..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir kimse, neden oltasýný, içinde tek bir balýk olmadýðýný bildiði bir göle sarkýtýr? -Adalet Aðaoðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Ahmet Sargýn




4 Haziran 2011
Yozgat Tanýtým Günleri Muhteþemdi  
Ahmet Sargýn
yozgat tanýtým günleri muhteþemdi


:BJGG:
Yozgat Tantým Günleri Muhteþemdi

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde ilk kez düzenlenen “Yozgat Tanýtým Günleri” tek kelimeyle Muhteþemdi... Eksiklerine, noksanlarýna raðmen harika bir program oldu. Bu güzel programýn gerçekleþmesinde Vali Beyimiz Sayýn Necati Þentürk’ün, Belediye Baþkanýmýz Sayýn Yusuf Baþer’in, Yozgatlý Dernekler Federasyonunun özellikle Baþkan Ahmet Koç’un büyük emek ve katkýlarýnýn olduðunu düþünüyoruz.. Kendilerini kutluyor, baþarýlarýný alkýþlýyoruz. Emeklerine, yüreklerine alýn terlerine saðlýk.

Yozgat Tanýtým Günleri bu manada bir ilk oldu. Ýlk kez düzenlenmesine raðmen çok güzel geçti. Katýlým güzeldi, kalabalýk göz doldurdu, stantlardaki görevliler ve Federasyon görevlileri üzerlerine düþeni fazlasýyla yaptýlar. Ufak tefek aksamalarý görmek istemediðimizi ifade edelim. Ýnþallah gelecek yýllar bu aksaklýklar giderilerek daha mükemmel bir tanýtým faaliyeti yapýlacaktýr.

Bütün stantlarý tek tek gezdik, fotoðraflarýný çektik. Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü binlerce tanýtým broþürü daðýtarak rekor kýrdý. Yozgat Belediye Standý oldukça canlýydý. Yozgat Valiliði standý harika dizayn edilmiþti. Ýlçeler kendilerini en iyi þekilde temsil ettiler. Halaylar davullu zurnalý oyunlar tanýtým günlerinin canlý geçmesini saðladý. Hem iç salonda hem de dýþ mekânda yapýlan konferanslar, bilgilendirme toplantýlarý, konserler, eðlence programlarý dolu dolu geçti.

Zaman zaman bizler de kendi mekânlarýmýzda eðlence programlarý düzenleyerek stantlarýmýzý sýkýcý olmaktan kurtarmaya çalýþtýk.. Çandýr ekibinin davul zurna grubu ortalýðý yýkýp yumuyordu. Ayrýca stantlarý þenlendiren mahalli ozanlarýn yaný sýra folklor ekipleri de çevrede gezinerek katýlýcýlara hoþça zaman geçirttiler. Oynanan oyunlar, çekilen halaylar tanýtým günlerini unutulmaz kýldý.

YOZGATLI ÞAÝRLER YAZARLAR STANDI BÝR NUMARAYDI

Hakkýný yemeyelim Yozgat Tanýtým Günlerine emeði geçen bir çok insanýmýz vardý. Stantlarýný canlý tutan arkadaþlarýmýz oldu. Orada sesi ve kalabalýðý hiç eksik olmayan bir grup vardý ki: o da, Yozgatlý Þairler- Aþýklar ve Ozanlardý. Beþ gün boyunca çalýp söylediler hiç susmadýlar. Bizler bu canlýlýðý saðlarken arka bahçemizden dostlarýmýz hiç eksik olmadý. Ankara dan bize destek olan onlarca Aþýk, ozan , Þair dostumuz vardý. Hepsinin gönlüne emeðine yüreðine saðlýk.

Yozgat Þairler Yazarlar Derneðinden ben, Salim Gülbahçe, Nuh Þahin, Osman Yüksel, Yaþar Yiðitsoy, Sarýkaya dan Kelami Akdemir, Yerköy den Aþýk Kadir Öðren, Ozan Neþet Ýçöz, Sorgun dan Aþýk Derdiyar, Murat Erciyas, Er Ozan, Erdoðan Bektaþ beþ gün boyunca orada kalarak Yozgat Tanýtým Günlerinde en gözde ekip olmayý hak etmiþtik. Gerçekten de Yozgatlý Þairler- Yazarlar Ankara Yozgat Tanýtým Günlerinin bir numaralý ekibiydi. Þairler Aþýklar hiç susmadýlar, hep haykýrdýlar, ses verdiler AKM yanký buldu sedalarýndan… Son derece canlý geçen Þairler Yazarlar standýný bürokratlar da gezerek bizleri kutladýlar..

