..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme > Sinan Yýldýrým




17 Aralýk 2010
Deðmezdi Akacak Bir Damla Yaþtaki Yas"a  
Sinan Yýldýrým
Daha doðmadan baþlamýþ Sýdýka’nýn çilesi, annesi dördüncü çocuðu çok diye istememiþ, düþürmek için elinden geleni yapsada inatla doðmuþ dünyanýn bütün dertlerine meydan okur gibi. Doðmuþ doðmasýna ama ailenin dördüncü kýz çocuðu olduðu için annesi bu seferde bakmak istememiþ, bir hafta emzirmemiþ tombul, siyah saçlý, yeþil gözlü kýzý.


:BCEB:
Daha doðmadan baþlamýþ Sýdýka’nýn çilesi, annesi dördüncü çocuðu çok diye istememiþ, düþürmek için elinden geleni yapsada inatla doðmuþ dünyanýn bütün dertlerine meydan okur gibi. Doðmuþ doðmasýna ama ailenin dördüncü kýz çocuðu olduðu için annesi bu seferde bakmak istememiþ, bir hafta emzirmemiþ tombul, siyah saçlý, yeþil gözlü kýzý. Ablalarý büyütmüþ anne sevgisini esirgeyince, babasýna aþýk olmuþ ilk önce çünkü babasý hiç dövmezmiþ annesi gibi. Yýllar böyle geçip gitmiþ, beþ yaþlarýna geldiðinde ablasý ile oynarken damdan düþmüþ küçük Sýdýka, diþleri kýrýlmýþ çenesindeki birkaç kýrýkla birlikte, en büyük ablasý onu kanlar içinde gördüðünde ilk çocuðunu düþürmüþ korkudan. O yýl hastanelerde doktorlarla geçmiþ küçük kýzýn günleri ve o günlerden sonra bir daha hiç diþçiye gidememiþ korkusundan. Ýyileþmiþ boynundaki küçük bir izden baþka bir izi kalmadan ama korkmuþ doktorlardan ve hastanelerden, korkmuþ birkere ve ne kadar hasta olsada bir daha hiç gidememiþ hastanelerin kapýsýndan içeri girip bir doktora.

Ýlkokuldan sonra okutmamýþlar ama o gizli gizli hayaller kurmuþ ve gizli gizli þiirler yazmýþ kimseler görmeden. O büyüdükçe annesinin þiddetide artmýþ günden güne ve daha fazla dayanamamýþ daha 16 yaþýnda iki yýldýr onu isteyen adamla evlenmeye karar vermiþ. Hayallerini býrakýp kurtulmak istemiþ, yeni bir umuda yelken açmak istemiþ. Adamý sevmesede nasýl olsa bana aþýk demiþ, mutlu eder, alýþýrým zannetmiþ ama hiçbir zaman sevememiþ 17 yaþýnda kocam dediði adamý. Adam ise hiçbir zaman onu mutlu etmek için uðraþmamýþ, araya her seferinde aileler girip ýstýrap içinde tam 12 yýl geçmiþ.

Babasýný kaybedeli 3 yýl olmuþtu ki kocasý bu ölümü fýrsat bilip günden güne deðiþmeye baþlamýþ, gözü dýþarýlara kaymaya baþlamýþtý, bir gün oðlunu alýp bir kadýn ve onun kýzýyla yemeðe götürmüþtü, zaten her seferinde oðluna sana cici anne alayýmý dermiþti ve Sýdýka bunu öðrendiðinde baþýndan kaynar sular dökülmüþtü sanki ama yinede bir þey diyememiþti taki bir gece Sýdýka ve oðlunu akþam yemeðine götürdüðü yapmacýk bir geceye kadar kocasýna. Yemek yenmiþ kahveler söylenmiþ ve yudumlanmaya baþlarken Sýdýka artýk ayrýlalým deyivermiþ ve o gece sanki hiç bitmeyecek gibi gelmiþti. Baþta ne kadar kararlý olsada bir aylýk bir ayrýlýk konusunda karar vermiþler ve annesinin evine býrakmýþ kocasý Sýdýka’yý.

