..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Müþerref ÖZDAÞ




9 Mart 2010
Öfkeyle Korku Kol Kola Gezer  
Müþerref ÖZDAÞ
Sevginin gücüne inanmalýyýz. Ki o güç,nefreti de, kuþkuyu da, öfkeyi de, yok edebilecek güçtedir. Bu bizim gerçeðimizdir.Sevgimizin gerçeðidir.Gerçeklerimize þaþýrabilir, beklentilerimizle yanýlabiliriz.


:AIDF:
Birçok deðerimizi temel olarak aileden, sonra toplumdan, iliþkilerden ödünç almýyor muyuz? Öðretilmiþ kiþilik... melisin... malýsýn... Ne oluyor sonra? Kendimizle çatýþýyoruz öncelikle. Kendimizin, aslýnda tam anlamýyla kendimiz olmadýðýný fark ediverince isyan ediyoruz. Ama bu isyanýn nereye, kime yönlendirilebileceðini bile tam olarak bilemiyoruz. Çoðu kez de tekrar bir bumerang gibi kendimize dönüyor öfkelerimiz.

Kaybetmekten korkar öfkeleniriz.Ön yargýlarýmýzýn deðiþebilme veya deðiþtirilme ihtimali bizi korkutur, öfkeleniriz yine. Her þey yolundadýr, yine de bir þeyler yaratýr, yeni kuþkularý kurgular, yine korkar, öfkeleniriz. Ruhumuzun derinliklerine inmeye baþlar, bulabileceklerimize, görebileceklerimize hazýr olmadýðýmýzý anlar, yine öfkeleniriz. Ýçimizdeki öfkeden korkarýz. Bizi boðmasýndan korkarýz. O bizi boðmadan biz onu boðabiliriz. Bizi her yönden kuþatmasýna izin mi vermeliyiz? Yoksa biz mi onu kuþatmalýyýz? Kararlýlýðýmýzla, doðru bakýþýmýzla, sevgimizle, inancýmýzla...

Sevginin gücüne inanmalýyýz. Ki o güç,nefreti de, kuþkuyu da, öfkeyi de, yok edebilecek güçtedir. Bu bizim gerçeðimizdir.Sevgimizin gerçeðidir.Gerçeklerimize þaþýrabilir, beklentilerimizle yanýlabiliriz. Gücümüzü fark edelim ve doðru kullanalým.Ve geçmiþi doðru okuyup geleceðimizi doðru yazalým. Uyutalým geçmiþi sonsuza dek. En güzel, sevdalý ninnilerimizle...

Öfke, korku, kuþku üç kardeþ gibidir.Aç kardeþler. Sevgidir en temel gýdalarý. Onu tükettikçe büyürler.Kýskanç kardeþtirler üstelik. Kendi bardaklarýný doldurup taþýran aç ve kýskanç kardeþler. Kuþku öfke doðurur. Öfke sizi boðmaya çalýþýr. Geçmiþ en güzel hayallerinizi çalýp kaçmýþ olsa da, bodrum katýnýzda veya içinizdeki labirentlerde, ya da tavan arasýna atýlmýþ hüzün ve acýlarýn arasýnda güzel anýlar da saklanmýþtýr. Tozlarýný alýn ara sýra. Umut varsa hala yüreðinizin bir köþesinde,nefret,kuþku, öfke ve korku yavaþ yavaþ yorulmaya baþlayýp uzaklaþacaktýr sizden.Arka sokaklarda, çamurlu yollarda arayýþlarýný sürdürmeye , açlýklarýný bastýrmaya çalýþacaklardýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
4g : Gittim - Gördüm - Gezdim - Geldim (Eskiþehir’in Yeni Yüzü)
Aný Düne, Ümit Yarýna Aittir
Gideceði Yeri Bilen Mektup: E - Mektup (1 )
Bir Kedi ve Bir Adam

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutlar Tükenirse
Çiçekleri Döken Bahar
Sevgi Sihirdir
Geceler Günahý Saklar
Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý
Muhteþem 8 Yýl
Sevgi Þehri Þehir Rehberi
Daðýlan Bulutlarým
Gelecek Daha Kaç Tecavüze Gebe?
Aldanmalar,aldatmalar ve Yalanlar Üzerine Düþüncelerim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olsaydým [Þiir]
Sevgi (Seni) Ektim Yüreðime [Þiir]
Ateþi Yakan Bilir [Þiir]
Sahtekarlar Balosu [Þiir]
Sualler (1 ) [Þiir]
Yaþam - Aþk - Tutku - Sevgili [Þiir]
Yaþam Akýyor Yaný Baþýmda [Þiir]
Hani Bir Þarký Var Ya [Þiir]
Zamanýn Kýyýsýnda [Þiir]
Yürekte Bir Ýmzadýr Sevdan [Þiir]


Müþerref ÖZDAÞ kimdir?

Biyoloji öðretmeniyim. 1978'li yýllardan beri edebiyat,þiir,resim ve geleneksel sanatlardan "ebru " ve "kaat'ý " ile uðraþýyorum. Sevgi yolu, Ortanca ve Mahzunice adlý dergilerde yazýlarým yayýnlanmaktadýr. Turkhaber ve Cbhaber internet gazetelerinde de köþe yazarlýðý yapmaktayým. Edirne-Uzunköprü SES gazetesinde de yazmaktayým. Yaþamýn en iyi öðretmen olduðunu biliyorum. . . Ve sýnavýný en hazýrlýksýz zamanlarda yaptýðýný . YAÞAM BÝR ÞÝÝRDÝR. . . ÞÝÝR DE SEVDAM. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilememeye çalýþýyorum..Herkesin de ne olursa olsun bir süre sonra kendine bir tarz oluþturduðunu düþünüyorum...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Müþerref ÖZDAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.