Hiçbir kýþ sonsuza dek sürmüyor, hiçbir ilkbahar uðramadan geçmiyor. -Hal Borland |
![]() |
|
||||||||||
|
![]() Yokuþ aþaðý giden kamyon parçalarýný tek tek yitirir Sað teker Sonra sol teker Ön kaput havaya kalkarsa aniden b.ku yersin Önünü göremezsin Zaten akp mhp iktidarý bir b.k göremiyor þu an Saða mý gidelim ya Sola mý gidelim la Saða gidelim kaptan Bak orasý uçuruma çýkarsa kel kafaný okþarým Yok baba, devam et Ortak, çelimsiz ortak aniden fikir deðiþtirirse: Galiba sen haklýydýn, dön öteki tarafa Lan senin… bak bu otobüs uçurumda takýlý kalýrsa Yarýsý uçurumda Böyle bir film izledim Umarým öyle olur O zaman seni düdüklerim bak milliyetçi Seve seve usta katlanýrým baba Türkiye otobüsü uçurumdan aþaðý uçar Þu anlarda uçmuyor 20 yýldýr akp’liydim diyor adam, sokaktalar, Kemal Kýlýçtaroðlu’ndan özür diliyor: “sana hep küfür ederdim, özür dilerim, hakkýný helal et.” Birbirlerine sarýlýyorlar Saða mý gidelim ya Sola mý gidelim la Seçimi kazanmak için konut yapalým Ha bu arada af çýkaralým, ben yarýn gidip bakanla görüþeyim Ýri olan ufaða iþveli bakýyor, diyor ki: Sen mitingde ip atýyordun konuþmanda, urgan, asýlmam gerektiðini söylüyordun, ima filan, þimdi arkamdan ayrýlmýyorsun Eee sen de yaþlandýn kaptan, eski kurt, bastona ihtiyacýn var Ne kurdu be, ördek olduk be, topal ördek, seçimi umarým alýrýz. Daha çok gülüyorlar Binlerce insan serbest kalýr o sevinçle bize oy verir. Böylece seçimi alabiliriz, biz de baraj altý kalmayýz Keþke seçim barajýný daha alta çekeydik kaptan. Yüzde 7 bandýnda, çok riskli yerde dolanýyoruz, ya yüzde 6 oy alýrsak, bittik. Bir kere böyle oldu, meclise giremedik b.ku yedik o ara, ne yapsak, milleti birbirine düþürmenin, kapýþtýrmanýn güzel bir yolu olmalý. Ya geçende denedik, eþcinsel karþýtý gösteri yapsýnlar diye þeyetti senin eleman, bunlarla kimse kapýþmadý, o eylem balon gibi söndü, kimse ses etmedi, çok sakin kaldýlar. Ama böyle þeyler denemeliyiz, bunda þansýmýz var. 20 yýllýk iktidar olduklarý için otobüs çok eskidi, Fren de yalama oldu Tutmuyor Bunlarýn halký kandýrmak için yaptýklarý hiçbir numara tutmuyor artýk Eskiyen otobüsün parçalarý tek tek kopmaya, düþmeye baþlar Hele de yokuþ aþaðý süratlenirse Ýsa Kantarcý
ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.
|
|
![]() | Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk | Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi | |
Book Cover Zone
Premade Book Covers
ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim
Yapým, 2023 | © Ýsa Kantarcý, 2023
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz. |