..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Nermin Kaçar




11 Nisan 2010
Erkek Melahat  
Nermin Kaçar
Ah Melahat ne diyeyim ben sana. Uçtu gitti adam. Senin neyine Erkeklik.


:AFFI:
Puslu bir gündü. Caným, havanýn etkisiyle sýkkýn bir þekilde, camdan dýþarýyý seyrediyordum. Bulutlar kendi içinde birbiri ile bütünleþmiþ ve þekiller oluþturmuþtu. Arasýndan, dünyaya ýþýnlarýyla hayat veren güneþ, cýlýz da olsa aydýnlatmaya çalýþýr gibiydi.

Birden kendimi dýþarýya atmak ve sokaklarda öylesine, avare ve amaçsýz dolaþmak geçti. Her istediðini yapan biriydim ben. Yaðmur yaðacaðýný bile bile sokakta yürümek delilikti bazýlarý için. Ben de deliydim zaten. Deli olduðumu hiç inkar etmedim ki.

Kendimi hiçbir konuda kýsýtlamamýþtým bugüne kadar. Aklýma eseni yapardým her zaman. Çevremdekiler, ilk zamanlarda beni yadýrgamýþ, sonra da o þekilde kabul etmiþti. Bir kural vardý ve ben o kuralý bozuyordum. Bir kiþi, topluma uymak zorundaydý. Toplum o kiþiye deðil. Ama umurumda bile deðildi o kurallar zinciri.

Kýzlar etek giyerdi doðal olarak. Ben pantolon. Annem kýzardý bana. Baþlardý söylenmeye;

“ Ne biçim kýz çocuðusun sen ? Þöyle güzelce bir etek giysen. Saçlarýný uzatsan.Ellerine oje sürsen, gözlere bir kalem, sade bir makyaj. Evde kalacaksýn bu gidiþle. Turþunu kuracaðým vallahi. Ah kafam ah. Seni yetiþtiremedim. “

Annemin söylediði sözler bir kulaðýmdan girip öbüründen çýkýp gidiyordu. Annemin, çenesi aþýnmýþtý bu sözlerden. Benimle baþ edemez babama anlatýrdý benim duymadýklarýmý. O da ayný benim gibi dinlermiþ gibi yapardý. Sonra da annemin görmez tarafýndan bir göz kýrpardý gizlice.

Yaþýtlarým gibi dantelmiþ, örgüymüþ de beceremezdim. Öðrenmek için de uðraþmadým.Kotumu giydiðim zaman oluverirdim bir erkek çocuðu. Mahalle arkadaþlarým vardý. Kankalarým. Onlarla sokakta maç yapardýk. Gollerin çoðunu ben atardým karþý takýma. Maçýn sonunda, sýrtlarýna alýr ve beni taþýrlardý mahallenin sokaklarýnda. Bir kavga olsa, içinden ben çýkardým. Cam kýrýlsa bizim eve gelirlerdi. Annem haklýydý aslýnda. O elinden tutup gezdireceði bir kýz çocuk istemiþti. Ama ben ona yürüme öðretmiþtim o küçük yaþýmda.

Kankalarým da beni kýz olarak görmüyordu. Benim yanýmda, aðza alýnmayacak þekilde küfürleri basýyorlardý. Benim de kültürüm artmýþtý o sayede. Dövüþ sanatýnýn inceliklerini de öðrenmiþtim. Beni mahalleli Erkek Melahat olarak tanýmýþtý. Hiç rahatsýz deðildim. Kendimle gurur duyuyordum.

Hah iþte baþladý baþlayacak yaðmur. Þemsiye alsaydým keþke. Aman ne olacak sanki. Sinerim çok yaðarsa bir çatýnýn altýna.

O ne ya ! Ne kadar yakýþýklý bir erkek. Ömrümde böyle birini görmedim !

Adamýn gözlerinden ayýramamýþtým gözlerimi. Yemyeþil gözler. Boy,pos, endam o biçim. Kýrk yýl aç kal ama yanýnda bu adam olsun. Ne oluyor bana yahu. Ben kendimi hep erkek olarak nitelendirmiþtim. Peki bu duygu neden ortaya çýktý. Dur, bakalým dikkatini çekebilecek miyim?

Önüne çýkýyorum. Çarpýþmak her zaman iþe yaramýþtýr.

“ Ah af edersiniz “ Diyorum.

“ Önemli deðil beyefendi “ Diyor .

Ýþte benim bittiðim an. Ne olacak þimdi. Ýlk defa birini görünce heyecanlanýyorum. Onda da adam beni erkek sanýyor.

Ah Melahat ne diyeyim ben sana. Uçtu gitti adam. Senin neyine Erkeklik.



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ellerinize saðlýk
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
11 Nisan 2010
Paylaþým için teþekkürler.Saygýlarýmla...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Nermin Kaçar kimdir?

Kendimi daha yeni tanýmaya ve anlamaya baþladým. Okumaktan ve yazmaktan büyük zevk alýyorum. Memurum. Sanatsokaðý adlý bir dergide yazý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Bekir Yýldýz; sait Faik Abasýyanýk,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nermin Kaçar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.