..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuşak olma ezilirsin, sert olma kırılırsın." -Victor Hugo
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Deneme > Düşler > İbrahim Kilik




8 Haziran 2010
Aşk Alfabesi  
Elifin Gamzesi

İbrahim Kilik


Gönül, yel yepelek bir atın yelesine tutunur, elif diyarına kutlu bir yolculuk başlar. Aşkın alfabesinde, elifin eşiğini geçtikten sonra; heceleme yoktur, hemen okumaya geçilir. Elifin gamzeleri, kirpiğinden süzülür ok olur sineye batar. Yayla çiçekleri elif elif diye kokar dağlarda. Bağlarda çiçekler elif diye açar. Gönül de elif elif diye dolanır durur.


:AGFG:
Elifin ellerinden içti cümle harfler aşk şerbetini. Karacaoğlan, o yüzden dile getirdi incecikten yağan karların elif elif tozduğunu. Göllerde ördeklerin yüzme nedeni de elifin zarafeti ve kametinden mülhem. Ak ellerin tuttuğu kalemlerin, hep aşk yazmasının nedeni elif. Yüreklerden lif lif sökün etmesi hasretin, kesretin boğulma sebebi, vahdetin remzi elif.


Elif, aşk kitabının ilk harfi, harf-i tarif; arifin anlayışını açan anahtar. Aşka girizgâh. Aşığın gönlündeki ah elif… Elifle he’ nin kaynaşmasından çıkan buğu sarınca gönlü şiir olur, türkü olur yükselir semaa gönlün sesi. Zaman elif sayesinde bir güzellik busesi. Elifle yazılır okunur aşk alfabesi. Elifin uğru nakışlanırken dizelerde; hayallerde, gül yüzlü yârin gamzesi şimşek şimşek çakar. Elif kametli sevgililer su misali aşk deryasına akar…


Gönül, yel yepelek bir atın yelesine tutunur, elif diyarına kutlu bir yolculuk başlar. Aşkın alfabesinde, elifin eşiğini geçtikten sonra; heceleme yoktur, hemen okumaya geçilir. Elifin gamzeleri, kirpiğinden süzülür ok olur sineye batar. Yayla çiçekleri elif elif diye kokar dağlarda. Bağlarda çiçekler elif diye açar. Gönül de elif elif diye dolanır durur.


İşte elif, bu hususiyetlerinden ötürü harflerin şahıdır. (He)’nin terkisinde ah olur ,cümle harfleri terkisine alır , Kaf dağına yolculuğa çıkar elif. Buzdan billûr kâselerde, şerbet sunar aşk yangını dudaklara. İncecikten bir kar yağar gönül dağına, “tozar elif elif diye.”


Elif, aşk kitabının girizgâhını süsleyen nihal olmaya devam edecektir dünya döndükçe. Zarafet , incelik ve güzellik; hep elifle anılacaktır mahşere kadar. Ve yayla çiçekleri elif elif diye kokmaya devam edecektir…
Ankara,08.06.2010 İ.K







Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın düşler kümesinde bulunan diğer yazıları...
Son Mülteci
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 18
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 16
"Bir Fincan Kahve Olsa" Kitabı Üstüne
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 13
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 11
Busenaz
Meçhule Yazılmış Mektuplar - 17
Bir Hasret Deminde Fasl-ı Semaver
Çia Adlı Peri

Yazarın deneme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Türkçe Sevdası
Yazmak Yahut Yazmamak
Argo ve Siyaset
Argodan Esintiler
Yazarlar Şairler ve Şehirleri
"Yok Bu Şehr İçre Senin Vasfettiğin Dilber"
Ayrılığın On Yedinci Günü
Erbil Kalesi'ni Gezerken
Kıl ve Tüy
Kılıç ve Kalem

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
Hüznümüz Kahverengi [Şiir]
Arzu 1 [Şiir]
Cin Biberi [Şiir]
Erguvanlar Lâleler [Şiir]
Zaman Dar [Şiir]
Düş Gülü [Şiir]
Mülteci [Şiir]
Dem Masalı [Şiir]
Çççççççççççççççççççç [Şiir]
Pişmanlık Bestesi [Şiir]


İbrahim Kilik kimdir?

Demlik Güzeli (Namı Diğer Çay) Dilberin gamzeleri. Demliğin dem demleri. Bardakta keklik kanı. Tebessüm huzmeleri. Dostun dosta ikramı. Alır yürekten gamı. Fincanda türkü söyler. İnce bellide mani. Zamanın gül kurusu Gülde gülşen dokusu. Rehavetten kurtarır. Pek de şirin doğrusu. Bardaktır mihmandarı. Herkesin çeker canı. Yalnız bu kadar değil. Sohbetlerin mimarı. İnce bir gülüş gibi. İçe süzülüş gibi. Ülfete kapı açar. Kaldırır hep uzleti. Ankara,03. 09. 2007 İbrahim KİLİK

Etkilendiği Yazarlar:
Demlik Güzeli (Namı Diğer Çay)


yazardan son gelenler

yazarın kütüphaneleri



 

 

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © İbrahim Kilik, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.