Bu ayrýlýk adamýn baþta aklýný baþýna getirmiþti sanki, her zaman karýsýný arayýp oðluyla konuþurdu, iþini, evini hatta yaþadýklarý þehri bile deðiþtirmek için çabalýyordu ilk haftalarda fakat son hafta ne olduysa adam aramaz olmuþtu ve bir ayýn sonunda Sýdýka’yý arayýp bu evliliði bitirmek istediðini söylediðinde Sýdýka yýkýlmýþtý çünkü kocasýna bir þans daha vermeye hazýrdý, her þeyi unutup evine dönmeye o hiç sevmediði adamýn yataðýna girmeye hazýrdý. Yaþadýðý dert dolu 12 yýlýn üstüne bir 12 yýl daha yaþamaya hazýrdý ama kocasý artýk her þeyi bitirmek istiyordu. Günlerce aðladý, aðlamaktan gözleri kýzardý, yüreði daraldý nefes alamadý. Oðluda olmasa annesiyle yaþamaktansa ölmeye hazýrdý. Oðlu için yaþayacaktý, gözlerindeki bir bakýþ için dünyalarý feda edebileceði oðlu için.

Aradan fazla bir zaman geçmemiþti ki annesi bir gece Sýdýka’yý kapýnýn önüne koyuvermiþti oðluyla birlikte yayladaki evlerinde. Amcalarý ne kadar yalvarsada açmadý kapýyý taki gece 12 olana kadar, aðladý, yapma etme desede fayda etmemiþti. Polise gitti aldýðý cevap ilginçti evli olduðu için babasýnýn evinde hakkýda olsa annesi istemezse içeri almazdý. Bir defa daha yýkýldý. Bir süre ablalarýnda kaldý bunun üzerine ve ablalarýnýn annelerini evleri satarýz diye tehtit etmeleriyle þehirdeki iki katlý evin alt katýnda oturmasýna izin vermek zorunda kalmýþtý annesi. Yaþadýðý üzüntüler onu iyiden iyiye yýpratmýþtý ve hasta olmuþtu, sýk sýk öksürmeye baþlamýþtý ve her öksürdüðünde babasý geliyordu aklýna ve göz yaþlarýna boðuluyordu hýçkýra hýçkýra, çünkü babasý veremden ölmüþtü her gece yataðýna yattýðýnda nefessiz kalana kadar öksürürdü ve bu anlara tanýk olmuþtu Sýdýka. Tek üzüldüðü oðluydu çünkü babasý olacak adam çocuðunun giderlerini bile düþünmüyordu. Çalýþmak zorundaydý, çalýþýp oðluna bakmak zorundaydý, her þeyden önce oðlu için yaþamak zorundaydý ve oðlu için bütün güçlükleri yenmek zorundaydý. Bu kötü dünyada zaferler kazanmak zorundaydý. O gün bir daha aðlamamak için kendine söz verdi ve bir iþ bulup çalýþmaya baþladý. O günden sonra bir daha hiç aðlamadý, gözlerinden bir damla yaþ bile akmadý. Çünkü deðmezdi hiç bir þey aðlamaya ve akacak bir damla yaþtaki yas’a.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Öyküm
Seyfi'nin Maceralarý 1 (Yetiþ Dayý)
Ýki Rengin Hikayesi
Haticenin Kuzularý
Hoþ Bulduk Hayat
Öpeyimde Geçsin yada Gülümse
Üç Kadýn ve Ahmet
Ben Buldum Hoca
Fizik Ötesi Servisler
Kardan Adam Yaptýrmayan Anneleri Protesto Ediyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Deli Elbisesi [Þiir]
Seninle Bir Ömür [Þiir]
Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn [Þiir]
Yaralarým Var Benim [Þiir]
Ýstanbul Olalým Sevgilim [Þiir]
Senli Benli Biz Olsak [Þiir]
Ateþ Olur Yakarým [Þiir]
Nisanda Yaðan Aþk [Þiir]
Aþk Sensin Derken Söylenen S E N [Þiir]
Sende Gel Benimle [Þiir]


Sinan Yýldýrým kimdir?

Duymak istediklerinizi okuyunca mutlu olmazsýnýz. Peki hiç duymadýklarýnýza ne dersiniz.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Sinan Yýldýrým, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.