NEDEN?
Her insan mutlaka Yaşadığı üzüntüleri, yıkılmaları, dibe vurmaları ve yapamadıklarını, başaramadıklarının nedenini aramakla hayatının bir kısmını harcamıştır. Herseyin bir nedeni olmuyo bazen. Neden? Diye sorar durursun kendine. Cevap alamazsın. Susarsın.
Çektiğin cefalara Bir teselli olsun diye bir nedene sığınmak istersin. Bulamazsın sıgıncak bir neden limanı. Gemi ya coktan kalkmıstır Ya da hiç ugramamıstır o limana.
Bazen neden bulmak zordur işte. Atalarımızın iyilik yap iyilik bul sözüne uyup iyilik yapmaya adarsın kendini. İçinde hiçbir kötü niyet olmadan kirlenmemiş saf su kadar temiz bir kalple davranırsın insanlara. Birgün arkana dönüp baktıgında o insanların kuyunu kazdıgını Ya da senle sadece cıkarları icin dostluk ettiklerini görürsün. Anlayamazsın.
Atalarımız iyilik yap iyilik bul dememişlermiydi. O za
manki insanlarla şimdiki insanların ne kadar farklı oldugunu görür üzülürsün. Neden iyiliklerin karsılıgı iyilik olmuyo diye sorar ama cevap alamazsın.
Birgün cok seversin. İşte aradığım ask bu dersin. Onun icin herseyi göze alırsın. Ondan baskasını gözün görmez. Dağları delecek Mecnun kadar cesaretli ve kararlı olursun. Ona en güzel mutlulukları yaşatmaya adarsin kendini. Hersey mükemmel giderken hayatında birgün seni yarıl yolda bırakır gider. Neden diye sordugunda nedenini sorma deyip cekip gider. Yıkılırsın dibe vurursun. Anlayamazsın nedenini yine.
Kimi zaman aşkı aramaya cıkarsın. İstersin ki hem cok sevecegin hemde cok sevilebilcegin bir ask bulup mutlu olasın. Lakin seni sevenleri sen sevemezsin, sevdiklerin ise seni sevmezler. İçinden çıkamazsın. Sorarsın kendine neden diye? Yine cevap alamazsın...
Hayatımız bir karmaşa. Yaşamak bazen cok ağır bir yük, bazen kuş gibi özgürce uçmak kadar keyifli. Bu karmaşa içinde nedensiz şeylerde bazen olabiliyomuş diye düşünmek gerek. Nedeni bi kenara bırakıp sonuçlara göre yaşamak gerek belkide. Nedenler icinde bogulup hayatımızı içinden cıkılmaz bir hale sokmak yerine,neden olmadan üstünü örtüp yeni bir sayfa acmalı. Aksi takdirde şu kısacık ömrümüzü nedenlere takılıp heba etmiş oluruz. Elbette vardır bir hikmeti, her şerdede bir hayır vardır diyerek tevekkül etmeli.