..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Levent Ölçer




28 Aralýk 2009
Hükümet Ýstifa Et!  
Artýk Yeter..

Levent Ölçer


Kimilerinin tuzu kurudur biliyorum. Kim baþa geçerse geçsin birileri hep rahat. Birilerinin iþleri hep týkýrýnda. Onlar rahatýný bozmaz, kendi hayatlarý toz pembe olduðundan sesleri çýkmaz hatta ÞAKÞAK yaparlar.. Sanatçýsýndan iþadamýna hepinize bu sözüm, midem adýnýzý anmayý kaldýrmýyor..


:BABH:
HÜKÜMET ÝSTÝFA ETMELÝ MÝ?

Durduðu kabahat.

Hükümet nedir?

Hükümet seçilmiþlerden oluþan ve politika üreten, kararlar alan, bu karar ve politikalarý uygulayan halka karþý sorumlu bir mekanizmadýr.

Kýsacasý hükümet ülke yararýna iþ yapan, üreten, huzur ve güvenlik baþta halkýn temel ihtiyaçlarýnýn Devlet tarafýndan karþýlanmasý üzerinde sorumluluk sahibi siyasi bir kurumdur.

AKEPE hükümeti bunlardan hangisini yapabiliyor ya da yapýyor? Hiçbirini.

AKEPE bugün itibarý ile bitik bir partidir. AKEPE'nin de elbette bir siyasi oluþum olarak halkta bir tabaný mevcuttur ama o %47'yi artýk unutun. O rakamý bir daha tutturmak bir yana %30'a bile yaklaþamaz..

AKEPE gelecek seçimde %8'in üzerinde oy alýrsa öpsün de baþýnýn üstüne koysun. Hatta Saadet Partisi ortalýktayken AKEPE %8'i bile almakta zorlanabilir. Ýnanmayan seçimleri beklesin. Sandýktan öyle bir sürpriz bir Meclis çýkacak ki Türkiye hatta belki de Dünya seçim tarihine geçecek bu seçim.

AKEPE istifa etmeli.

AKEPE daha Anayasa Mahkemesi'nden kapatma cezasý olmadan sadece para cezasý ile sýyrýldýðýnda þerefiyle, onuruyla istifa etmeliydi. Etmedi. O tarihten sonra da AKEPE iflah olmadý. Gerilim hep týrmandý. O tarihten bu yana ülkede tansiyon hiç düþmedi. Hep diken üstünde ve hep gerginiz. Huzur yok. Rahat yok. Nefes almak YOK.

Ergenekon dediler bir aþure yaptýlar, içine ne buldularsa attýlar.. Bütün Türkiye'yi dinlediler.. Beni ya da Rizeli balýkçýyý dinleyecek halleri yoktu; ülkede dinlenmesinden fayda umulan ne kadar adam varsa onlarý dinleyip dosyaladýlar-haklarýnda biþey bulamadýklarýna da çamur attýlar ya da uydurma yaptýlar.

Adam Yargýtay'ý dinlemedik diyor arkasýnda iki gün sonra yalancý çýkýyor; orayý 3 ay dinlemiþler. YUH. Baþbakan hala o adamý yerinde tutuyor. Baþbakan bunu hep yapýyor. Keriz Feneri davasýnda da BaþBAKAN “o çocuk öyle þeyler yapmaz namuslu çocuktur” manasýnda biþiler geveledi ki ÇOCUK koskoca Baþbakaný yalancý çýkardý ve Alman yargýsý þlak diye cezayý oturttu. Almanlar bizden de YÜZYILIN en büyük dolandýrýcýlýðý ile ilgili olarak destek istiyor. Keriz Feneri'nin Türkiye ayaðý ise AKEPEli Adalet Bakaný tarafýndan ipe un sermek metoduyla yavaþlatýlýyor ve üzeri örtülüyor. Adalet bakaný bunu hep yapýyor. Ýþine gelmediðinde adamýn üzerine ordu gibi savcýlarý yolluyor ama öte yanda duymazdan-görmezden-bilmezden gelerek 3 Maymunu oynuyor..

