Roman yazmanın üç kuralı vardır. Ne yazık kimse bu kuralların neler olduğunu bilmiyor. -Somerset Maugham |
|
||||||||||
|
boydan boya uzanmistim yürüdü gecti yol beni II belki de en cok kendimizi adlandirma telasidir bizi yoran III almadik diyor herkes vermedik diyen yok herkes kendi cimriligine kurban IV daha cok bagirinca daha cok susmuyor icimizdeki öfke V söyledigin her söz döner dolasir sana geri gelir iyi bir yanki duymak istiyorsan iyi bir sesin olmali ve saglam bir dagin VI bagislayamadigin ne kadar insan varsa o kadar uzaksin kendini sevmekten de VII yüreginin onayindan gecip aklinin engeline takilan hayallerini sadece bir durumda takip etme: aklindan büyük bir yüregin yoksa! Eger diyorsan ki yüregim aklimi gecmistir olgunlukta öyleyse büyük kardes dururken kücügünden izin almak niye? VIII gece yarisindan sonra bütün ickiler saraptir dedi sair bu gece bir sarap kadehine attim gelmis gecmis tüm yasantilarimi sonra dökmeye kiyamadim tadi buruk bile degildi demek ki sarap gibi yasamalar da zamanin koynunda mayalanir IX kendini sevebildigin kadardir insanlarin seni sevebilmesi de kendini önemsiyorsan önemsenirsin kendine saygin varsa emin ol vardir herkesin saygisi sana sevgi dedigin bencillik önemsemek dedigin kibir saygi dedigin ikiyüzlülük olmadiginda X uykusu gelmek gibi midir ölmesi gelmek? XI Uyanmadan uyudugunun farkinda degilsen ölü oldugun sürece bilmeyeceksin ölüm nedir biliyorsan eger, ölmekten baska bir hale gecmissin demektir ölümün farkina vardiginda artik ölü degilsin Nilay AKSU
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Nilay Aksu, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |