..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünya hayal gücünün tuvalinden baþka birþey deðildir. -Henri David Thoreau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Ýþ Dünyasý ve Aile Yaþamý > osman demircan




7 Mart 2011
Sen Anca Kovaya Benzersin, Kadýn Artýklarýyla Dolup Taþan  
osman demircan
Bir yaðmurun önce üzerimde ýslaklýk olduðu, sonra üþüme býraktýðý bir an gibisin. Gözlerimde önce sevinç ýþýðý iken, sonra kör eden bir karanlýk gibisin. Sen kumsala yazdýðým sevgi sözcüklerimi silen dalgasýn. Beni boðmasan da, gýrtlaðýma kadar bana dert yaþatansýn. Bir hançersin, iki tarafý keskin. Sana ne yandan yaklaþsam, yüreðime saplanýrsýn. Bari öldür beni de, senin zevklerin ve hýrsýn için her gün kan kusmayayým.


:BBFB:
Bir yaðmurun önce üzerimde ýslaklýk olduðu, sonra üþüme býraktýðý bir an gibisin. Gözlerimde önce sevinç ýþýðý iken, sonra kör eden bir karanlýk gibisin. Sen kumsala yazdýðým sevgi sözcüklerimi silen dalgasýn. Beni boðmasan da, gýrtlaðýma kadar bana dert yaþatansýn. Bir hançersin, iki tarafý keskin. Sana ne yandan yaklaþsam, yüreðime saplanýrsýn. Bari öldür beni de, senin zevklerin ve hýrsýn için her gün kan kusmayayým. Nedir bendeki bu ýstýrap teni. Ya sýrtýmdan ecel terleri dökersin ya da varlýðýnla döversin. Her yolun baþýnda sen varsýn. Hangi iþe el atsam, önümdesin. Bir adým atsam, ayaklarýmda prangasýn. Aptallýk ve insan olamamanýn her türlü hali, senin en büyük silahýndýr. Sen inek olsan da, Hollanda sýðýrý tavrý alýrsýn. Seninle baþ etmem zor. Neden hayatýma kader rüzgarýnýn savurduðu çalýlar gibi girersin. Kocaman bir beynin varsa, neden bana küçücük akýl oyunlarýnla çocukça hareketler edersin. Hayatýmda ya alkolsun ya dibine kadar içilmiþ bir içki þiþesisin. Sen benim akýl saðlýðýma zarar veren mantýk dýþý bir olaysýn. Gülmenin haram olduðu, aðlamanýn helal olduðu bir inançsýn. Sen mutsuzluk veren bir ülkesin. Bir ülke ki namusun cezaevlerine kilitlendiði, namussuzluðun ise saltanat sürdüðü... Senin için savaþmak bile þerefsizliktir. Aðzýný bir bayrak gibi yýrtmak benim için görev olmuþtur. Sen kanunsuzsun, arsýzsýn ve güya kadýnsýn. Senin olduðun her yerde çiçekler kurur. Erkekler, aþký unutur. Sen etekliðinin altýnda kurt kapaný saklarsýn. Sen ne giyersen giy, çýrýlçýplak bir aptal ve kocaman bir yalansýn. Sen kadýn milletinin en dibindesin. Ne oje sana yakýþýr ne de dantelli çoraplar. Sen anca kovaya benzersin, kadýn artýklarýyla dolup taþan. Sen þiirin tam ortasýnda tükenen kalem, sözün bittiði yerde suskunluksun. Bahar gelse, sadece odunlarýnda yosun biter. Sen marazi bir hava, karanlýk bir odasýn. Seninle baþ etmek için, tam bir baþ belasý olmak lazým.
Sen aynayla barýþýk olmayansýn. Kaþlarýn siliktir. Gözlerin çukura düþmüþ iki çakýl taþýdýr. Burnun derin bir soluk aldýrmaz sana. Bedenin çarpýk yürüyen bacaklarýnýn üzerinde duran ahþap bir evdir. Tahtalarýn eksiktir, çivilerin yerinden oynamýþtýr. Sen çok havalýsýn belki; içindeki havaný aldýklarýnda yamuk yumuksun. Sen eþikte yatan bir metressin. Sana ait tertemiz ve onurlu bir yatak odasý olmaz. Çünkü sana diðer kadýnlardan sonra sýra gelir. Sýra sana geldiðinde ise, seni aþk deðil, ihtiras bulur. Çünkü sen iyi bir gönül eðlencesi ve sevgi artýðýsýn. Sen diðer kadýnlar gibi deðilsin.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ???
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
9 Mart 2011
Nasýl bir kadýn tiplemesi bu? Nasýl bir öfkedir kusulan?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýþ dünyasý ve aile yaþamý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öðretmenler Odasý
Domuz
Evlilik
Amaca Hizmet

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Köpekler ve Ýt Herifler
Üç Türlü Ýnsan
Ýnce Bir Tülüm
Tüm Aþklar Faþizm Kokmaz
Baþka Bir Yol Yoksa Ýnancýn Seni Nereye Kadar Götürür
Keyfin Bilir
Örümcek ve Kelebek
Dünya
Tüm Evli Sevgililerin, Sevgililer Günü Kutlu Olsun
Olan Daðdaki Garibana, Karakoldaki Garibana Olmakta

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.