..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Materyalist bir dünyada yaþýyoruz, ve ben de materyalist bir kýzým -Madonna
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Levent Ölçer




13 Mart 2010
Türkiye'nin Ýþgali Senaryosu  
Hep Taraf gastesi mi atlatma haber yapacak. Ýstihbaratsa bizde de var..

Levent Ölçer


Kimileri diyecek "sen manyak mýsýn, ne yapýyosun? Ne yazýyosun?".. Ne yazmýþým ne yapmýþým ki? Sevgili müttefikimiz ABD'nin yapmadýðý neyi yapýyorum? ABD'nin resmi kuruluþlarý, Baþkanlarýn ve Pentagon'un danýþmanlarý böyle manyak senaryolar yazarken sesiniz çýkmýyor da ben yazýnca mý olay oldu? Adamlar bizim iç savaþ yaþayacaðýmýzýn ve bunun sonucu bizi iþgal edeceklerinin senaryosunu yazýyor da biz bunun karþýlýðýnda ne yapcaz diye senaryo yazamayacak mýyýz. Senaryo yazmak senin tekelinde deðil Coni. Biz senaryoyu kanla yazarýz.


:AHAD:
TÜRKÝYE'NÝN ÝÞGALÝ SENARYOSU

Öncelikle þunu söylemek zorundayým ki yukardaki baþlýðý gerçekleþtirmek için plan yapan birisinin gerçekten kafayý yemiþ olmasý gerekir. Bu adamýn ya da adamlarýn tarihten, sosyolojiden, insandan bihaber moronlar olmasý gerekir.

Türkiye gibi bir ülkeyi iþgal etmeye gücü yetecek ülkelerin sayýsý bir elin parmaklarýný bulmaz. Bakýn bulmaz. Geçmez filan deðil, bulmaz. Bu ülkelerden biri de sevgili müttefikimiz ABD'dir. Avrupa koalisyonu ya da NATO ya da BM Barýþ gücünü saymýyorum, onlar afedersiniz s... da b..larýyla oynasýnlar.

Nerden çýktý þimdi bu Türkiye'nin iþgali konusu? Geçen yazýlarýmdan birinde (ABD: Sessiz ve Derinden) ABD ve Pakistan'dan ve de BOP'den söz etmiþtim.. Bugünlerde de Ermeni tasarýlarý çeþitli ülkelerde kabul edilirken bir Mahir Kaynak ile yapýlan bir röportaja da gözüm kaydý (http://www.tumgazeteler.com/?a=6013202)..

Ýþaret edilen Türkiye içinde karýþýklýk ve iç çatýþma durumu ve sonrasýnda ABD ya da diðer dýþ güçlerin ülkemizi müdahale maskesiyle iþgali konusu çok sinir bozucu bir konu. Olur mu olmaz mý diyenlere iþlerin oraya kadar varmayacaðýný söylemek isterdim. Söyleyemem. Ýþler bu gidiþle ve bu omurgasýz-basiretsiz siyasilerle oraya gidebilir. Hele bu hükümet ve onun partisi baþta kalýrsa oraya gideceðinden þüpheniz olmasýn.. Bunlar kapýyý ardýna kadar açýp kýrmýzý halýlarla bile karþýlar..

Bu olursa... Diyelim.. Mesela diyelim.. Varsayalým, hayal kuralým.. Beyin fýrtýnasý yapalým, fikir estirelim.. Bir senaryo yazalým.. Bu aralar çok senaryo yazýyoruz, iyi idman oluyor.. Belki filim bile çekeriz buna..

Bir kere tekrar ifade etmeliyim, böyle bir iþgal senaryosunu yazacak komutanýn aklýndan þüphe ederim. Bunu bir asker deðil kesinlikle politikacýlar yazmýþtýr. Hangi milletten olursa olsun iyi bir Komutan Türk ordusunun ne kadar itibar kaybederse kaybetsin "ölüsünün bile" birkaç ülkeye bedel olduðunu bilir.. Hele söz konusu komþularýmýzsa, hani Anadolu'da bir deyiþ vardýr "erkekler kahvede okey oynarken kadýnlarýmýz ellerinde çifteyle bu iþi bitirir".. Erkekleri kahveden kaldýracak birisi gelirse ne olur? Açýk söyleyeyim iþte o zaman hiç iyi olmaz. Ne bu bölge için ne de dünyanýn bu tarafý için hiç iyi olmaz..

O zaman BOP olur. Ama bu BOP hiç de öyle ilk tetiði çeken CONÝnin planladýðý gibi bir harita olmaz. Türkiye'nin kimseye verecek bir karýþ topraðý olmadýðý gibi kimsenin de bir karýþ topraðýnda gözü yoktur. Ama birisi topraklarýmýza el uzatacak olursa o kiþi kendi topraðýna mukayyet olsa iyi olur.

