..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bulanmadan ve donmadan akmak ne hoþtur. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Levent Ölçer




23 Mayýs 2011
Ortadoðuda Fillerin Güreþi  
Levent Ölçer
Ortadaki asýl pasta zaten o topraklar. Size yedirceklerine saflýkla inanýyor musunuz? Cidden? Açýk konuþalým lütfen cevap verin, cidden bu coðrafyada bir Kürdistanýn var olabileceðine inanýyor musunuz? Siz ne içtiniz?


:BBFD:
"Eþit ve kardeþ olarak, özgür ve barýþ içinde yaþamak tüm diðer halklarýn hakkýdýr"

Bu CIA Propaganda makinesi tarafýndan bütün dünyaya bas bas baðýrýlýp birinekýrkkeredelidersendelirir hesabý yutturulmaya çalýþýlan-yutturulan sömürgeci bir söylemdir.

Kürt sorunu yoktur. Evet, yoktur. Eðer illa ki bir Kürt Sorunu varsa o zaman ben de mantýken diyorum ki Türk sorunu, Ýngiliz sorunu, Texas sorunu, Papua Yeni gine sorunu, Temel sorunu, Fenerbahçe sorunu, ve en sonunda da tek tek 6 milyar dünyalý sorunu vardýr. Çünkü konu bu kadar saçma ve içi boþ. Evet, boþ. Ve bu kadar boþ , temelsiz, dayanaksýz, suni ve de harici olarak kasýtlý yaratýlmýþ-sürekli kaþýnan bir meselenin bu kadar derin ve gerçek biçimde algýklanmasý beni dehþete düþürüyor. Biz bu kültür ve anlayýþýmýzla mý aya çýktýk, felsefe geliþtirdik, atomu parçaladýk? Hadi caným.. Bi yerde bi yanlýþlýk var. Biz bunlarý gerçekten yapmýþ olamayýz.

Kusura bakmasýn Kürtler ama ne yazýk ki Kürtler talihsiz Ermenilerden sonra olta sallanan ikinci kurban olmuþlardýr. Gerçekten bu HÜR Dünyanýn ve onun büyük batýlý Devletlerinin Kürtlerin özgürlük-eþitlik-refah ve insan haklarý, vs, vs, vs için ayaða kalkýp Cumhurbaþkanlarý, Baþkanlar, Bakanlar, sanatçýlar, sporcular, aydýnlar(!) vs, vs düzeyinde harekete geçmesi size inandýrýcý geliyor mu? Bu tür bir dünyada yaþadýðýmýza ve sözünü ettiðim güçlerin böyle doðru ve soylu bir amaç için güç birliði ettiðine inandýðýmý söyleyebilmeyi isterdim. Ne yazýk ki ya da çok þükür ki o kadar saf deðilim. Böyle kusursuz bir dünyada yaþamýyoruz. Daha Afrikadaki en basitinden temiz su sorununu ve açlýðý çözemedik. Dünyada her 60 saniyede 24 çocuk açlýktan ve susuzluktan ölüyor. Sorun Kürt milletinin "eþit ve kardeþ olarak, özgür ve barýþ içinde yaþamasý" deðildir. Kürt ordu komutaný, vekil, zengin, en sevilen sanatçý, bakan, hatta baþbakan oldu. Daha ne istiyonuz? Mantýklý ve adaletli olun. sizin çektiðiniz kadar acýyý bu ülkede herkes çekti ama kimse Kürtler kadar patýrtý yapmadý. Baðýþlayýn, düzeltiyorum; bu açýlým beni bile zehirlemeye baþladý, BAZI Kürtlerin yaptýðý IRKÇILIK bütün diðer Kürtlere mal edilemez. Arkadaþlarýmdan özür diliyorum, zor zamanlarda bazen insan kýzgýnlýkla aðzýndan olmayacak þeyler kaçýrabiliyor..

Sorun Osmanlýnýn parçalanmasýndan bu yana çeþitli vesilelerle kýlýk deðiþtirse de ayný. Dün rum-ermeni-pontus-asala idi bugün PKK. Ýnsanlar tarihten ders almadýðý için zavallý tarih tekerrür edip durmak zorunda kalýyor. Ýnsanlarýn burnunun ucunu görememesi beni üzüyor. Hani "big picture" diye bir zamanlarýn moda deyiþi vardý -büyük resim- i görmek. Büyük resimde sadece parçalanmak istenen bir dünya ve o dünyayý parçalama çabalarýnýn önünde 1919'da bir set gibi dikilip dünyaya ikinci bir þans veren bir Türk Milleti var. Bugün yine Mezopotamya kilit ve anahtar Türkiye. Türkiye kaybettiðinde emin olun Dünya Halklarý kaybedecek. Bu iþ bu kadar basit ve açýk.

Ne kadar acýlar çekilmiþ ve kana, gözyaþýna, kedere, aðýtlara, sayfa sayfa/cilt cilt kitaplýk dolusu edebiyata bürünmüþ olursa olsun ortadaki çirkinliði þiirselleþtiremezsiniz. Gerçek çýplak ve çok çirkin. Kürt sorunu denen þey koca bir paravan. Kürtler cidden kimsenin zerre kadar umurunda deðil. Kürtler kullanýlýyor. Kullanýlmaktan hoþlanan ve kazanç saðlayan bir Kürt kitlesi olduðundan ve þehitlik-dava-ideal söylemleriyle sarhoþ olanlar var olduðundan bu filmi bir süre daha izleyeceðiz.

Ne yazýk ki dünya halklarý Krallýlklarýn boyunduruðundan çýkýp kölelikten kurtulduðunu zannederken aslýnda yeni bir þekille ve eskisinden de sert bir biçimde kölelik zincirleriyle karanlýða mýhlandý. Demokrasi ne yazýk ki geliþimini tamamlayamadý ve kapitalizmin-materyalizmin ruhlarý oyan sömürgeci kýsgacýnda kayboldu. Geriye sadece demokrasi serabý kaldý.. Artýk paranýn efendileri para ile egemenliklerini daha çok para ve daha çok güç için ve de sonunda kaostan gelen düzenin piramidinde en tepedeki hükmeden koca göz olmak için kullanýrken, biz sefil insanlar bu karanlýk tanrýlarýn üzerimizden sahnelediði oyunda kan ve gözyaþý içinde boðuluyoruz.

Kürtlere sesleniyorum. Sizi umursamýyorlar. Cidden sizi bütün o dostlarýnýzýn hiç biri umursamýyor. Bu bir maskeli balo. Hani olmazda bir kazayla bu coðrafyada baðýmsýz devlet filan kurdunuz diyelim.. Çok yaþamayacak. Ortadaki asýl pasta zaten o topraklar. Size yedirceklerine saflýkla inanýyor musunuz? Cidden? Açýk konuþalým lütfen cevap verin, cidden bu coðrafyada bir Kürdistanýn var olabileceðine inanýyor musunuz? Siz ne içtiniz? O topraklarý þimdiye kadar sizden çok daha kudretlileri bile ancak bir süre elinde tutabildi ama bir Kürdistanýn orada ömrü 3 seneyi geçmez. Suriye, Ýran, Güney(!!!) Irak, Türkiye.. Bu ülkeler öyle ya da böyle içine düþtükleri suni çýkmazlardan çýkacak ve baþýnýza ekþiyecek çünkü cin þiþeden çýktýktan sonra kimse yerine sokamayacak, cin rahat durmayacak, hepimiz daha çok acý çekeceðiz. Bu coðrafya güçlüler coðrafyasý, bu coðrafya ateþ, kan, gözyaþý coðrafyasý. Bu coðrafyadaki her bir karýþ topraðýn bedeli misliyle insan kaný ve caný. Batýnýn çocuklarý bu bedeli ödeyemez, batýnýn çocuklarý bu topraklarý bilmiyor. Biz bu topraklarý yüzlerce yýldýr paylaþýyoruz, biz Anadolulu olmanýn ne demek olduðunu biliyoruz. Uyanýn lütfen.

Son piþmanlýk fayda etmeyecek.