Ülke AÇILIM MANYAÐI oldu. En son Alevi ve Roman diye biþeyler mýrýldandýlar.. Ermenistan rezaleti bir yana PKK AÇILIMI tek baþýna tam bir facia. Ben yaþadýðým müddetçe o otobüsün tepesinden zafer iþareti yapan PKKlýlarý ve onlarý oraya çýkartan AKP Baþbakanýný unutmayacam. “Piþman deðilim” diyen teröriste piþmanlýk uygulansýn diye ayaklarýna seyyar mahkeme gitti.. Eþi görülmemiþ bir rezalet. Efendim PKK dað kadrosu ve APO için de AF çýkmalýymýþ.. OHA.

Ne Mutlu Türküm Diyene yazýlarý silinsin ve Okullarda Ýstiklal Marþý ile Andýmýz okunmasýn diyen Türk Düþmaný AB söylemlerini bayrak gibi açtý AKEPE..
AKEPE bu PKK Açýlýmýnda bu kadar sert duvara toslayacaðýný ölçmemiþtir herhalde. Zaten AKEPE demek Recep demek. Recep ise ne kadar demokratik son günlerde seçimle gelen il-ilçe teþkilat baþkanlarýný istifa ettirip yerine kendi ATADIÐI adamlarý oturtmasý ile gösterdi. Kýsacasý Recep kendi partisine bile bu AÇILIM denen garabetin nereden çýktýðýn ve NEREYE gittiðini söylemiyor. Recep ne diyorsa vekiller sadece kafa sallýyor. AKEPEli vekiller ne zaman uyanacak merak ediyorum. Binmiþler bir alamete gidiyorlar kýyamete.

AKEPE Titanik gibi batýyor. AKEPEli vekiller hala Recep onlarý kurtarýr diye bekliyor. Recep'in oðlunun Coni bayraklý gemiciði sadece Recebi taþýyabilir. Gemi deðil bu abisi, gemicik-kapasitesi ne olsun ki? Kýsacasý AKP'de her koyun kendi bacaðýndan asýlacak. Özal gidince ANAP nasýl bittiyse Recep gidince de AKEPE bitecek, ve iddia ediyorum bu seçimlerden sonra Recep çok BÜYÜK bir ihtimalle siyasetten ve Türkiye topraklarýndan ÇEKÝLECEK.. Korunacaðýnýn garantisini herhalde almýþtýr. Almadýysa aklýna þaþarým..

AKEPE bu kadar kötü mü?

Daha bile kötü. Bu iþin aslý asýl seçimlerden sonra yeni bir hükümet baþa geldiðinde ortaya dökülecek. Bakýnýz þimidiye kadar sayýlanlar siyasi ve rejim konulardý. Asýl büyük REZALET ekonomide.. Asýl amansýz vurgun EKONOMÝDE..

Saðlýk reformu ellerinde patladý.. Devlet içi boþ, altyapýsý olmayan bu uygulamalarýn altýndan kalkamadý. Bütçe açýðý gerildikçe gerildi. Suni bir pembe tablo yaratýldý. Hastanelere ve ilaçlara artan miktarda para ödeme dönemi baþlýyor. Bu açýðý yine vatandaþ kendi cebinden kapatmaya çalýþcak ama bizde biþey kalmadý nasýl alacaklar o parayý?

Özelleþtirme ellerinde patladý. Halk yararý gözetilmeden yapýlan ÞAÝBELÝ özelleþtirmeler yüzünden devlet zarar eder durumda, çalýþanlar madur ve bunu Araþtýran Meclis Komisyonu'nun iddialarý hasýr altý edildi, ihbarlarý ve sorularý bir türlü gündeme alýnmýyor. Satýlan Devlet mallarý ya çok ucuza gidiyor ya da ödemeler kanuna aykýrý biçimde öteleniyor-indirim yapýlýyor.. Sýrf bu ÖZELLEÞTÝRME baþlýðý tek baþýna birilerini bir daha çýkmamak üzere deliðe sokacak..

Vergi iþini de beceremediler. Pýrlantadan ve altýndan, LÜKS mallardan VERGÝ ALINMIYOR ama ekmek ve peynirden alýnýyor. Daha var mý bundan ötesini söylemeye.. Vergi zamlarý yolda. 2010 anamýzý aðlatacak, ANAMIZI alýp bu diyarlardan gitmeye itiliyoruz..

