İnsan olarak bizler düşünür ve sonra hareket ederiz. İnsan dışındaki varlıklarda ise bu farklıdır. Örneğin çiçekler büyüme veya üreme gibi faaliyetlerini düşünmeden yaparlar.
Burada doğanın kurallarını açıklama çabasında değilim. Sadece yıllardır aldığım eğitim ve yaptığım çalışmalar sonucu aklımın almadığı birtürlü nedenini bulamadığım "savaş" olgusunu eleştirmek istedim.
Savaşın neden çıktığını veya kimlerin çıkardığını kimse önceden tahmin edemez. Bu nedenler birçok sebebin biraraya gelmesi sonucu oluşur. Fakat ben daha çok savaşın bize ve dünyamıza verdiği zararlar konusunda ilginizi çekmek isterim. Maddi zararların yanında kapanmayacak manevi zararlar oluşmaktadır.
Yaşadığımız dünyayı genç nesillere hasarsız olarak bırakabilme çabaları Sürdürülebilir Kalkınma kavramını ortaya çıkarmıştır. Bu kavram çevreye en az zarar verecek faaliyetlere izin vermemizi, zarar verenleri ise engellememizi ister. Gel gelelim savaşlar ve bu savaşlara yapılan hazırlıklar sürdürülebilir çevre olgusunun zıttına çalışan en büyük etkilere sahiptir. II: Dünya Savaşında A.B.D.'nin Japonya'ya attığı atom bombaları tarihte görülmüş en büyük çevre felaketlerinden biri olmuştur. Peki neden atom bombası atılmıştır? Bu soru yazımın asıl başlığını oluşturur. Ben kendi sınırlı aklımla bu soruya cevap bulamadım.
Sürdürülebilir Çevreye Savaşın Etkileri
"...savaşlar ve bu savaşlara yapılan hazırlıklar sürdürülebilir çevre olgusunun zıttına çalışan en büyük etkilere sahiptir..."