..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Dinsel > Eurydike




16 Ocak 2011
Tanrý, Karga ve Kýrmýzý Mum  
Karga, kýrmýzý sarmal mumu elindeki kibritle yaktýðýnda oda loþ bir ýþýkla aydýnlandý.

Eurydike


Mumun ýþýðý iç içe geçmiþ üç halkadan oluþuyordu.En dýþta sarý,içinde daha açýk bir sarý ve onun içinde de mavi...Mavi huzme, ruh muydu yoksa huzur mu, yoksa Tanrým o sen misin?


:AIBD:
–Tek istediðim biraz huzurdu, bedensiz olduðum günkü gibi týpký…

–Huzur senin derinliklerinde bir yerdeydi ve onu bulmak sana düþüyordu.
–Dýþarýsý zifiri karanlýkken seni nasýl bulabilirdim ki…
Karga, kýrmýzý sarmal mumu elindeki kibritle yaktýðýnda oda loþ bir ýþýkla aydýnlandý.
–Sen hep dýþarýda aradýn.Dýþarýsý gerçek olan deðildi.Çoðu varlýk ayný hatayý yapýyor, hep ayný hata…Bir þeyler ararlarken ellerini alýnlarýna koyup, gözlerini kýsýyorlar ve ufka takýlýyor bakýþlarý.Hepiniz yarýndan medet umuyorsunuz, henüz gelmemiþ ve hiç gelmeyecek olandan…
Mumun ýþýðý iç içe geçmiþ üç halkadan oluþuyordu.En dýþta sarý,içinde daha açýk bir sarý ve onun içinde de mavi...Mavi huzme, ruh muydu yoksa huzur mu, yoksa Tanrým o sen misin?
–Hatýrlýyorum her þeyin deðiþtiði o günü.Çok uzun zaman önceydi.Hepimize kendi nefesinle yoðrulmuþ ruhlar, çeþitli yetenekler, farklý vücutlar daðýtýp isimlerimizi fýsýldadýn.”Karga” dedin bana.”Ol.”Oluverdim hemen.Seni görmesem de, gaipten gelen mucizevi sesine inandým ve fýsýltýnla demet demet oluþuverdi ruhum.O kadar hafiftim ki,o kadar heyecanlý, Sana taptýkça dans etmek, dans ettikçe dansýn özü olmak ve kutsal öz olduktan sonra tekrar sana tapmak geliyordu içimden, bu döngünün hiç bitmemesi için umutlarýma biraz daha dua katýyordum.Her þeyin sonu vardýr derler, özellikle güzel þeyler tadýna varamadan kalýrmýþ boðazýnda…
Karga ve mum birlikte nefes aldý…
–“Bedenini giy üstüne” dedin.Sorgulamadan, iblisin tavýrlarýný takýnmadan giyiverdim uygun gördüðün bedeni.Benim Tanrýmdan hep sevgi, aþk, huzur, mutluluk gelir sandým, yanýlmýþým meðer.Sýrayla ateþ renginde bir kalp, sonra diðer iç organlar, göðüs kafesi, küçük kaslar ve kemikler, geceden kara gözler, sivri bir gaga, deri, tüyler ve en sonunda da bir çift kanat kapladý ruhumu.Aðýrlaþtým, sancýlandým, alýþamadým.Ruhun hafifliði varken bu yük de niye?Ýçimdeki sýkýntýyý kusmak için aðzýmý araladýðýmda canhýraþ bir çýðlýktan baþka bir þey çýkmadý. Anladým ki, sesimde týpký gözlerim ve tüylerim gibi karaydý, kapkara.Ve sen hala bana ne arýyorsan içine bak diyorsun.Oysa ben o günden sonra içimi geceden, geceyi kendimden ayýrt edemedim.Ettiðim dua boþluða döküldü.Kendimi bulabilseydim , orda bir arayýþa çýkabilirdim.Ama ben karanlýkla karýþtým, meçhul bir gemiye bindim…
Karga mumu izledi, mumda kargayý, birbirlerinin kederlerini paylaþtýlar…
–Her þey tamamdý da, her þey kabul.her þeye alýþýrdým.Peki hiç düþünmedin mi senden uzak yaþamaya alýþabilir miyim?Uç dedin, dünyaya aç kanatlarýný.Git dedin bana, hiç düþünmedin mi caným acýr mý?
–Ýhanet en büyük günahtýr.Senin sesini son kez içime çektikten sonra o anki bir içgüdüyle kanatlarýmý çýrpýp, havalandým.Öleceðimi sandýðýmý hatýrlýyorum.Hayýr, uçuyordum…Düþündün mü, uçmak nasýl acýtýcý olabilir?
Kýrmýzý sarmal mum, hafif hafif esen rüzgara zorlukla dayanýyordu.Karganýn gözleri doldu, ama aðlamadý…
Saat gece yarýsýný gösterdiðinde kýrmýzý mum sönmüþ, Karga tekrar konuþmaya baþlamýþtý:
–Seni özlüyorum Tanrým, isyaným bu yüzden.
Eurydike.





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mezar Taþlarý
Sýkýntý, Ýki Baþlý Kadýnýn Kapýsýný Çaldý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yarým Yamalak [Þiir]
Abderalý Çocuk [Bilimsel]


Eurydike kimdir?

. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski,Paulo Coelho,Sokrates,Descartes, Kierkegaard, Gogol,Franz Kafka, Nietzsche, Halil Cibran,Goethe,Babam, aðaçlar, deniz ve her þey.Her varlýk etkiler beni.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eurydike, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.