Ortadoðu'da fillerin güreþi baþladýðýnda Kürtler ne yazýk ki karýnca olacak.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :.
Gönderen: Taner SARGIN / , Türkiye
7 Haziran 2011
Bir metre kalýnlýðýndaki beton bloklarýn hemen bir kilometre dýþýnda jameikalý yeni zellandalý ikibin dolara çalýþan paralý askerlerin ellerinde m16 hemen 3 km çevresinde çember oluþturan ellerinde kaleþinkof peþmergeler bunlara amerikalýlar 500 dolarlýk adam diyorlar. dýþardan üsse bir taciz atýþý olduðunda ilk ölenler peþmergeler. Irakta ebu garib de 300 kiþi katledildi bunlar uzman cýa ajanlarý tarafýndan yok edildiler. basýna sýzan bir kaç fotoðraf karesinde paralý askerlerin yaptýðý tacizler sonucu düzmece dava açýlýp birkaç askere hapis cezasý verildi. bu hapis cezalarýný alan askerlerin itiraflarýný içeren Yönetmen:Errol Morris Yapýmcý:Julie Ahlberg, Errol Morris belgeseli izlenmeli. Ülkemizde de insan haklarý suç ihlalleri var ve devam ediyor. amerikadan bir paket gelir þu þu tedbirleri alýn benzer operasyonlar yapýlýr bu gün öyle fütursuzca saldýrý var ki... ben de ülkemiz mozayiðine has bir etnisiteden geliyorum ama asimile olmuþum bu gün geleneklerimi bile bilmiyorum belki unutturulmuþum 'ne mutlu Türküm diyene'sözü hepimizi baðlamýþ bu baðlar bu gün çözülmek isteniyor. tabii ki en zayýf ve hassas nokta olan G doðu halkýnýn üzerine planlar kuruluyor. Diðer taraftan ülke zenginlikleri uluslararasý sermaye gruplarýna teslim ediliyor. kürtler bu oyuna gelmiþler ve bunda ýsrarlarýna devam etmeleri halinde tüm sorumluluk onlarýn olacaktýr. dediðiniz gib amerikada çizilen haritayý gerçekleþtirecek olurlarsa batýda yerleþmiþ kürt toprak aðalarý batýnýn rantýný kaldýran kürtler gidecekler mi elbette ki hayýr. bu ranttan pay alan kürtler bunu farkýnda olmalý. Kürt olmayýp batýnýn kýrsal kesiminde gerçekten zor koþullarda yaþayan insanlar var. gelin bursa'nýn büyük orhan , keles ilçelerini gezin köylerini demiyorum . bunlar uludaðýn eteklerindeki ilçeler. bileciðin ilçelerini köylerini gezin gerçekten zor þartlarda yaþýyorlar. gençler dýþarý çalýþmaya gitmiþ tüm iaðýr iþlerde 60-70 yaþýndaki insanlar toprakla mücadele ediyor. amaçlarý þehirde yaþayan çocuklarýna tarhanasýný bulgurunu vs. göndermek. buralardan her hafta þehre bir otobüs kalkar insandan fazla erzak vardýr. son gelinen noktadaki tarým politikalarýnýn tarýmsal üretimi ne noktaya getirdiðini herkes görmeli artýk. sonuþta amaç þudur: insanlýðý açlýkla terbiye etmek. israil gen teknolojisi ile tüm tohumlarý patent altýna alýyor. ve bu hibrit tohumlardan elde edilen ürünlerin tohumlarý toprakta bir daha yetiþmiyor. Demokrasinin adý kaldý. seçimlere sayýlý günler kala bu günden sandýktan ne çýkacaðý belli evet bir þekilde gidip tercihte bulunacak ama ben þahsen oyumun sandýða yansýyacaðýndan þüpheliyim.

:: tuzak görülmeli
Gönderen: Ahmet Odabaþ / , Türkiye
5 Haziran 2011
Hep söylerim... pahallýsýndan silah verip, mayýn, roketatar, patlayýcý madde gönderen sözde dostlar, eðitim için, saðlýk için, ekonominin düzelmesi için tek kuruþ para vermez... Zaten verdiði silahlarýn parasýný da fazlasýyla, bir þekilde alýr... Senin çocuðun ölmüþ...Senin devletin zorda kalmýþ...kimin umrunda... Zaten istedikleri bu..Dört elle sarýlmamýz gereken bir ülkemiz var...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu
Herkes Hakettiði Þekilde Yönetilir
Hayýr Dedik Arkadaþým...
Ekmeksiz Demokrasi ve Darbenin Ardýna Saklananlar
Halk Meclisi Günleri
Abd: Sessiz ve Derinden
Saflýk mý Kötü Niyet mi?

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Seninle Ýlk Defa...
Üç Kitap Eleþtirisi
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Medeniyet (!)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.