..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > NUMAN MAS




27 Haziran 2006
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun!  
Ýnsan Hüsn-ü Zanlarýnda Haklý Çýkmak Ýster

NUMAN MAS


Ve görüldüki, imparatorun kelime manasýný dahi bilmeyen kýçý kýrýk bir zümre, bu halkýn karþýsýna her fýrsatta imparator diye sunmaya çalýþtý


:BAIF:
Her zaman eleþtirmiþimdir kamera karþýsýndaki popüler insanlarý. Hoþ sizleri ve ailenizi eleþtirecek deðilim. Kamuoyunu meþkul eden onlar. Kötü örnek olan onlar. Ýnsanlara öðreti anlamýnda hiçbirþey kazandýrmayan onlar. Neden onlar yerine baþkalarýný eleþtireyim ki?.. Eleþtirirken, (izedebiyat ya da baþka bir platformda) hiç statükocu olmadým, gah küfür ettiðimi düþünenlerin, gah hakaret ettiðimi düþünenlerin, gah çok aðýr eleþtirdiðimi düþünenlerin, düþüncelerini doðrularcasýna yazýlar yazdým. Ama hep içimden geleni, her insan! gibi doðru gördüklerimi ya da gördüðüm yanlýþlýklarý ele almaya çalýþtým. Bunu yaparken de, hiç bir bireye iftira atmadým. Ama bazýlarý benim, bu kamuoyu önündeki insanlarýn kamera arkasý durumlarý hakkýnda söylediðim þeyleri iftira sandý. Ya da kendi adýma marjinalite kazanmaya çalýþtýðýmý sandýlar. Ama ben bu konuda en azýndan hep haklý çýktým, ve muhtemelen bundan sonra da haklý çýkacaðým. Düne kadar, halkýn sevgilisi! tabiri ile anýlan insanlarýn, aslýnda kamera arkasýnda halka küfür ettiklerini anlatmaya çalýþtým. Ve bunlarý tecrübelerim arasýndan nakletmeye çalýþtým elimden geldiðince. Ve görüldüki, imparatorun kelime manasýný dahi bilmeyen kýçý kýrýk bir zümre, bu halkýn karþýsýna her fýrsatta imparator diye sunmaya çalýþtý. Ýbrahim Tatlýses'in halkýný ne kadar sevdiðini gördük hep beraber. Bir zamanlar, en iyi küfürbaz, pardon þovmen olan Mali'yi gördüðümüz gibi. Evet, belki de, bana gene kýzýp, her insanýn aslýnda küfür ettiðini savunacaksýnýz. Ama böyle bir savunma, o küfürü üzerinize aldýðýnýzýn teminatý olmaktan öte gitmeyecektir. Evet belki herkes bir nebze küfür eder ama, hiç kimse aslýnda olmadýðý þey gibi insanlara sunulmaya çalýþýlmaz. O zaman, biz çocuklarýmýzýn matematik öðrenme isteklerini, az da olsa matematikten anlayan edebiyat hocalarýna karþýlatalým. Kimse kimseyi kandýrmasýn. O Tv ye çýkýp, her hareketleriyle, dünya da yiyemeyecekleri paralarýn peþine düþen o insanlarýn peþinden gitmeyi býrakalým artýk. Haksýz kazançlarýna ortak olmayalým. Elbetteki istisnalarý olacaktýr aralarýnda, rahmetli Barýþ Manço gibi. O tür insanlarý aralarýndan seçmeyi bilelim. Bunlara prim yaptýrdýkça, onlar bizlere küfür etmeye devam edecekler, ve bizde onlarý izlemeye devam edeceðiz. Yazýmý Metin Akpýnar - Zeki Alasya ' nýn bundan 20 yýl kadar önce bir tiyatrodaki diyologlarýyla bitiriyorum...
Dualarýmla...

Oyunda bir küfür geçer ve..
Zeki - Ya bunlarda herþeye gülüyorlar ya,
Metin - Gülerler tabi, gülmeye geldiler onlar buraya
Zeki - Her þeye gülünürmü ya (mizahi bi hava içerisinde..)
Metin - Ya bunlara küfür etsen bile gülerler... bak þimdi.. Sizin ananýzý avradýnýzý....
Ve tiyatrodaki izleyiciler gülüþür....



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
'Seni Mankenle Yakalayalým!'

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sýktý Artýk Bu Aptallýk!
Atatürk Karikatürü!
Kendimi Seviyorum!
Hitler'in Piçi Ýsrail
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol!
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Fahiþe Ruhlar (1) [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü! [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým? [Deneme]
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn... [Deneme]
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit! [Deneme]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.