..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Serpil Baþol




31 Ekim 2004
Hayal Sevgiye Sarýlmak...  
Serpil Baþol
Sýmsýký sarýldýðý meðer yalnýzlýðýydý. Hayretle gördü bunu. Nasýl olur, dedi kendi kendine. Peki, sevgisi neredeydi? Hayalinde miydi her zaman ki gibi? Evet, hayalindeydi.


:BDFG:
Adam öfke doluydu. Bakýyordu ama baktýðýnýn ötesindeydi bakýþlarý. Ateþ çýkýyordu sanki gözlerinden.
_ Ben senin neyinim ki?dedi kýzgýn. Kýzgýnlýðý kadýna deðildi ama ona baðýrýyordu iþte. Yineledi sorusunu.
_ Ben senin neyinim? Sevgilin miyim? Aþkýn mýyým? Arkadaþýn mýyým? Sana bir söz mü verdim? Seni sevdim mi sanýyorsun? Neyinim ben senin? Hiçbir þeyin deðilim ya!

Kadýnýn kalbini sýzlatýyordu adamýn bu sözleri. Ama ona cevapta veremiyordu. Sen benim sevgimsin de diyemiyordu. Ben seni seviyorum da diyemiyordu. Sessizliði seçmiþti. Sanýyordu ki suskunluðu adamý sakinleþtirir. Adam çok kýzgýndý. Kýzgýnlýðý yaþama, yaþamýna, yaþadýklarýnaydý.

Kollarýndan yakaladý kadýný adam. Gözlerini dikti kadýnýn gözlerine.
_ Ben senin neyinim ya? Diye sordu tekrar.

Kadýnýn yaþlar gözüne hücum ediyordu ama sýkýyordu kendini. Dudaklarýný ýsýrdý. Zor bir durumdaydý. Neden zorluyordu ki adam bu kadar. Yoksa hep dediði gibi gerçekten sevmiyor muydu kadýný? Ama defalarca söylemiþti adam hatýrlamasa da kadýný sevdiðini. Dudaðýnýn ucuna kadar geldi. Sen sevgimsin benim, demek istedi gene. Sustu kadýn gene.

Adam kararlýydý. Sarsýyordu kadýný. Kadýn aðlamaya baþladý. Adam, zaten dayanamazdý. Özünde çok hisli biriydi. O da baþladý aðlamaya. Gözleri birbirine kenetli aðlaþýyorlardý iþte. Adam büyük bir hýrsla öptü kadýný. Dudaklarýnda kadýnýn gözyaþýnýn tadý, hýrsla öptü. Sonra da sarýldý kadýna. Sýmsýký. Öyle sýký sarýlmýþtý ki kemiklerinin birbirine geçtiðini hissetti kadýn. Kadýn da adama sarýlmýþtý.

_ Seni seviyorum, dedi kadýn. Tüm benliðimle seni seviyorum. Her þey gibi seviyorum seni.
Kulaklarýnda bir uðultu oldu kadýnýn.
_ Ben de seni seviyorum…

Adam mý söylemiþti bunu? Kulaklarý ona oyun mu oynamýþtý? Bunlar duymak istediði sözcükler miydi? Adama baktý, merakla. Gözünde yaþlarý adamdaydý bakýþlarý. Adam hiçte bir þey söylemiþ gibi durmuyordu. Boþ boþ baktý kadýnýn gözlerine. Demek kadýn kendi duymak istediði þeyi duymuþtu her zaman ki gibi. Ama bu önemli deðildi kadýn için. O kendi sevgisini bilirdi.

Kadýn, seviyorsa söylerdi. Belki de söylememeliydi ama söylüyordu iþte. Bu ilkti. Ýçinde tutmalýydý belki de. Neden içinde tutmalýydý ki? Bu adamý seviyordu. Her þey gibi seviyordu üstelik. Her þey neydi? Ekmek gibi, su gibi, hava gibi, yaþam gibi sevmekti her þey. Daha önce yaþamamýþtý böylesi bir sevgiyi. Bu yüzden sorgulamadý hiç sevgisini. Türü neydi? Adýný biliyor muydu? Bir adý olmalýmýydý? Öffffff. Dedi içinden. Susturdu içindeki sesi. Ona üzüntü veren içindeki sesi susturdu. Baþý adamýn göðsündeydi hâlâ. Adam onu býrakmamacasýna sarmýþtý.

Sýmsýký sarýlmaya devam etti kadýn. Adamýn sýcaklýðýný hissetti teninde. Böylece donmak istedi. Zaman dursun istedi. Gözlerini kapattý. Derin bir nefes çekti adamýn kokusundan. Burnuna gelen gelen koku deniz kokusuydu. Yosun ve iyot kokusu. Açmadan gözlerini bir nefes daha çekti. Bir nefes daha. Bir nefes daha. Ýçine çektiði nefesler baþýný döndürmeye baþlamýþtý. Her nefeste kalp atýþlarý hýzlanýyordu. Göðsü patlayacak gibi oluyordu. Ýþte göðüs kafesinin üzerinde oturan sevgisinin nefesiydi.

Birden biþey oldu. Her þey donuklaþtý. Açtý gözlerini. Sýmsýký sarýldýðý meðer yalnýzlýðýydý. Hayretle gördü bunu. Nasýl olur, dedi kendi kendine. Peki, sevgisi neredeydi? Hayalinde miydi her zaman ki gibi? Evet, hayalindeydi.

08-nisan Perþembe2004

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: etkileyici..
Gönderen: Alparslan Pehlivan / , Türkiye
2 Ekim 2010
deðiþik olmuþ, duygulandým bunlarýn bir benzerini þu an yaþamaktayým...

:: bþarýlar
Gönderen: ilyas emre öncü / Ýzmir/Türkiye
23 Kasým 2004
eline yüregine saglýk

:: sarýldýðýn yüreðin
Gönderen: seyfi çelikkaya / Yozgat/Türk ve Caicos Adalarý
7 Kasým 2004
merhaba.. insanoðlu, aþýk olunca yüreðine þekil verir. gerçekte sarýlýp, öptüðü, elinden tuttuðu, gözlerinin içine baktýðý, vücut verip þekillendirdiði temelde kendi yüreðidir. aþký anlatan güzel bir öykü. bunu bizlerle paylaþan bu güzel yüreðin sahibine binlerce teþekkür. seyfi




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ayrýlýk Sahnesi...

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bakýþlarýný Daldýrýp Oturan Adam
Parkta...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.