Düzen Dışı Bir Şair
Abdurrahim Karakoç, günümüz şairlerinin en tanınmışı ve en güçlü olanıdır. Yediden yetmişe birçok insan, onun şiirlerini biliyor ve söyleyebiliyor.
Abdurrahim Karakoç, günümüz şairlerinin en tanınmışı ve en güçlü olanıdır. Yediden yetmişe birçok insan, onun şiirlerini biliyor ve söyleyebiliyor.
Dilimize anlamlı ifadeler yüklemek isteyen bizler bunun güzelliğini neden düşünemiyoruz? Kendi hayatımızda güzelliklere güzellik katmak isteyen bizler dilimize de gereken özeni göstermeli ve güzel konuşmanın yollarını aramalıyız.
Ümit Fehmi, Acılar Nerede Başlar la hikayelerimize adımını atan; Yağmur Yağmıyordu ve Eylül Vurgunu adlı hikaye kitaplarıyla adını duyuran bir yazarımızdır.
Düşler ırmağında derin bakan mutlaka bir çift göz vardır.
Yüreğimize kurşun yarası gibi sızan günler…
fakat anlayamadığım bir tuhaflık vardı. İstenilen kız karşımızda geçip gönül rahatlığı içinde çayını yudumluyordu.
İ Resimlerimde Anadolu insanının çilesini, derdini, umudunu, beklentisini gündelik yaşam içinde anlatmaya çalışıyorum. Tabi ki zaman zaman ele aldığım konular benim yaşadığım çevreden halk yaşantıları olduğu için anıları gözümde tekrar yaşama imkanı buluyorum.”
Sevginin ölümsüzlüğü…
Sahi ne zaman gerçek olur bu düşünce? Değerinden zaman bir şeylerin yitirdiği anlarda mı? Değerleri değersizleştirmek sevginin ölümsüzlüğünü infaz etmektir.Bu ölümsüzlük; Sevgide erimekle bitmekle;ölmekle mümkündür.
Genç bir, adam kalabalığı yararak yaşlı kadının yanına geldiği anda yere çöktü. Hüngür hüngür ağlıyor bir yandan da
Adamlar kadını tutup yaka paça dışarı çıkarmak istediler.Ancak kadın çırpınıyor ve onlara karşı son direncini gösteriyordu.Bir anda kendini yerde buldu.
. Delicesine sevmek; kendinden çok sevmek ve sevgide sınır tanımamak… Gerçekten de böyle bir sevgiyle yaşamalı mı insan? Aşk için ölen sevgililer gibi mi olmalı? Fakat sevgilerin de bitimsiz olduğunu düşündüğümüzde göreceğiz ki kalbimiz başka sevgilere de açıktır.
Resim sanatı ve edebiyat yüreğimi kanatlandıran bir yaşama biçimdir.Matbuatı teneffüs ettiğimden olacak kendimi basın yayın içinde doğmuş gibi hissediyorum
Osman AYTEKİN
Sanatçı, yazar.
20 Ocak 1959 Derinkuyu (Nevşehir) doğumlu ve Nevşehir Lisesi mezunudur. Derinkuyu emekli memur. Resim sanatına küçük yaşlarda başladı. GESAM (Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) ve TYB (Türkiye Yazarlar Birliği) üyesidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bandrol Uygulaması Denetim Komisyonu Gesam Nevşehir Temsilcisidir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Çeşitli gazete, dergi ve kitaplarda desenleri, makale, deneme, röportaj ve incelemeleri yayınlanmaktadır. Kartpostal ve kitap kapağı çalışmaları bulunmaktadır.
Son yıllarda düzenlenen şiir şölenlerine katılıp, tertip komitesiyle birlikte Resim sergileri açmakta ve bu faaliyetlerle ilgili kritiklerde yapmaktadır. Serbest ressam olarak, gerçekçi yaklaşımla ve gelenekten yararlanan çizgisiyle naif ressam olarak sanat hayatını sürdürmektedir.Halen Genç Karndelen isimli kültür sanat ve edebiyat Dergisinin Yazı İşleri Müdürüdür.
YAYINLANMIŞ KİTAPLARI
1- Nefesimiz Gül Bahçesi (2000)
2- Ozan'ın Şairliği ( şiir tahlilleri - 2002)
3-Dünden Bugüne Derinkuyu(2006)
YAYINA HAZIR KİTAPLAR
- İlköğretimde Resim (Orhan Demir - Osman Aytekin) 6-7-8. Sınıflar
- Sevgiler Solmasın(roman)
SERGİLER
— Resim Sergisi- Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi -1985
— Resim Sergisi- Kayseri Devlet Güzel Sanatlar Galerisi -1986
— Resim Sergisi- K.Maraş Valilik binası -1999
— Resim Sergisi- Fırat Ünv. Atatürk Konferans Salonu Elazığ - 2001
— Resim Sergisi- Konya D.G. Sanatlar Galerisi - 2003
— Resim Sergisi- Ankara Ticaret Odası Sergi Salonu - 2005
-Nevşehir Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi-2007
Nevşehir
deneme,makale,inceleme,söyleşi,hikaye,roman,tenkit
cemil meriç,necip fazıl,erol güngör,sait faik, peyami safa,abdurrahim karakoç,sezai karakoç,sevinç çokum,malik aksel,tolstoy,gogol,dostoyevski,cengiz aytmatov
peyami sefa,sait faik,sevin çokum...
ŞİİR VE YAZILARIMIN YER ALDIĞI SİTE
SANAT ÇALIŞMALARIMIN BULUNDUĞU SİTE
BÜTÜN YAZI VE SANAT ÇALIŞMALARIM