Bakýn gerçekçi olalým. Bu kanlý bir savaþ olur. Karþýmýzdaki ABD ise bazý ciddi avantajlarýnýn olduðunu biliyoruz. Bir kere bizim neredeyse bütün silahlarýmýz ABD malý. Neyimiz var neyimiz yok biliyor. Uydularý var, hayalet uçaklarý var. Teknolojisi "hayvan gibi".. Bunlar tamam. Bizim ordunun elindeki uçaklar ABD malý, Ýsrail modernizasyonlu.. Yani bunlarýn bilgisayar programlarýndaki-elektroniklerindeki keþfi imkansýz açýk kapýlar ile uçamaz hale getirilmeleri iþten deðil.. TSK'nýn kullandýðý bilgisayarlarda ABD'nin Microsoft'unun Windowslarý yüklü-bir sürü açýk kapý nedeniyle TSK bilgisayar aðý çok geçmeden tamamen yalan olabilir. E-bomba ile bütün elektronik yer sistemlerimiz-haberleþmelerimiz kýzarabilir.. Havaalanlarý dümdüz edilir, uçaklar kalkamaz ya da inemez-yerde imha edilir, köprüler vurulur, füzelerle pek çok kritik askeri ve sivil hedefi, barajlarý-fabrikalarý ilk dalgada vurulabilir. Kýyýlarýmýzda ABD ve müttefiklerinin gemileri,denizaltýlarý, uçak gemileri, göklerimizde savaþ uçaklarý kudurmuþ canavarlar gibi ateþ kusar.. Ýlk dalga saldýrý serttir ve þehirlerde can kaybý da yüksektir. Þok saldýrý ile direniþi kýrmak ve morali bozmak hedeflenmiþtir.. Türkiye'nin önemli þehirlerindeki kritik hedefler Cruise füzeleri ya da hayalet bombardýman uçaklarýyla birkaç gün dövülebilir. Cephanelikler, askeri fabrikalar, bütün önemli birlikler, gemilerimiz, limanlarýmýz.. Hepsi bombalanýr..

Nükleer, kimyasal ve biyolojik silah kullanýlmayacaðýný varsayalým ama buna güvenmeyelim. ABD savaþ için kuþandýðýnda bunlarý inkar etmesi mümkün olan her þartta bol miktarda kullanmýþtýr.. ABD'nin Allah'ý yoktur.

ABD vurucu gücü yüksek ve teknolojisi çok ileri seviyede bir orduya sahip. Bununla beraber teknolojisini denklemden çýkardýðýnda ya da havadan, denizden karaya indiðinde iþler deðiþiyor. Özellikle de þehir içlerinde ve gerilla muharebelerinde. Kaliteli piyade silahlarý ve bol miktarda omuzdan atýlan roket-antitank silahý ile ABD karada (hele ki Türk ordusu tarafýndan) evire çevire dövülür. Karada en güçlü silah; Gizlenme, hareket, çeviklik, kolay taþýnan personel boyutlarýnda yüksek ateþgücü.. Bununla tanklarý, askerleri, helikopterleri, alçak irtifadaki uçaklarý indirebilirsin.. ABD kara silahlarý arasýnda düþman birlikleri kör eden alan etkili ýþýn silahlarý deneniyor, birlikleri kitleler halinde savaþdýþý eden mikrodalga silahlarýnýn adý geçiyor.. Yine de bunlar ilk vuran taraf olmadan yere indirilirlerse sorun çýkaramazlar, omuzdan atýlan roketler ve keskin niþancý sistemleri, mayýnlar, dron silah sistemleri, uzaktan kumandalý mini sabit taretler, pusular gibi taktikler düþünülebilir..


ABD'ye karþý kullanýlacak taktiklerden birisi yýpratma taktiðidir. Ýlk yüzleþmede mümkün olduðunca çok sayýda kuvvetin saldýrýdan kurtarýlmasý bu nedenle þarttýr ve bunun yolu daha önceden bu tür bir duruma hazýrlýk planlarýnýn olmasýnda-bu saldýrýnýn geliþini görebilmekten geçer. Ýç karýþýklýklar baþladýðý anda TSK oturduðu yerlerden kalkýp mobil-hareketli hale gelmelidir. Bu planlarýn dýþarýya sýzmasý küçük önem arz eder. Önemli olan bu planlarýn etkili olabilmesi için ustaca ve süratle uygulanmasýdýr. Ýç karýþýklýk baþladýðý anda hatta baþlamadan önce, kokusu alýndýðýnda ordunun asýl gücü içeriden çok dýþarýya göre konumlanmalýdýr. Asýl düþman dýþarýdan gelecek olanlardýr. Ýçeride Türk halký Ordusunun yanýnda olacaktýr zaten, geriye kalan çapulcu hainleri kýsa sürede sýnýr dýþý etmek iþten deðildir. Yedeklerle beraber Türk Ordusunun mümkün olan savaþ gücü(16-49 yaþ arasý kadýn ve erkek) 34 milyon. 17 milyonu erkek bu sayýnýn. Kaba bir hesapla herkese bir piyade tüfeði ve 6 þarjör(180 mermi) versen 5 milyon kiþiyle bütün Avrupayý ele geçirmek iþten deðil. Zaten "Türkler geliyor" diye ilk haber duyulduðunda Avrupa'da boþalmayacak þehir bilmiyorum. Ýlk boþalacak þehirler de ödlek Fransýzlarýn þehirleridir. Fransýzlarýn týrsaklýðý meþhurdur. Almanlar 2. Dünya Savaþýnda sýnýrlarýna dayanmalarýndan 2 saat sonra Paris düþmüþtü.. Fransýz ordusu çil yavrusu gibi daðýlýp kaçmýþtý.. Avrupa'yý önemsemiyorum. Asýl düþman büyük iblis.. Amerika. Onun da teknolojik oyuncaklarýnýn etrafýndan dolanmak þart.

Hareketlilik.. Vurucu gücün ve komuta gücünün hareketliliði bu tür bir çarpýþmada kilit öneme sahiptir. Bunu saðlamak için hýzlý, az lojistik ile idare edebilecek ve çok fonksiyonlu-kendine yeten savaþ güçlerinin yapýlanmasý gerekir. ABD sabit hedefleri yerin yedi kat dibine bile girse vurabilecek kabiliyete sahiptir. Bununla beraber küçük ve mobil hedefler üzerinde iþleri daha zordur.. Hele ki bu hedefler önceden hazýrlanmýþ-savunmaya elveriþli bir coðrafyada geziniyorsa..

Bu tür bir çarpýþmada günümüz ordularýnýn sahip olmasý gereken bazý olmazsa olmaz silahlar vardýr. Özellikle ABD'ye karþýysanýz elinizde onun uydularýný indirecek füzeleriniz-silah sistemleriniz olmalý. Onun casus uçaklarýný ve hayalet uçaklarýný, füzelerini görebilecek-vurabilecek taktikler düþünmelisiniz. Hayalet uçaklarý görmek çok zor olsa da bunlarý hata payýyla görmenin yöntemleri hala vardýr ve bu yöntemler mükemmelleþtirilmelidir. Bilgisayar sistemleri ve bilgisayar programlarý, mümkün olduðunca yerli sistemler olmalýdýr(Almanya Ordusu Windows'u kapýsýndan içeri sokmuyor. ABD uzakdoðu malý çipleri iç piyasadan temizlemek için kafa patlatýyor..).

Denizde ABD denizaltýlarý ve özellikle uçakgemilerini batýrmak için taktikler düþünülmesi de iyi olur. Tarihte ilk kez bir uçak gemisini batýranlarýn Türkler olduðunu biliyor muydunuz? 1. Dünya Savaþýnda ve karadaki topçularýn çýkardýðý bir iþtir bu http://www.yenidenergenekon.com/14-yuzbasi-mustafa-ertugrul-ucak-gemisini-batiran-turk/ ..ABD þimdiye kadar hiç uçak gemisi kaybetmedi. Bir ilke daha var mýsýnýz?

Bu tür bir savaþta gizlenebilir seyyar enerji santralleri(tercihen güneþ enerjisi), seyyar atölyeler, ikmal zinciri, her tür lojistiðin devamlýlýðý çok önemlidir.. Ýran'ýn böyle bir durumda ABD'ye karþý bize en azýndan temel bazý ihtiyaçlarda kapý-transit hat-kaynak olacaðýný düþünmek pek yanlýþ olmaz kanaatindeyim. Hatta günün siyasi ve stratejik koþullarýna göre Rusya ve Çin'in desteði de mümkün olabilir(eðer baþýmýzdaki adam gibi kafasý çalýþan ortalama bir hükümetse bunlar olabilir ama.. Þimdikilerle bu iþ yürümez, kendinizi kandýrmayýn.) Elektronik savaþ ekipmanlarý ve Elektronik savaþa dayanýklý-korunmalý kutularda yedek parçalarý hazýr bekleyen(EMP sonrsý hemen onarmak için) haberleþme-muharebe sistemleri çok önemlidir. ABD'nin bu incik boncuk teknolojik üstünlüðünün etrafýndan dolaþýp eldeki savaþ gücünü mümkün olduðunca aktif ve muktedir tutmak hedeflerden biridir.

ABD deniz üstünlüðüne karþý þimdiden çok sessiz ve çok kabiliyetli vurucu denizaltýlar ve baþka sýradýþý önlemler(!), stratejiler savunma için hazýrlanmalýdýr. Elektronik silahlar, bilgisayar virüsleri, sýzma timleri, sualtý saldýrý timleri, insansýz saldýrý araçlarý gibi yöntemler düþünülmelidir.

ABD hava üstünlüðünde ilk hedeflerden biri hayalet uçak sistemlerin ve cruise füzelerinin tespiti-önlenmesi yönündedir. Bu konuda çeþitli metotlar kýsmen etkilidir-kaba bir yer bildirimi mümkündür. Bu kaba bilgiyi kullanmanýn yöntemleri vardýr. Benim tavsiyem farklý teknolojilerle kabaca yeri tespit edilebilen bu uçaklarýn üzerine sürüler halinde ucuz insansýz hava araçlarýnýn gönderilmesidir. Silahlý platformlar ya da intiharcý dron bombalar olabilir bunlar.

Ucuz, basit ve çok sayýda üretilebilecek basit araçlarýn bile etkinliði çok þaþýrtýcý olabilir. Teknoloji önemlidir ama dünya üzerindeki en tehlikeli ve en öldürücü silah insan zekasýdýr. Bazý basit metotlar ile ucuz ve ilkel, kullanýmý kolay, üretilmesi çabuk araç-gereç-silah sistemleri ile çok yýkýcý baþarýlar elde edilebilir. Bastýr ASELSAN. Çok geç olmadan..

Bir de böyle bir operasyonda düþmanýn evine de bizim eve düþtüðü gibi ateþ düþürme meselesi var. Bunun için benim önerilerimin en cicisi ABD'nin ekonomisini vurmak. E-Bomba.. Özellikle ABD sanayi ve ekonomisinin kritik bölgelerine yapýlacak bir Elektromanyetik Vuruþ saldýrýsý ya da saldýrýlar zinciri karþý tarafý savaþýn iyi birþey olmadýðýna daha süratle ikna edebilir.. Bu yönde çeþitli teknolojilerin ve ulaþtýrma metotlarýnýn savunma ve saldýrý için geliþtirilmesinde fayda var. Hatta düþmanýn evini vurmak için özel timlerin gönderilmesi ve askeri-ekonomik-sanayi hedeflerine sabotaj saldýrýlarý yapýlmasý da söz konusudur.

Kimileri diyecek "sen manyak mýsýn, ne yapýyosun? Ne yazýyosun?".. Ne yazmýþým ne yapmýþým ki? Sevgili müttefikimiz ABD'nin yapmadýðý neyi yapýyorum? ABD'nin resmi kuruluþlarý, Baþkanlarýn ve Pentagon'un danýþmanlarý böyle manyak senaryolar yazarken sesiniz çýkmýyor da ben yazýnca mý olay oldu? Adamlar bizim iç savaþ yaþayacaðýmýzýn ve bunun sonucu bizi iþgal edeceklerinin senaryosunu yazýyor da biz bunun karþýlýðýnda ne yapcaz diye senaryo yazamayacak mýyýz. Senaryo yazmak senin tekelinde deðil Coni. Biz senaryoyu kanla yazarýz.

Güçlü ve uyanýk bir orduya her zamankinden çok ihtiyacýmýzýn olacaðý bir döneme giriyoruz. Herkes aklýný baþýna alsýn. Salak olmanýn alemi yok. Kendinize gelin. Adamlarýn kazdýðý þey bok çukuru deðil bizim mezarýmýz.

(Efendim bir senaryonun, bir beyin rüzgarýnýn daha sonuna böylece geldik.. Ciddiye almayýn caným.. Sadece beyin jimnastiði yapýyoruz þunun þurasý, olur mu hiç böyle biþey? Biricik canýmýz müttefikimiz hiç bizi iþgal etmek ister mi? Yok yok, olmaz öyle saçmalýk.. Bizimkisi senaryo.. Salakça bir senaryo iþte.. Ýyi geceler, tatlý rüyalar dilerim..)


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Rüyanýza hayýr olsun diyeyim!
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
14 Mart 2010
"Bazý rüyalar çýkarmýþ,yani gerçek olurmuþ"derlerdi büyüklerimiz.Paylaþým için teþekkürler.Saygýlarýmla... (yazarýn cevabý: Güneþli Günler umalým ama Fýrtýna'ya da hep hazýrlýklý olalým Ömer Bey. Saygýlar.)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Ortadoðuda Fillerin Güreþi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu
Herkes Hakettiði Þekilde Yönetilir
Hayýr Dedik Arkadaþým...
Ekmeksiz Demokrasi ve Darbenin Ardýna Saklananlar
Halk Meclisi Günleri
Abd: Sessiz ve Derinden

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Seninle Ýlk Defa...
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.