..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Cumhuriyet fikir serbestliði taraftarýdýr. Samimi ve meþru olmak þartýyla her fikre saygý duyarýz. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm > Levent Ölçer




20 Kasým 2010
Dünyadan Ne Kadar Vazgeçmeli?  
Bu can bize emanetse onun onurunu korumak da boynumuzun borcudur.

Levent Ölçer


Sayýn Fuat Türker'in http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=93451 linkindeki yazýsýna yazdýðým bir yorumu paylaþmak istedim. Saygýlarýmla.


:ADBI:
Sayýn Fuat Türkerin http://www.izedebiyat.com/yazi.asp?id=93451 linkindeki yazýsýna yazdýðým bir yorumu paylaþmak istedim. Saygýlarýmla.

****

Ölmeden önce ölmek elbette ulaþýlacak kutlu bir bilinç düzeyi. Peki ölmeden önce insanca yaþamak?
Müslümanlar bir noktadan sonra kendilerini taþ ve býçaklarla, ölümcül iþkencelerle kuþatanlara karþý ayaða kalkýp hayatta kalmak için savaþmadý mý? Yani bu dünyada kader deyip kabullenilecek þeyler olduðu gibi ayaða kalkýp ölümüne mücadele edilecek þeyler de var.
Kuþkusuz hepimiz öleceðiz, kimse bu dünyaya kazýk çakmayacak. Bu yüzden önemli olan bu dünyada nasýl yaþadýðýmýz çünkü insan ölmesi için deðil yaþamasý için yaratýlmýþtýr. Bu hayatý nasýl yaþayacaðýmýz ise her insanýn varoluþuna kazýnmýþtýr zaten.. Kazýnmýþ olmasa bu dünyadaki hepimiz iyi ya da kötünün ne olduðunu evrensel olarak bilebilir miydik?
Hal böyleyken þunu ifade etmekte zaruret görüyorum; Ýnsanýn bu dünyadan vazgeçip öbür dünyaya hazýrlanmasý demek bu dünyada insanca yaþama hakkýndan tamamen vazgeçmesi ve insan kýlýðýndaki iblislere teslim olmasý demek deðildir, ki bu insan kýlýklý iblislerden bazýlarý ne yazýktýr ki Allah'ýn adýný aðzýndan hiç düþürmeyen, dindar kýlýklý paraya tapanýn önde gidenleridir..
Dünyadan vazgeçerken dikkat edelim "insan olmanýn onurundan da vazgeçmeyelim" çünkü insanýn yaradýlýþ sebebi budur; "insan yaradýlmýþlarýn en þereflisidir."

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
21 Kasým 2010
Levent bey, düþündürücü bir yorum yapmýþsýnýz. Ancak ben bu konuda bir þey söylemiyeceðim; çünkü üstad Hulki Can Duru gerekeni söylemiþ. Onun dediklerinin altýna imzamý atmakla yetineceðim. Saygýlarýmla.

:: Ýnsan kýlýklý Ýblislere !
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
20 Kasým 2010
Ýnsanýn ahret hayatýna hazýrlanmasý gerektiðini ýsrarla ve sürekli savunanlar, dünya yaþamýný bir oyun ve eðlence diye küçümseyenler kendi yaþamlarý söz konusu olduðunda tam tersini yaparlar ve yaþamý çok ciddiye alýrlar. Çünkü o söylem baþkalarý içindir. Bundan dolayý onlar yaþamý küçümser görünür, yaþamanýn boþ olduðunu iddia eder, kitleleri buna inandýrmaya çalýþýr, asýl hayatýn ahret hayatý olduðunu ileri sürüp insanlarýn öbür dünyadaki hayatlarýný güvence altýna almak için yatýrlar, türbeler, hoparlörlü camiler inþa eder; insanlarýn bu dünyadaki yaþamlarýný biraz olsun güvence altýna almak, iyileþtirmek için parmaklarýný oynatmazlar. “Hayat boþtur, gerisi hoþtur” türünden benzer arabesk söylemler egemen çevrelerce de þarkýlarla, türkülerle, medya ve basýnla desteklenen bir öðretidir. Çünkü hayatýn boþ ve deðersiz bir þey olduðuna inanan bir kimse için hayatý yitirmek pek o kadar önemli olmadýðýndan insan gerektiðinde bir takým þeyler karþýlýðýnda veya bir takým kiþiler uðruna bu boþ, deðersiz hayatýný seve seve, gözünü kýpmadan, sonunu düþünmeden feda edebilecektir ! Ne evren, ne de yeryüzü bir oyun veya eðlence yeri deðildir. Karýnca kýþ için yiyeceðini depolamýyor mu? Karýnca kadar da mý beynimiz yok? Hiç hayat oyun ve eðlence olur mu? Dünya yaþamýnýn “bir süs ve kendi aranýzda övünme, mal ve evlat çoðaltma yarýþýndan ibaret” olduðuna sosyete ahmaklarý inanýr ancak.Evren ve dünya büyük bir bilgelik, bilgi, akýl ve planla yaratýlmýþtýr. Hiçbir þey boþu boþuna veya oyun olsun, eðlence olsun diye yaratýlmamýþtýr. Hayatý önemsemek, ciddiye almak, hatta çok ciddiye almak gerekir. Tanrý’nýn insana en büyük armaðanlarýndan biri olan hayat bilgilenme, öðrenme, insanlýða katkýda bulunma, dayanýþma, yardýmlaþma, paylaþma, insanlarý sevme, keþfetme ve eserler üretme yeridir. Kutlarým.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dinler, Ýnançlar ve ateizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünyadan Ne Kadar Vazgeçmeli? - 2

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Seninle Ýlk Defa...
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.