Anayasa Mahkemesi Baþkaný Sayýn Haþim Kýlýç, Ýç Ýþleri Bakaný Sayýn Osman Güneþ, Baþbakan Yardýmcýsý Devlet Bakaný Sayýn Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Necati Þentürk, Belediye Baþkaný Yusuf Baþer, Yozgatlýlar Federasyonu Baþkaný Ahmet Koç standýmýzý ziyaret ederek aþýklarýn atýþmalarýný izlediler. Yozgatlý aþýklarý Ozanlarý kutladýlar. Stantlarý gezen tüm konuklar ilgi gösterip burada bizleri onurlandýrdýlar. Fotoðraflar çekindiler, alkýþla destek verdiler..

Ýsimlerini saymakla zorlanacaðým Ankaralý dostlarýmýz bize yoðun bir ilgi gösterdiler. Standýmýzda bizlere destek olan þair- yazar ve aþýklarýmýz: Rifat Çakýr, Aþýk Ali Ýrþadi, Birsen Dinç, Ozan Sevdai, Ahmet Þahinboðlu, Murat Duman, Serap Hoca, Ayten Gülçinar, Aþýk Behrami, Ozan Yeter Bektaþ, Hatice Türkan, Emine Þahman, Orhan Çýnar, Coþkun Mutlu, Ýbrahim Ýmer, Þakir Susuz, Mehmet Ardýnç, Murat Mercan, Aþýk Yakup Temelli, Yazar Hamit Uzun, Nurten Atýcý, Sevilay Tuna, Yavuz Kayacýk, Neþe Balýkçý, Bayram Yelen (adýný hatýrlamakta zorlandýðýmýz diðer dostlarýmýz) standýmýzýn þeref konuklarýydýlar.

Edebiyat Defterinden Toynak kardeþimiz (Secaattin Öztürk) hem okuduðu Yozgat Þiiriyle bizlere destek olurken hem de ekibimize ikram ettiði balýk ziyafetiyle gönüllerimize hem de midelerimize bayram ettirdiler. Kendilerine teþekkür ediyoruz. Tabii ki, Belediye Baþkan Yardýmcýsý Tevfik Bozkurt ve Erhan Özel kardeþime de bizlere katký ve desteklerinden dolayý teþekkür ediyoruz.

Yozgat Þairler Yazarlar standýnýn tüm komþularýna, özellikle Ankara Üniversitesi (Öcal Oðuz Hocanýn Öðrencilerine) Petek Ersal Hocaya, Yasemin Deniz Kardeþimize, Osman Nuri Yüce kardeþimize þükranlarýmýzý sunuyoruz. Dostluklarýna komþuluklarýna doyamadýk. Tabii ki diðer komþularýmýza da…Aydýncýk ekibinden, Çandýr ekibinden veda yemeðinde sabah kahvaltýsýnda bir araya geldiðimiz tüm dostlarýmýza teþekkür ediyoruz.

Sonuç mu? Yozgat Tanýtým Günleri zihinlerde güzel bir aný býraktý. Harikaydý, mükemmeldi, takdir edilecek bir tanýtým faaliyetiydi. Sýkýntýlar çeksek de, yorulsak da emeðimize deðdi. En büyük acý ayrýlýþ acýsý oldu. Stantlarýmýzý toplarken aðlamamak için kendimizi zor tuttuk. Gelecek yýllarda yapýlacak olan tanýtým günlerinde buluþmak umuduyla vedalaþtýk. Gelin kýzýn çeyizini topladýðý gibi eþyalarýmýzý toplandýk ve Kýna Gecesinin aðýdýna benzer bir aðýtla ayrýldýk stantlarýmýzdan….Emeði geçen herkese teþekkür ediyoruz..

Ahmet SARGIN
Yozgat Þairler Yazarlar Birliði Derneði Baþkaný



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sorgun Kapaklý Köyü Þiir Þöleni
2018 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri
Altýn Tesbih ve Fatma Çetin Kabadayý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021 [Eleþtiri]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.