..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðaüstü henüz anlayamadýðýmýz doðal þeylerin adý. -Elbert Hubbard
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ömer Faruk Hüsmüllü




31 Ocak 2010
Ordunun Gücünü Artýrmalý Mý,azaltmalý mý?  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Neredeyse trafik kazalarýnda yada kuþ gribi gibi olaylarda bile derin devletin veya kontrgerillanýn parmaðý olduðunu düþünecekler.


:AHGH:

“Milli Eðitimden sonra en büyük bütçe,Milli Savunma’ya ayrýlýyor.Türkiye gibi bir ülke bu yükü kaldýramaz.”
“Silaha harcadýðýmýz parayý,kalkýnmaya harcasa idik bu günkü bir çok ekonomik sorunumuzu da çözmüþ olurduk.”
“Filanca ülke askeri harcamalarýný en aza indirdiði için ekonomik alanda mucizeler yarattý.”
“Türkiye bu kadar çok sayýdaki askeri daha fazla besleyemez.”
Diyenlere bir sorum var:Sizin ananýz güzel mi?
Türkiye’nin ekonomik problemlerinin nedeni olarak orduyu gösterenler ya iþin kolayýna kaçanlardýr yada baþka amaçlarý olanlardýr.Türkiye’nin neden bu hale getirildiðini artýk ufacýk çocuklar bile biliyor da koskocaman yazar çizer olmuþ adamlar mý bilmiyorlar.Onlar da bal gibi biliyorlar da bir þekilde ordu ile uðraþmalarý gerektiðini düþündükleri için bunlarý söylüyorlar.
Bu söylemleri tutmayýnca yolsuzluk iddiasýyla gündeme gelen bir-iki rütbeli askeri dillerine doladýlar,siviller arasýndaki binlerce vurguncuyu görmemezlikten gelerek.
Bu da fazla ilgi görmeyince “derin devlet” ve “kontrgerilla” tartýþmasýný baþlattýlar.Öyle ki bu konudaki hezeyanlarý bir müddet sonra paranoyak tepkilere dönüþtü.Neredeyse trafik kazalarýnda yada kuþ gribi gibi olaylarda bile derin devletin veya kontrgerillanýn parmaðý olduðunu düþünecekler.
Türk ordusu tabii ki güçlüdür,ama daha da güçlü olmalýdýr.Bir ülkenin doðal kaynaklarý ne kadar zengin olursa olsun ,ordusu güçlü deðilse bu kaynaklarýn gerçek sahibi sayýlamaz.Çünkü dýþ güçler bu zenginlikleri o ülkeye yedirmezler.Irak’ýn hali bunun kanýtý deðil mi?ABD binlerce kilometre öteden gelip Irak’ýn petrollerinin þimdilik(!)yüzde yetmiþ beþine el koymadý mý?
Amerikanýn süper güç olmasýný saðlayan yegane faktör ordusu ve sahip olduðu silahlarýdýr.Amerika gibi hemen sýnýrlarýnýn ötesinde hiç düþmaný bulunmayan bir ülke hýzla silahlanmaya giderken bize tersinin empoze edilmesinin gerçek sebebi ne olabilir ki?..
Türkiye daha fazla asker beslemeli ve daha fazla silah almalýdýr.Bunu yapmaya devletin bütçesi yetmiyorsa yardým kampanyalarý düzenlenerek bu gerçekleþtirilmelidir.Türkiye’nin içinde bulunduðu hassas durum,doðru bir þekilde anlatýlýrsa Türk halký bir kez daha ordusunun yanýndaki yerini alacaktýr.
Güçlü bir Türk ordusu Ortadoðu’daki barýþýn garantisi olduðu gibi Türk Cumhuriyetlerinin de güvencesi olacaktýr.Aksi takdirde bölgemizde bir savaþýn çýkmasý kaçýnýlmazdýr.
Yaklaþmakta olan tehlikeyi göremeyenler veya örtmeye çalýþanlar Türk ordusuna karþý saldýrýlarýný önümüzdeki günlerde artýrarak sürdüreceklerdir. Sahneye koyacaklarý yeni oyunlarýný hep birlikte ibretle izleyeceðiz. Senaryo, yönetmen ve kostümler hazýr.Kala kala baþ rol oyuncusu kaldý.Onu da yakýnda bulurlar;çünkü maalesef meþhur olmak isteyen salak da çok bu memlekette...
Son söz:Bir öðün noksan yiyelim ama her gün yiyelim.Bu da ancak ve ancak güçlü bir orduya sahip olmakla mümkündür.Yoksa bu zalimler kursaðýmýzdaki lokmayý bile alýrlar!


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Merhaba
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
26 Þubat 2010
Orduda, adý yolsuzluða karýþan yargýlanýyor, gerekirse ceza alýyor. Sivil kesimde ise, ayný açýklýðý göremiyoruz ne yazýk ki... Selam ve saygýlar.

:: slm
Gönderen: osman demircan / , Türkiye
1 Þubat 2010
Bazen olaylar ve olaylarýn üzerinden yapýlan tartýþmalar hiç umulmadýk görüntüler ortaya çýkarabiliyor. Örneðin darbe tartýþmalarý sanki ordunun bütün mücadelesi irticayla ve hükümetleymiþ gibi hiç umulmadýk bir tablo çýkarýyor ortaya. O zaman þöyle görünüyor, ordu PKK'yý büyük bir tehlike olarak algýlamýyor. Hatta PKK sorunu küçük bir sorunmuþ gibi görünüyor. Çok korkunç bir görünüm bu. Yani buna da çok dikkat edilmesi gerekiyor. Allah ordumuza zeval vermesin.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kitaplarý Yakýn, Kütüphaneleri Yýkýn!
Ekonomi Uçuyor
Dönme Paradoksu!
"Gibi" Yapmak
Korkuyorum Korkuyorsunuz Korkuyorlar
Bilip de Bilmiyormuþ Gibi Yapma (K) !
Panpiþ Ýle Ýlgili Bu Haberi Hiçbir Gazete Yayýmlamaya Cesaret Edemiyor
Elalemin Uçkuru ve Ortadoðu’da Dökülen Kan
Güncellenmiþ Yaþam Tüyolarý
Hovarda Milletiz Vesselam (!)

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk’ün Ordu - Savaþ ve Barýþ Hakkýndaki Sözleri
Ýnsanoðlu Dur ve Dinle!
Türk Devletleri Ne Zaman Kuruldu ve Ne Zaman Yýkýldý?
Kitapsýz Bir Din Doðdu,haberiniz Var mý?
Kýzýlderili Soykýrýmý / American Natives Genocide
Bayraðýn Türklerde Önemi
Facebook’a Bir Önerim Var
Maðaranýn Kamburu Romanýndan Seçmeler…
Eleþtirinin Eleþtirisi - 3
Ýktidara Gelebilmek Ýçin Tüyolar!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.