Sýnýrda bir mayýn meselesi patlattýlar.. Arazileri 40 yýllýðýna bir yabancý þirkete vereceklermiþ.. Çiftçi ölmüþ bitmiþ bunlar Ýsrail'e tarým arazisi hibe ediyor 40 yýllýðýna. OHA!

En son icatlarý marketlerde ilaç satýþý.. O Marketler kimin biliyo musunuz? AKEPE'ye seçim yardýmý yapan AB'li þirketlerin ve AKEPELÝ yandaþ sermayenin þirketleri. Ýnanmayan bir iki araþtýrsýn, çok gizli deðil yahu, adamlar ülkeyi göz göre göre yiyor, satýyor.. Öbür tarafta Eczacýya Recebe baþkaldýrdý diye ceza keserken bu tarafta da dostlarýný kayýrýyo.. Bi taþta iki kuþ, yavrum benim..

Elektrik ve Gaza son bir yýlda yapýlan ACCCAAAYÝP ZAM konusunu duymadýysanýz ya tuzunuz kuru ya da baþka bir gezegenden akraba ziyaretine geldiniz. Kira, elektrik, su, gaz derken maaþ, Bitttiiii.. Baþbakan gribe karþý her sabah ballý süt falan biþeyler için diyor.. Ben vekiller gibi 9000 lira maaþ almýyorum, karným yarý aç geziyorum bu kalkmýþ bana gribe karþý ballý reçete öneriyo.. YUH.

Kriz teðet geçmiþ. Belki recebin gemiciði için teðet geçmiþ olabilir ama çarþýda hergün bir sürü dükkan kepenk indiriyor. Piyasadaki patlak çek ve senetlerden ya da milletin KREDÝ KARTI borçlarýndan haberi var mý? Sen hangi Türkiye'nin BaþBakanýsýn?

AKEPE vatandaþý hiç umursamýyor. Yeþil renkten baþkasýný giyenleri týnlamýyorlar. Yeþil giyenler içinde bile eðer yakýn çemberlerinde deðilseniz sadece KÖLE olarak önünüze atýlan artýklarla yetinmek zorundasýnýz. Muhaliflerin, baþka türlü düþünenlerin ne kadar þansý olabilir varýn siz hesaplayýn..

Herkes yaklaþan seçimlerle birlikte biþeyleri hesaplýyor. AKEPE'nin iplerini tutanlar da hesaplýyor. Þimdiden AKEPE'ye alternatif- YEDEK partiyi hazýrladýlar bile. TEXAS'ýn ünlü SARI Güllerinden bir demeti YEDEK parti binasýnýn açýlýþýna kondurmuþlar bile.. Bu partilerin ilk kuruluþlarýnda nasýl bu kadar parasý olabiliyor ve Trilyonluk binalarý alabiliyolar hayret ediyorum.. Bunun hukuki denetimini yapan devlet kurumlarýný seçim öncesinde göreve çaðýrýyorum.. Nerden geliyo bu deðirmenin suyu? Efemm? Misisipi nehri mi? Çok uzak deðil mi?

AKEPE artýk sadece gerilim pompalayarak karþýsýnda DÜÞMAN olarak gördüðü Devlet'in ordusunu kýþkýrtarak seçime kadar geçecek süreden medet umuyor.

Erken seçim istiyorum. Hükümetin istifasýný istiyorum.

Kimilerinin tuzu kurudur biliyorum. Kim baþa geçerse geçsin birileri hep rahat. Birilerinin iþleri hep týkýrýnda. Onlar rahatýný bozmaz, kendi hayatlarý toz pembe olduðundan sesleri çýkmaz hatta ÞAKÞAK yaparlar.. Sanatçýsýndan iþadamýna hepinize bu sözüm, midem adýnýzý anmayý kaldýrmýyor..

Kendi dalgasý dümeni yerinde olanlar için konuþmuyorum, sokaktakiler için konuþuyorum.. Bu ülkenin vergisinin %90'ýný ödediði halde hala yoksulluk ve açlýk sýnýrlarýnda yaþayanlar için konuþuyorum.. Kemerlerde delinecek delik kalmadý. Cep delik cepken delik. Bir de bunun üzerine iþ sonunda kala kala onura dayandý. Fakir ama onurluyuz diyorduk ya hani eski Türk filmlerinde.. Ýþte gele gele o noktaya geldik.

Bu iþ artýk bir onur meselesi. AKEPE çok ileri gitti. Ben buna 2011 seçimlerine kadar katlanmak zorunda deðilim. Buna katlanmak istemiyorum. Iþýltýlý saraylarýnýzdan baþýnýzý çýkarýp bir bakýn sokaklara.. Gece karanlýk, gece soðuk.. Gecenin içinde sesler var.. Sesleri dinleyin. Artýk yeter diyor.

Sokaklarda bir dalga sessizce büyüyüp kabarýyor. Bunu daha ne kadar görmezden gelebileceðinizi sanýyorsunuz? Bu kabaran denizi daha ne kadar inkar edeceksiniz? Bu öfkeyi ve bu sessiz haykýrýþý inkar ederek durdurabileceðinizi mi sanýyosunuz? Bu tepkiyi polisinizle, ordunuzla bastýrabileceðinizi mi umuyorsunuz? Sabýr taþtý. Uyanýn uykunuzdan.

“Bu halk seçim için 2011'e kadar bekler, ben týrmandýrmaya devam ediyim” diyorsanýz gerçekten aklýnýza þaþarým. Bu sokaklarý belki kýþ gecesinin serinliðinde sakin görüyorsunuz ama önümüzde yaz güneþi geliyor. Bu iktidar önümüzdeki yaza kadar dayanabilirse kendini þanslý saysýn.

Ýþler iyice kontrolden çýkmadan, halký iyice bezdirip kendinizden iðrendirmeden ÝSTÝFA EDÝN.

Seçim Ýstiyoruz. Bu hükümetin bu ülkeye verebileceði hiç birþey kalmadý. Ýktidarda durduklarý her saat sadece halk içindeki huzursuzluðu körükleyip öfkeyi kabartýyorlar.

Adam gibi bir hükümet istiyorum. Huzur istiyorum. Aþ istiyorum. Yarýn ne yiyecem derdi olmadan bir gün yastýða baþýmý koymak ve sabah “bugün ne krizi-ne açýlýmý patlayacak” diye endiþe olmaksýzýn uyanmak istiyorum. Soyulmadan, aptal ve köle yerine koyulmadan insanca yaþamak istiyorum.

Biliyorum, bu hükümet istifa edince bir anda cennet yeryüzüne inmeyecek. Ama bu hükümet baþta olduðu sürece de umut olmayacak.

Artýk biraz umuda ihtiyacýmýz var. Yeni bir sayfa açmaya ülke olarak ihtiyacýmýz var. Halk bunu istiyor. Önümüze set çekmeyin, açýn önümüzü. Yeni bir Türkiye istiyoruz, bi þans isityoruz, SEÇÝM istiyoruz. Hükümet, ÝSTÝFA ET.

Sokaklarýn sesine geç kalmadan kulak verin. “Ýktidarda durduðumuz hergün kardýr” zihniyeti ile bu yolda daha fazla yürümeyin. Zamaný geldiðinde siz de þapkanýzý, ceketinizi alýp gitmeyi bilin.

Zamaný GELDÝ.

Artýk YETER!

HÜKÜMET ÝSTÝFA ET!


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Helal Olsun!
Gönderen: Elvan Çolakoðlu / , Türkiye
19 Haziran 2010
Öngörü böyle biþey iþte..Hocam siz bu yazýyý yazdýktan sonra memlekette tsunami oldu:)Kaleminize saðlýk..Saygýlar. (Yazarýn cevabý: Sesini çýkarmaya takati kalmamýþlar adýna baðýrabildiðim kadar baðýrýyorum. Birilerine ulaþabilmek umudum. Saygýlarýmla, Sayýn Elvan Çolakoðlu)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Seninle Ýlk Defa...
Savunma Hatlarý ve Sorumluluk
Türkiye ve Enerji
Bol Keseden Atmak
Oy Verme, Dur de
Sarý Neyin Rengi?
Neden Deniz Baykal Olmasýn? Neden Olsun Ki?
Siyaset Deðil Rezalet
Bu Millet Sevilmeyi Hakediyor

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.