Tablodaki Yüz
Rembrandt’ın derin altuni karanlıklara gömdüğü yüzlerden biriyle karşı karşıyaydın. Öyle sandın; adamın kalıplı, koyu giysiler içinde bakımlı, parlak, cilalı parlak yüzü müydü yoksa seni böyle yanıltan?
Rembrandt’ın derin altuni karanlıklara gömdüğü yüzlerden biriyle karşı karşıyaydın. Öyle sandın; adamın kalıplı, koyu giysiler içinde bakımlı, parlak, cilalı parlak yüzü müydü yoksa seni böyle yanıltan?
...
...
Trenin hareket etmekte olduğunu işte o zaman gördü adam. Nasıl da duymamıştı lokomotifin havayı yırtan düdük sesini!
“Bu trenin bir dönüşü olmalı, mutlak olmalı!” diye haykırdı. Artık koşuyordu da.
“Nerede? Ne zaman?”
İş insanın aynasıdır.
ERTUNÇ BARIN
Biyografisi:
Ertunç Barın, 1951 'de Aydın'da doğdu. İlk- ve ortaöğrenimini Aydın'da, işletme Ekonomisi Fakültesini, Federal Almanya'nın Mannheim Üniversitesi’nde tamamladı.
Almanya'da Uluslararası Sosyal Çalışma Kurumunda öğretmen ve çevirmen olarak çalıştı (1980 – 2006).
Ertunç Barın’ın Almanca yazdığı öykü ve denemeleri birçok antoloji ve dergilerde yayımlandı, radyo programlarında (WDR -Schulfunk) okundu. Bu arada öyküleri okuma parçası olarak çok sayıda okul kitaplarına girdi. Barın 1982 yılında Batı Almanya Radyosu'nun röportaj, 1983'te Münih Üniversitesi’nin öykü dalındaki ödüllerini aldı. 1986 yılında ise Adelbert von Chamisso Özendirme Ödülü birincisi oldu.
1989'da Uzun Bekleyiş adlı ilk öykü kitabını, 1994 yılında da Şansölye'nin Yitik Piyonları adlı ilk Türkçe romanını yayımladı.
Kosswigs Vogel kommen immer noch (Kosswig'in Kuşları Hâlâ Geliyor) adlı Almanca romanında (1999), Atatürk’ ün ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için gerçekleştirdiği en önemli reformlarından biri olan İstanbul Üniversitesi reformunu ve bu reforma Hitler rejiminden kaçıp ülkemize sığınan birçok Alman profesörünün unutulmaz katkılarını anlattı.
Son romanları:
Yorumcu, Bilge Kültür Sanat, İstanbul, Ekim 2004
Tavla – Sarayda Ölümcül Oyun, Bilge Kültür Sanat, İstanbul, Eylül 2005
Devşirme Koca Solak, Bilge Kültür Sanat, İstanbul, Ekim 2006
İzmir
Yazı türlerim: Roman, öykü, deneme
Heinrich Böll, Charles Dickens, Viktor Hugo
Daha nesnel bir yanıt için bu soru okurlara, eleştirmenlere yönetilmeli!
http://www.bilgeyayincilik.com