Avukatlar da bir zamanlar çocuktular herhalde. -Charles Lamb |
|
||||||||||
|
ölen ve öldürülen kalpler şehrinde. yıkıntıların arasında masum bir çocuk gibi, gözlerinde alev taşıyordun. ellerinde dünleşmiş ağrılar sarmalı. sarılmayan yaralarının aksine kanayan, kanadıkça iz bırakan düş betimleri. sesinin soluğuna saklanan kuşlar harabelerin arasından gülümserken, gitmek en uzak fiildi dilinin ucunda. masallar gibi yorgun şiirler gibi eskiydi adının duvarlara çarpışı. denizlere salınan saçların girdaplar yaratıyordu aklımın okyanusunda. yabanileşmiş intiharların arasında en tanıdık ölümler buluyordun kendine, bana. dilinin ucundaki en uzak ihtimali seçiyordun kendine, bana "biz" li kelimeleri çekerek kıyametine hükmü sorulamayan benli, senli anıları bırakıyordun bugüne, yarına. gördüm, bildim, sevdim seni. uyandırılmış öykülerden, rüyalarını biçtim oysa kendime meftundum mecnundum aşk aşk büyüdüm sana. figüran değildim karanlık perdelerin arkasında. yıldız yıldız gözlerinin ötesine geçtim. gördüm, bildim, sevdim seni. nakarat ediyordu hayat sana yazdığım şiirleri siyaha karışan harflerin temmuzunda yıkıyordun beni. üşüyordum. düşüyordum. sesimin yazıldığı gecenin sabahında dilinin ucundaki uzak ihtmallere yenik düştüm. tövbesi bozulan bütün şiirlerimi yaktım. hamdım. gidişinle piştim. yokluğunla yandım. yandım. yandım. katliamdı aşk ölen ve öldüren kalplerin şehrinde. mehmed asım.
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © mehmet asım erdoğmuş, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |