Kötü bir barış, iyi bir savaştan daha iyidir. -Puşkin |
|
||||||||||
|
Ölemiyorum... Ne kadar hıçkırsam, aşkın lahzasında avunup zemheriyi ruhumda yaşasam Sessiz ve sakin bir hal ile hakikatin lehçesinde gönlümü arındırsam ve ağlasam Aklımın kemaliyetini yaşasam, fikrimin suskun çığlığını irfan vecdiyle anlatsam Bir değilim, iklik içinde nefesleniyorum... Sinemi ihata eden ayrık otlarından bilmem ki niye hakkıyla temizlenemiyorum Kalbimin masum sedasını dinleyemiyorum, ruhumun hicranını hiç yenemiyorum Hüzünle yaşıyorum, umutla yeniden başlıyorum,hali fakirliğimi anlayamıyorum Sol yanım ağrıyor ve çok acıyor... Melalim şehredilmekten korkuyor, aklım durmadan sual ediyor, kalp zikrediyor Kuruyan dereler, ummana gönül bağlayan çehreler yoruluyor ve bizar oluyor Zaman durmuyor, nefes müddetini soruyor, hayat demek ki böyle vefasız diyor Gözlerim sessizce boşalıyor... Umudun dirilişini ve filizlenerek serpilişini merak ediyor, hasretle onu bekliyor Dile gelen söylenmiyor, sükut etmek daha evla geliyor ve hikmetini merak ediyor Ne söylesem ve gönlüm için kör kuyuları yad ederek sabrı nefeslensem az geliyor Ah yolun yolcuları diye seslenesim geliyor... Sonra vazgeçiyorum, sineme iltica ederek derdin sahibi kim ki diye nefesleniyorum Bazen Yunusu, bazen susuz kalan yolcuyu, bazende sualer içine dalıyor, anıyorum Aşk adına ne varsa ve kul olmak için sevda ruhum için abad olan narsa diliyorum Anlamadığım ve fakat gönlümde yaşadığım... Serabında gülün lahzasında firkatine uzandığım, ülfetiyle dem aldığım aşk haksa İradem ve aklım, sineyi umudumda ki yakarışım, dinmeyen yakarışım bir farksa Hakikatin zerkinde, iflah olmam için gönlüme inşirahı yaşatsın, kalbim anlaşılsın Mustafa CİLASUN
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Mustafa CİLASUN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |