birey > Hicran Kandemir




20 Aðustos 2009
Melih Göðebakan Tüm Basýný Kandýrdý  
Hicran Kandemir
“Münevver Karabulut” filminde madalyonun öteki yüzünü deðerlendirdik. Yorum sizin!


:CCHC:
HABER AKTÜEL - Türkiye, belki de bugüne kadar iþlenen cinayetlerin arasýnda en çok bu cinayeti konuþuyor. Münevver Karabulut cinayetini… Ýnsanlar, 1991 doðumlu gencecik bir kýzýn acýmasýzca öldürülüþünün haberlerini yaþlý gözlerle izliyor. Baba Süreyya Karabulut'un haklý davasýnýn peþinde tükettiði günleri içleri yana yana takip ediyor.

Lise son sýnýfta okuyan 18 yaþýndaki Münevver, býçaklanarak öldürülmüþ ve testereyle parçalanarak Etiler'deki bir çöp konteynýrýna atýlmýþtý. Cinayetin bir numaralý zanlýsý, Münevver'in de sevgilisi Cem Garipoðlu ise hala yakalanamadý. Yurtdýþýna çýkmýþ olabileceði ihtimali üzerinde duruluyor. Haftalardýr cinayetle ilgili sürekli yeni geliþmeler yaþanýyor, yeni haberler yazýlýyor. Yazýlmaya da devam edeceðe benziyor.

MÜNEVVER KARABULUT CÝNAYETÝ MAGAZÝNLEÞTÝRÝLDÝ

Son günlerde cinayetle ilgili yeni geliþmeler yaþanýyor. Baba Süreyya Karabulut, haber bültenlerindeki ifadelerinde “Cem'in kaçmasýnda polisin ihmali var” diyor. Emniyet, cinayetin nasýl, neden ve kim ya da kimler tarafýndan iþlendiðini araþtýrýyor.

Emniyet araþtýradursun madalyonun bir de öteki yüzü var. “Cinayetin magazinleþtirilmesi…” Nitekim bu da oldu ve cinayet magazinleþtirildi. Melih Göðebakan ismindeki bir vatandaþ Münevver Karabulut'un hayatýný, dolayýsýyla da hunhar cinayeti “film haline getireceðini” duyurdu.

Peki, bu genç kýzýn hayatý ve acý sonu film yapýlmalý mýydý? Ya da bu filmi çekecek olan “yapýmcý Melih Göðebakan” bu filmi çekmesi gereken kiþi miydi? Melih Göðebakan yapýmcý mýydý? Bugüne kadar neyi yapmýþtý? Ya da þunu soralým: “Melih Göðebakan kimdi?”

Ýþte tüm sorular, bu son soru ile ortaya çýkýyor. Çünkü Melih Göðebakan aslýnda bir yapýmcý deðildi. Farklý zamanlarda kurduðu, aralarýnda organizatörlük þirketinin de olduðu iþyerleri bir bir kapanmýþ ve geride borçlarý kalmýþtý. Bu þirketlerinde ardýndan pek de iyi sözler söylenmemiþti. Niþantaþý'nda açýlan ve hezimete uðrayan þirket gibi…

MELÝH GÖÐEBAKAN KÝMDÝR?

Kim bu Melih Göðebakan? Melih Göðebakan; “kuzeni” olduðunu iddia ettiði ünlü sanatçý Murat Göðebakan'ýn canýný sýkan, önceden yerel bir televizyon kanalýnda çalýþmýþ Osmaniyeli bir vatandaþ. Yani Melih Göðebakan, Murat Göðebakan'ýn kuzeni deðil. www.haberaktuel.com'a konuþan Murat Göðebakan; soyisim benzerliðinin dýþýnda “Melih Göðebakan'la uzaktan ya da yakýndan iliþkisinin olmadýðýný” yüksek sesle dile getiriyor. Oysa Melih Göðebakan, bazý iþlerini “Murat Göðebakan'ýn kuzeniyim” diye yalan söyleyerek, kan kanseri ile mücadele eden sanatçýyý “referans göstererek” yapmýþ ve Murat Göðebakan'ý iki arada bir derede býrakmýþ. Bizzat Murat Göðebakan'ýn aðzýndan duyduðumuz bu bilgiler tüyleri diken diken ediyor.

Melih Göðebakan'ýn yaþam hikâyesinden vereceðimiz kýsa özetler iç karartýcý cinsten. Ancak hukuksal yükümlülüklerden dolayý bunlarý yazmýyoruz. Ta ki yazmamýzýn gerektiði zamana kadar… Biz, Melih Göðebakan'ýn avukatýnýn 6 milyon dolar bütçesi olduðunu ve 20 milyon dolara çýkarýlabileceðini söylediði “Münevver Karabulut” filmine dönelim ve sorularýmýzý soralým. Soralým çünkü 6 milyon dolar önemli bir bütçe ve bu film için Melih Göðebakan'ýn Cem'in yakýnlarý tarafýndan tehdit edildiðini bizzat Melih Göðebakan'ýn aðzýndan iþittik.

CEVAPLANMASI GEREKEN ÜÇ SORU

Birinci sorumuz; Bu film için ayrýlan 6 milyon dolar bütçe (bazý ifadelere göre 4,5 milyon dolar) nereden saðlanmýþtýr ve nerededir? Bu bütçeden maliyenin bilgisi var mýdýr? Haberi yoksa olmasý gerekmemekte midir?

Ýkinci sorumuz; Garipoðlu ailesinin Melih Göðebakan'ý tehdit etmek için gönderdiði insanlarýn kullandýðý iki aracýn plakasý nedir? Melih Göðebakan, kendisini tehdit eden insanlarýn kullandýðý arabalarýn plakasýný mutlaka almasý gerekiyor. Göðebakan basýn açýklamasýnda tehdit edilmesiyle ilgili olarak; “Gelenlerin sponsorlukla ilgili görüþeceklerini zannettim. Þahýslar filmden vazgeçmemiz halinde bu zamana kadar yaptýðýmýz 82 bin TL'lik harcamayý karþýlayacaklarýný söylediler. Kendilerine kim olduklarýný sorduðumda 'Ceyhan'daki Garipoðlu ailesinin fabrikalarýndan geldiklerini söylediler. Ben de 'bir düþünelim' diyerek gelenleri gönderdim. Biz neye mal olursa olsun, ne kadar tehdit alýrsak alalým bu projeden vazgeçmeyeceðiz. Biz artýk bu projeyi bir namus meselesi olarak görüyoruz. Ve bu projeyi tamamlayacaðýz.” diyor. Göðebakan'ýn kendisine gelenlerin plakalarýný ya da diðer bilgilerini almamasýna imkân yok.

Ve üçüncü sorumuz; Melih Göðebakan'dan “yapýmcý Melih Göðebakan” diye bahseden medya bu yukarýdaki sorularý Melih Göðebakan'a neden sormamýþ, neden doðruluðunu teyit etmemiþtir? Bir film projesi hazýrlayan herkes gazetelerde birinci sayfadan haber olabilir mi? Televizyonlarýn ana haberine konuk olarak katýlabilir mi?

TÜRK MEDYASI SINIFTA KALDI

Münevver Karabulut cinayetinin ardýndan meydana gelen bu geliþmeler bu sorularý sormayý zaruri kýldý. Medyanýn araþtýrmadan reyting ve tiraj kaygýsýyla yayýnladýðý bu haberler, aslýnda önceden ciddi hiçbir film ya da projesi olmayan bir þark kurnazýný “yapýmcý” yaptý. Münevver Karabulut'un da kemiklerini sýzlattý.

Okunma/izlenme kaygýsýyla “Münevver Karabulut filmi” haberlerini manþetlerinden duyuran medya bakalým yanlýþýndan dönüp, doðruyu verecek mi?

Ýzleyelim görelim.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Þiir]


Hicran Kandemir kimdir?

Bir ruhum, hayalim, umudum, mutluluðum, Mutsuzluðum, adým yok benim.

Etkilendiði Yazarlar:
Cezmi Ersöz, Attila Ýlhan, Nazým Hikmet...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hicran Kandemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.