..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilinç ruhun sesidir, tutkular ise bedenin. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler > neslihanca




9 Haziran 2007
Fahir Atakoðlu  
fahir atakoðlu

neslihanca


Yorucu bir gün daha bitmiþti. Evimin kapýsýndan içeri girer girmez, bilgisayarýn olduðu odaya daldým. Beni rahatlatacak bir müziðe ihtiyacým vardý. Masaüstünde duran Fahir Atakoðlu'nun parçalarýna bir göz attým. Hepsi birbirinden güzel ve þahaneydi. Rumelihisarý dosyasýný açtým. Kendi sitesinden indirdiðim, konser kaydýnýn bulunduðu dosyaydý bu. Onu dinlerken insan, kendinden geçiyor, bir hayal âleminin içine dalýyor. Yazýlarýmý yazarken, beni rahatlatan, ilham kaynaðý olan bu müziði gece gündüz dinliyorum.


:CEDF:
Yorucu bir gün daha bitmiþti. Evimin kapýsýndan içeri girer girmez, bilgisayarýn olduðu odaya daldým. Beni rahatlatacak bir müziðe ihtiyacým vardý. Masaüstünde duran Fahir Atakoðlu'nun parçalarýna bir göz attým. Hepsi birbirinden güzel ve þahaneydi. Rumelihisarý dosyasýný açtým. Kendi sitesinden indirdiðim, konser kaydýnýn bulunduðu dosyaydý bu. Onu dinlerken insan, kendinden geçiyor, bir hayal âleminin içine dalýyor. Yazýlarýmý yazarken, beni rahatlatan, ilham kaynaðý olan bu müziði gece gündüz dinliyorum.

Piyanonun tuþlarýna vurmasýyla beraber, insanýn ruhunu ele geçirip esir alýyor. Yeni yaratýcý düþüncelerin ortaya çýkmasýný saðlýyor bu müzik. Yola çýktýðým zamanlarda da, benim ayrýlmaz bir parçam oldu bu müzik. Onun sayesinde, yolun nasýl bittiðini bir türlü anlamýyorum.

Benim her zaman beðenerek dinlediðim parçalar, Fahir Atakoðlu 2 albümünde. Bu albümde, Zeki Müren için yaptýðý çalýþma gerçekten harika. Albümde Sezen Aksu'nun ve Sertap Erener'in bulunmasý albümü daha da bir güzelleþtirmiþ ve eþsiz kýlmýþ. Benim, o albümü tercih etme, sebeplerimden biri de kapak resmi. Kapakta bulunan denizatý ve renklerin kompozisyonu. Akdeniz çocuðu olmamdan dolayý, denizle ilgili çalýþmalar her zaman dikkatimi çekmiþtir.

Tabiî ki ÝF'ide beðeniyorum. Bu albümündeki parçalarda harika. Üstelik bu albümü kendi müzik þirketi olan, Fan&Here den çýkarmýþ Fahir Atakoðlu. Bu yaþta, kendi müzik þirketini kurmasý büyük baþarý doðrusu. Yine bu albümde, dünyaca ünlü sanatçýlarla çalýþmasý, albümün deðerini artýrmýþtýr. Bas'da Anthony Jackson ile davul'da Horacio El Negro bu isimlerden bir kaçýdýr.

Kadrodan da anlaþýlacaðý gibi yapýlan albüm, dünya çapýnda bir albüm olmuþtur. Japonya'da, Avrupa'da, Amerika'da satmýþtýr..

Fahir Ataoðlu ülkesinde ne kadar az tanýnsa da, hak ettiði deðeri bulamasa da, o yaptýðý kaliteli müzik ve doðaçlamalarýyla, geleceðin Yanni'sidir.

