Gökkuşağı Altındaki Kara Şemsiye

Yaşadığımız şu kısıtlı zamanı çok boşa harcıyoruz gibime geliyor... Öyle ya... Yaratan göndermiş peygamberleri... Vermiş mesajları... Bakmış her seferinde gene hüsran... O yüzden sonuncusu bu... Ben bana düşeni yaptım, vakti zamanı gelince görüşürüz mesajı çekmiş gibime geliyor.

Bizler de işte basit yaratıklar; belli düşünceleri doğru baz alıp, o yönde yaşamlarımızı idame ettirmeye çalışıyoruz... Farklı kaynakları okumuyor, sorgulamıyor, bize sunulan seçeneklerin de yanlış olabileceğini kabullenmiyoruz.

Elin Avrupalısı Dünya’yı gezip, işinde kafa izni alıp, kolayca ev ve araba alırken; biz Avcılar'da 6.5 ile ölüyorsak; bu tamamen bizlerin liyakatsızlığı, aptallığı, korkaklığı ve olanı kabullenmesi ile alakalıdır.

Gelmeyecek birader... Gelse bile tekrar verileni kaybedeceğiniz, hazıra yattığınız ve kolay yoldan yolunuzu bulduğunuz için Atatürk ve benzeri gelmeyecek. Ha bunu kabul eder, yeni seçenekleri değerlendirirsiniz bu bir seçenek... Kılıçdaroğlu'ndan çare beklersiniz bu da bir seçenek...

Devrim ve değişimler; neyse ilerletmeyelim... İşte bu yüzden olamıyor. İlerletildiğinde de önü kesiliyor... Niye? Çukura atılan fareler gibiyiz. Sadece birbirimizi yemekle meşgulüz... Bir ümmet-i Muhammed çıkıp da demiyor ki be inananlar biz buraya nasıl geldik?

O yüzden ben hayırlı çarşambalar diliyorum... Cuma'yı hak etmiyoruz... Daha okunan ezanın anlamını dahi bilmeyip, bilmesi engellenip, okunan Arapça duanın Hogwarts büyüsü sananların yorum yaptığı zamanlardayız... Kah ingilizce okunsun yahu ne fark eder? O da yok değil mi?

Ne Arapça var... Ne de İngilizce... Ama ezan Türkçe okunmasın diyorlar. Yahu cidden Yaratan senin onun mesajını anlama istemiyor, kulağına hoş geldiği için ezan Arapça okunsun istiyor olabilir mi? Bu yüzden ilk emri olan oku der mi?

O emirleri de mesela Arapça ezberleyip hiçbir anlamını bilmeyenler var... Muazzam bir kafa ya... Muazzam...

Sonra ülkeyi yönetmeye adam seçiyoruz falan da filan da... İyi de gerçekten gerekli şartlar var mı? Daha Allah’ın bize verdiği emirleri objektif bir şekilde sorgulayıp anlamıyoruz... Sonra bir de bizleri yönetmesi için birilerine oy veriyoruz öyle mi? Öyle... Devam bu kafayla beyler...


Alp Şahin hakkındaki bilgilerin basılmasını istiyorum.
Eğer basılmamasını istiyorsanız tıklayın.

  Alp Şahin kimdir?
Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiği Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche

 


Bu yazıyı basmak istiyorum.

İzEdebiyat'da yayınlanmakta olan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Tüm yazılardan birinci dereceden sayfa düzenleyicileri sorumludur. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

Yazarların izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılmaması/yayınlanmaması önemle rica olunur.

© 2000-2002, İzlenim.com - Tüm hakları saklıdır.