..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yanlýþ sayýsýz þekillere girebilir, doðru ise yalnýz bir türlü olabilir. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Kenan Kuli




11 Kasým 2004
Dalaðýmýn Kulaðýný Çekesim Geldi  
Sizi görmeye maruz býrakýyorsunuz bizi...

Kenan Kuli


Pulitzer almazsam insan deðilim?


:BBGC:
Ben bir yazý yazmak istiyorum.. Adý " Gelmesen de olur, Kulaðýmýn Östaki Borusu" ve mesela bununla kitlelere ulaþmak istiyorum.. Beceremiyor muyum nedir... Oysa ne kadar manalý bir laf; " Gelmesen de olur, Kulaðýmýn Östaki Borusu" Evet.. Evet korkunç manalar barýndýrýyorum içinde? Bitirdim ben bu yüzyýlý..

...Ama tabi " Dalaðýmýn Kulaðýný Çekesim Geldi" kadar güçlü olmaz deðil mi? ...Burada anlatýlmak istenen o derin þeyi.. ýýhh?.þeyi.. aauuee.. þey iþte yani bunu herkesin anlamýsýný beklemiyorum.. Bu yüzden Pulitzer almazsam insan deðilim?

...Ah yine korkunç nükteli bir laf geldi içimden durun onu da görünür kýlayým da ne farklý, ne içli, ne edebi bir kimse olduðum daha net anlaþýlsýn " Çitilemedim, Bir Gece Önce Çamaþýr Suyuna Yatýrdým ( sabaha bebek patiði gibi oldu kendisi )"........?..........

Ya dostlar, Romalý veya Çankýrý'lýlar.. ( ismini sayamadýðým civar illerden vatandaþlar)? Sonuç odaklý olalým.. Yormayalým bünyeyi? "Unuttum Seni" demek çok zor deðildir? Ya da "Özledim Seni"... Bilemedin
" Kendime öyle kýzdým ki, iki tokat attým suratýma bizzat kendim..." demek? Ama sanatçý olmak böyle birþey deðil deðil mi, sanat icra etmek daha doðrusu.. Bir farklýlýk yaratabilmek, birþeyi " herkesten farklý dile getirebilmek" falan filan gibi anlamlarý vardýr deðil mi yazarlýðýn? Radikal olucam ben derken sakata geliyorsunuz farkýnda deðilsiniz.. Marjinal olmak için evden kaçan kýzlarýn kuaför salonlarýnda çalýþtýrýldýðý bir yüzyýlda yaþýyoruz.. anlamsýz geldi bu laf deðil mi.. Ýnanýn son zamanlarda gördüðüm pekçok þey kadar manalý bu cümlenin kendisi.

Sýrf birileri okusun diye yazýlmýþ yazýlar, sýrf söylenmiþ olsun diye aðýzdan çýkan laflar, sýrf " hacimim var benim " demek için yapýlan ipe sapa gelmiz konuþmalar, sonra bunlara anlam kazandýrýp ( kendi kafasýnda) yine kendine kaðýttan taçlar yapýp " Kral/Kraliçe" olanlar... Sýrf okunsun, ne yazdýðým önemli deðil.. Sýrf bilinsin, ne yaptýðým önemli deðil.. Sýrf taktir edileyim, ne olduðum önemli deðillerle yapýlmýþ iþlerin ve sýrf " ne diyor lan bu?" diye kafamýzý çevirten insanlarýn prim yapmasýna izin verdiðiniz sürece arada kalacaksýnýz. Ya da onlar gibi olup kendinizden çýkacaksýnýz. Hiç korkmuyor musunuz bir gün gerçeðinizle yüzleþmekten?

Çankaya'da soyunan kýzý hatýrlarsýnýz. O kendince çok manalý birþey yaptý deðil mi? Hepimiz bir þekilde dönüp baktýk.. Dikkatimizi çekti. Ama yapmak istediði tek þey buydu zaten. Dikkat çekmek. Bunun altýnda baþka bir derinlik yok. Egosunu kabartmak dýþýnda hiçbir beklentisi yok. Herkes tarafýndan bilinmek, gözleri hep üzerinde hissetmek, hep bakýlmak, hep beðenilmek için ne gerekiyorsa yapmak...Ne sapkýn, ne sapýkça bir düþünce!

Sýrf dikkat çekmek adýna yapýlan, yazýlan ele gelir yaný olmayan iþlerin amacýna ulaþtýðýna emin olun? Olamýyorsanýz, yazý kümelerinin ilk yirmisine bir göz atýn.
Dikkati beðeniyle çektiðini sanan sevgili vatandaþlar; dikkati çekiyorsunuz.. ama beðeniyle olduðunu sandýðýnýz kýsýmda biraz terazinin topuzunu idareli kullanýn... Sizi görmeye maruz býrakýyorsunuz bizi... Baþka bir özelliðiniz var mý?



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .......
Gönderen: yeþim kýrlý / Ýzmir/Türkiye
12 Nisan 2005
ne kadar samimi...karþýlýklý konuþur gibi...sanki satýr aralarýný doldursam görebilecekmiþsiniz gibi...yine tebrikler...yeþim




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mesafeler
Hikayesi Olan Þeyler Yaptým
Herseyin Tersidir Isidnek?
Telesekretere Not Býrakamayanlardýmm.. týrýným.. týrýnýmm
Týrýþkadan Nameler.(2)

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Japon Lirik Dramý
Zotec Gezegeni ve Cayda Cira Yildiz Sistemi
... The Strokes...
Güçlü Olan El (L) Ensin
(Fi) Rijit Durumlar Ansiklopedisi... Episode 1
Soðuk Savaþ
Kýssa Metraj
Meslek Etiði
Týrýþkadan Nameler.....
Ýzci

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Re-aksiyon 1 [Þiir]


Kenan Kuli kimdir?

Aslýnda bir tür emlakçý ilaný diyebiliriz yazdýklarýma; " Denize nazýr kumdan kale, Az kullanýlmýþ, temiz, karýnca deliði. . . Devren Kiralýk Salyangoz kabuðu ( Öðrenciye verilir ) . . . vs. Divitim izmarit, hokkam kahve fincaný . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
Kafka, w.s. burroughs, L. choen, a.c clarck ...vs.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kenan Kuli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.