Konser kayýtlarýndan, yaptýðý iþi ne kadar çok sevdiði gözüküyor. Beyaz, bol kýyafetlerin içinde kendinden geçip, ayaða kalkarak dans etmeye baþlýyor. Elleriyle alkýþ tutup, pedala hýzlýca vurmasý, gülümsemesinin içten ve samimi olmasý, onun kiþiliði hakkýnda bize ipucu veriyor. Gitarýn tellerine vurur gibi yapýp ayakta dans etmesi, bütün bedenini piyanoyla bütünleþtirmesi, onu daha da güzelleþtirip, eþsiz kýlmakta. Piyano sanki adamýn vücudunun bir parçasý gibi. Onunla o kadar çok bütünleþmiþ ki.

Yani tek kelimeyle, duygulu ve þekilli bir müzisyen. Zaten Sezen Aksu, Sertap Erener, Levent Yüksel, Onno Tunç gibi kaliteli isimlerle çalýþmasý da onun kalitesini göstermektedir.

Konserde kullandýðý ýþýk oyunlarýyla ve limon sarýsý renklerle de ortamýn büyüsünü artýrmaktadýr. Ve tabiî ki en önemlisi çalýþma gurubu. Gruptaki üyelerin birbirleriyle uyumu. Bu da konsere ayrý bir güzellik ve bütünlük katmaktadýr. Galiba baþarýsýnýn sýrrý da grup üyeleriyle olan diyalogu.

Yarattýðý notalarla, parçalarla Türkiye Tarih'ini yeniden yazan sanatçý. Can Dündar'la olan uyumlu çalýþmasý sayesinde Türk Tarih'ine ýþýk tutan, bizi aydýnlatan müzisyen.

Yaptýðý belgesellerle adýný duyurdu Fahir Atakoðlu. Benim bildiðim belgeselleri;

"Sarý Zeybek, Demirkýrat, Kýbrýs, 12 Mart, Aynalar" dýr.

Ýzlediðim filmleriyse;

"Ýlk Aþk, Dar Alanda Kýsa Paslaþmalar, Beyza'nýn Kadýnlarý"dýr. Bunlarýnýn dýþýnda unuttuklarým varsa bilemiyorum.

Albümlerindeki parçalarýndan en beðendiklerimse;

"Beyoðlu, Ninni, Sarý Zeybek ve Sultan."

Ýnsan onun parçalarýný dinlerken üzüntüyü, sevinci ve hüznü ayý anda hissediyor…

Peki, dünyanýn tanýdýðý, bu piyanistti bizim ülkemiz ne kadar tanýyor, ne kadar takdir ediyor?

Gerçek bir sanatçý olarak ülkesinde hak ettiði deðeri ne kadar buluyor???

Ben alçak gönüllü ve mütevazý bu adamý takdir ediyorum ve baþarýsýný kutluyorum. Niçin mi?

Özel hayatýný gündeme getirmediði için. Absürt laflarýyla dikkat çekip, polemik yapmadan bir yerlere geldiði için.

Ve bizim kültürümüzü, bize notalarýyla, doðaçlamalarýyla anlattýðý, samimi olduðu, kaliteli müzik yaptýðý için…

Ben inanýyorum ki; eþi ve oðluyla düzgün bir hayat süren, içimizden biri olan, özel hayatýndan çok, baþarýlarýyla isminden söz ettiren Fahir Atakoðlu, bir gün hak ettiði yeri alacak ve geleceðin Yanni'si olacaktýr!!!
Neslihan







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sanatçý
Yalnýzlýk Üzerine
Ýlyas Halil
Okumak Üzerine
Sanatçý Olmak
Umut Nerede?
Piyano Ýle Mehteran
Dünyayý Döndüren Neydi?
Umudumla Kiraz Aðacým
Yazmak Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Papatya [Þiir]
Dar Sokaktaki Sessiz Çýðlýk [Öykü]
Biraz Mutluluk [Öykü]
Göþyaþýyla Mutluluk Kahkahasý [Öykü]


neslihanca kimdir?

seyahet etmeyi seven, yazma tutkunu bir insan. . . . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
tolstoy, kafka, balzac, hermann hesse, ahmet altan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © neslihanca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.