Bilen sever. -Leonardo da Vinci |
|
||||||||||
|
Ey gözlerine vurulduğum! Ey adını sayıkladığım; bugün suskunum. Yine sen geldin hatrıma. Heyhat! Bir an olsun, Çıkmadın ki oradan. Yine sen düştün ya bana, Yine aynı anı , Yankılanıyor zihnimin şeffaf odalarında Henüz küçüğüm Saçlarım büklüm büklüm Ucunda beyaz bir kurdela Minik avuçlarımı kaldırmış semaya Dua dua yalvarıyorum Âlemlerin Sultan’ına “Gözbebeklerinde Allah’ı bulduğum, Allah’a aşık bir canan… Alnında tatlı bir nur, Gözünde sevdasının damlaları… Şekli sarmalasa ruhumu, Adı dilime, dolanıverecek olsa; En güzel isimden başkası, Lisanda ses olup çıkamayan bir güzel… O’nu seven, O’nu seveni seven; O’nu sevmesiyle sevdiren… O’nun yoluna ser vermiş, Ve hatta gönül… Güldüğünde gönlüme aşkı düşen, Gülümsemesi salâvat olan… Hecesi tekbir, Cümlesi Allah bir… Sevdası, cesareti, Hayatı İslam… Malı Allah’a teslim, Canı bi’teslim… Sebep arayan, Sebebine kurban olan… Heyecanı Allah’ı anmak, Suskunluğu; Onu düşündüğü an olan… Hâsılı, Sevdi mi; Allah için seven bir Müslüman” Ey sevdiğim! Ben seni, İşte böyle istedim. Olur da; Bir gün yolun düşerse buralara, Hatta karşılaşırsak bir mekanda, Hayal bu ya; Ben dünyaya seninle geldim, Elbet bilirim. Beni soruyorsan eğer; Adını Allah’a adamış, Bir gönül eriyim…
İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.
|
|
| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık | Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim
Yapım, 2024 | © Ayşe YILDIZ, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz. |