..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Doða ve Dünya
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Bayrammý Deðiþti
Orhan Bani
Þiir > Garip

Bayrammý deðiþti, benmi bilmedim, Bayram gelmiþ duydum, bana gelmedi Belki o da sordu, nerdedir diye, demek bulamadý, soran olmadý Hani oruç tutan Bayram ederdi, dost dostunu arar, halin ne derdi Hani kardeþ idik, mümin sorardý, demek eskidenmiþ, soran olmadý Ne þeker isterim, þerbet istemem, hiç sýlam olmadý, gurbettir demem Eðri söyleyene, doðru söylemem, arife aramaz, Bayram sormadý Oruç Hakkýn emri, Hakka uyarým, orucun sonrasý Bay

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Doða ve Dünya
101 
 Tanrý Bizi Boþuna mý Cennetinden Kovdu?  (Emine Piþiren)

Bu kanlý vahþet ne için yapýlmaktaymýþ biliyor musunuz? “Danimarka erkeklerinin artýk eriþkin bir erkek olduklarýný kanýtlamak içinmiþ…”
102 
 Bir Fantastik Kurgudur Kâinat  (Oðuz Düzgün)

Bana göre içinde yaþadýðýmýz þu kâinat oldukça fantastik bir âlem. Bütün bu evrenin ve bilemediðimiz tüm kâinatlarýn yazarý olan sanatkârýn karþýsýnda hayran olmadan duramýyoruz.
103 
 Ceviz Aðacý Üçlemesi (1)  (eyyüp yýldýrmýþ)

Ceviz yurdumuzun her bölgesinde yetiþen hepimiz tarafýndan bilinen bir bitkidir. Tarla kenarlarýnda, bahçelerde kendi hallerinde sessiz sedasýz yetiþip boy atarlar...
104 
 Aðlayan Ankaraydý Nisanda Ben Deðil  (eyyüp yýldýrmýþ)

Nisan bir baþka sevindirir beni. Her þeyden hoþnudumdur nisan günlerinde. Güneþ damarlarýmdaki kanla beraber umutlarýmý da ýsýtýr.
105 
 Gölgeler  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

“Belki” diyordu bir gölge.Bu “belki” ye katýldý diðer bir gölgenin “belki” si;onu takip etti tüm gölgelerin “belki” korosu…
106 
 Süper Amcalarý Arý Soktu!  (Oðuz Düzgün)

Bir ordudan bahsedeceðim size.Öyle bir ordu ki yeryüzünde milyarlarca efrâdý var bu ordunun.Tek baþlarýna güçsüz gözükseler de birlik olduklarýnda öyle büyük bir güç oluþturuyorlar ki
107 
 Ziraat Çay Bahçesi / Rize  (Münevver Saral)

Hedefe týrmanmak... Zirveyi adým be adým hesaplayarak týrmanmak. Nefes nefese bir týrmanýþtan sonra soluklanýrken, geriye dönüp bakmak. Ve zirvede ; baþlangýç noktasý gittikçe küçülürken o nispette büyümek. Varýlan noktada hissedilen gurur, ayaklar altýndaki seyre eþ þimdi. Ýþte, o en tepedeyken alýnan keyif bütün yorgunluða deðiyor artýk.
108 
 Naylon Hayaller, Karamürsel Sepetine Karþý  (Taner)

Bir kadýn vücudu hayal ediyorum. Çýrýlçýplak ama kusursuz deðil. Kadýnýn vücudunu saracak naylon bir kadýn giysisi hayal ediyorum. Kendisi görünmediði halde sardýðý bedenin çýplak halde sunamadýðý güzelliði ortaya çýkarabilecek bir ürün tasarlýyorum.
109 
 Dünyaya Sesleniþ  (Oðuz Düzgün)

Etçil bir yaratýða zorla ot yedirmeye çalýþmak garâbetinde; toplumcul ya da “biz”cil insaný toplumdan tecrit etmeye onu “ben”cil yapmaya çalýþýyoruz.
110 
 Sen,ben,biz ve Doða  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Bak bir yýldýz sönüyor gök yüzünde,bana ne diyebilir misin?Bak bir böcek ölüyor bir köþede,baþýný çevirebilir misin?Bak bir çiçek daha soluyor bir vazoda,hayat verebilir misin?
111 
 Dað Yaklaþtýkça Büyür, Ýnsan Yaklaþtýkça Küçülür  (osman demircan)

Sen aþk coðrafyamda önce bir buluttun, üzerime cesur yaðmurlar serpen. Çimenlerin üzerinde yürürken, parmaklarýmý ýslatan çiydin umut yolumda. Bir ovanýn ortasýnda tümülüsttün geçmiþten geleceðime. Bir tablettin antik bir þehrin kalýntýsýndan ellerime deðen. Bir yamaçtan aþaðý kayan çocuðun neþeli haykýrýþýydýn kulaklarýmda çýnlayan. Bir adaydýn okyanusun karanlýk sularýnýn tam ortasýnda. Yüreðime kazýnan bir haritaydýn duygu kalemleriyle çizilen.
112 
 "Maranki" mi Dediniz…  (Þevket Baþýbüyük)

RTÜK, Maranki çiftinin konuk olduðu televizyona 11 bin 031 lira ceza kesmiþ. Cevabým sizleri þaþýrtabilir ama az bile kesmiþ.
113 
 Yýkýlsýn Dünya  (özgür durmaz)

Gün gelip de, kavrayýþýný engelleyen kabuðu sýyýrýp atarsa zeka, o gün Tanrý olacaktýr.
114 
 Düþünceye Takýlanlar - 3  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

*Beklediðimiz mucize gerçekleþirse ne olacak?Yaþamýmýz boyunca hep mucizelere umut baðlamak yanlýþ olsa gerek.Çünkü güneþler her gün doðuyorlar ve her gün batýyorlar.Sayýsýz güneþten her birisi bir mucize deðil de nedir?Asýl olan güneþimizi belirleyebilmekte,seçebilmekte ve onu görebilmektedir.
115 
 Yüzü Denize Dönük Yaþamak  (Münevver Saral)

Umut, ufkunda bir güneþ gibi...Üzerine her sabah doðudan doðup, üzerinden her akþam batýdan batan. Sarý ýþýnlarýn mavi dalgalarýnla dansýna karýþmýþ; yüreðimdeki kýpýrtýlar. Her doðan günle ufka yelken açtýrýp, batan günle birlikte usulca yüreðime geri býraktýðýn kýpýrtýlar... Ýþte sen deniz; umutsun umutsuzluklarýma ! Med- cezir misali...
116 
 Sadece Bir Ýnsandým  (osman demircan)

bazen bir gülüþ oldum dudaklarýmda. bazen bardaktan boþalýrcasýna yaðmur oldum gözlerimde. sustum, haykýrdým, delirdim ve sakinleþtim. ne kimseyi anlayabildim ne de kimseye kendimi anlatabildim. üþüdüm, korktum, rezil oldum.
117 
 Atamýz Ýda mý?  (Oðuz Düzgün)

Bizim muhayyilemizde ata, ulaþýlmasý güç ama bir o kadar da saygýya yakýn, kutsal bir kavramý ifade eder.
118 
 Ýki Ucu Keskin  (Selin Araç)

Nasýl ? Diyordun içinden.. Aldýrmadým ama yine de beynimin her köþesinde kol geziyor. Benimki, duyduðum ve sevdiðim huzur ifadeleri, kalpten gelen, irkilmeye mahal vermeyen gelecek zaman sözleri olsa gerek.. Ýlgi çekici ama uzaklaþmayý gerektirmeden var olabilecek.
119 
 Neden?  (Eylem Yurtsever)

Yine lisede yazdýðým bir deneme.
120 
 Islak Yazý  (seyfullah ÇALIÞKAN)

Bu kentte sokaklar, yaðmurun geceye söylediði þarkýlarý dinleyerek uyurlar. Yaðmur sabahýn perdesini araladýðýnda motor sesleri Varilci Sokaðýnda yankýlanýr. Tersanede palamut, kýraça ve çinakop kasalarý yaldýzlanýr. Sinsi bir ahmak ýslatan saçlarýmýzdan

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Dünya
Cihan Altýn
Deneme > Doða ve Dünya
Aðaç Deyip Geçme!
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
*** Yeni ***
Funda PAKTAN
Deneme > Doða ve Dünya
Deprem Farkýndalýðý
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Mevsim
Aysel AKSÜMER
Deneme > Doða ve Dünya
Dünyayý Sessize Al
Veysel Baþer
Deneme > Doða ve Dünya
Gen’ellemeler
Yûþa Irmak
Deneme > Doða ve Dünya
Yakýnma
Rukiye Çelik
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Kaptan June
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Zeus'un Kýzý; Gelendost
Aysun Güven
Deneme > Doða ve Dünya
Yalnýz Yol
ayþe kýlýnç
Deneme > Doða ve Dünya
Farklý Bir Yönetici,
Hakan Yozcu
Deneme > Doða ve Dünya
Yaðmur
Halil Zenciroðlu
Deneme > Doða ve Dünya

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.