..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilgi sakalla ölçülmez. -Moliere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý
Ýsa Kantarcý
Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk

Dindar Kýzýn Kendini Arama Çabalarý Simsiyah Hücremle Tanýþtýracaðým Ýnsanlarý Çünkü nasýl hayatta kaldýðýma dair formülleri kimse bilmiyor. Bu iþinize yarayacaktýr. Bu bedensel ve ruhani varlýðýnýzý tuzaklardan kurtarmanýza yardýmcý olabilir. Ruhsal kurtuluþ tek önemli þeyler hayatta. Gerisi yalandýr. Ve yaþam akýl almaz tuzak ve zehirlerle döþenmiþtir insanlar, þeytanlar ve kötücül enerjiler tarafýndan. Ýki intihar denemesi çok faydal

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Deneme > Din
121 
 Hayatýn Çýðlýðý  (Elif Yavaþ)

Çýðlýk, hissiyat, dua
122 
 Ezan, Varoluþ ve Ölüm  (Onur Tekin)

Varlýðýmýzýn zihinsel baþlangýcýnda ezan olduðuna göre zihinsel dünyada ezanýn insan için özel bir anlamý ve yeri olmalýdýr. Böyle özel bir yeri olaný sadece duyma duyu organýna býrakmak o duyuya haksýzlýktýr. Ýnsanýn zihinsel dünyasýnýn baþlangýcýysa eðer ezan, her þey onunla baþlamalýdýr. Tüm duyu organlarý onu duymalý, anlamalý, hissetmelidir. Göz, görmelidir ezaný ve okunduðu yeri. Burun, kokusunu almalýdýr ezanýn ve okunduðu yerin. Vücut, hissetmelidir ezaný ve okunduðu yeri. Dil, tadýný almalýdýr ezanýn ve içindeki her kelimenin. Kulak, duymalýdýr ezaný ve insanýn kendi sesinden de duymalýdýr içindeki her kelimeyi. Peki, bu nasýl olmalýdýr? Ezanýn ne olduðunu anlamak bunun için baþlangýç noktasý olabilir. O halde nedir ezan? Ezan, davettir Yaradan’a.
123 
 Kuran Arapçadýr, Ama Hükümleri Evrenseldir  (Mehtap Gözükan)

Bir kiþiye veya topluma bir konuda bilgi vermek istediðinizde, o toplumun veya kiþinin dili ile mi bilgi verirsiniz, yoksa hiç anlamadýðý bir dilde mi anlatýrsýnýz? Elbette makul ve mantýklý olan, mesaj vermek istediðiniz toplumun veya kiþinin dilini kullanmaktýr.
124 
 Ýslam'da Fetih Savaþý Yoktur, Savunma Savaþý Vardýr  (Mehtap Gözükan)

Ýslam'a atýlan en büyük iftiralardan biri, Ýslam'ýn kan, þiddet, terör dini olduðu söylemidir. Bu iddiayý savunanlar aðýz birliði etmiþcesine, Kuran'ýn yarýsý savaþtan ve öldürmekten bahsediyor
125 
 Sana Raðbet Ettim Allah'ým  (Ayþe Kaya)

Sana raðbet ettim, Sana yöneldim Allah'ým. aciz kulun yine kapýnda, ne olur onu kapýda býrakma...
126 
 Davul ve Din  (Hulki Can Duru)

Güneþ ve ay kültüne sahip putperestlerdeki en önemli tapýnma yöntemlerinden biri olan oruç tutma sýrasýnda oruç süresi güneþin doðuþ ve batýþýna göre ayarlanýr, sürelerin baþlangýcý bitiþi davul veya çeþitli vurmalý çalgýlarla ilan edilirdi. Bu gelenek günümüzde de sürdürülmektedir.
127 
 Keþke  (Birol Karakuzu)

Yeri gelir ömrümüz "Keþke" lerle geçer, sonucu deðiþtirmesede...
128 
 Samimi Ýman  (Altuð Öztürk)

Samimiyet ve içtenlik, kiþinin güvenilir ve saygýn olmasýna vesile olan çok önemli bir özelliktir. Samimi olan insanlar hayatlarýnýn her alanýnda bu güzel ahlaký sergileyerek topluma örnek olurlar.
129 
 Kur'an Sevgi, Þefkat ve Merhametin Sanatýný Öðretir  (Fuat Türker)

Kur’an, negatif duygularý görüldüðü yerde ezecek bir sistem kurmuþtur. Örneðin nedir öldüren sevgiyi?.. Affetmemek. Kur’an onu hemen ayetlerle ezer. Baþka nedir sevgiyi öldüren?.. Cehalet. Kur’an bu kez onun üstüne gider. Allah, sevgisizliði ortadan kaldýracak birçok önlem yaratmýþtýr.
130 
 Akýlcýlýk ve Sezgicilik Metotlarýnýn Deðerlendirilmesi  (Aydýn akdeniz)

Sezgisel yaklaþýmla ilgili olarak âcizane kanaatim þudur; Yukarýda nasýl akýlcýlýðý kendi döneminden baðýmsýz bir þekilde ele alarak deðerlendirmeye çalýþmýþsam, sezgisel yaklaþýmý da güncelliðinden ayrý görmem gerekecek. Aksi halde Ýhvaný safa ekolü ve Asya ile Mýsýr mistisizminin özelliklerine deðinmeliyim ki bu da oldukça zamanýmý alýr. Yukarýda kýsmen belirttiðim gibi akýl, ruhsal bir yetenektir. Daha doðrusu, duygusallýðý belli ölçüler içinde dengeleyerek onu koruyabilme becerisidir. Bunun ötesinde duygularýn sonsuzca açýlabilme, þekillenebilme yeteneði bulunmaktadýr. Týpký rüyalarda duygularýn bizi gerçek dýþý bir mecraya sürüklemesinde görüldüðü gibi. Fakat insan iradesi aktif olduðu uyanýklýk durumunda bu kontrolsüz açýlýmlara izin vermez. Günlük deneyimlerine ait izlenimleri sonucunda belirlediði zihni ölçütlerle irade, bir durum deðerlendirmesi yaparak gerçek olanlarla olmayanlarý bir birinden ayýrýr. Sezgisel metotta, irade duygular üzerindeki denetimini býrakarak, duygular
131 
 "Okumak, Düþünmek, Akletmek, Sorgulamak" Farz Ýbadettir  (Mehtap Gözükan)

Mutlaka duymuþsunuzdur. "Ýslam akýl deðil nakil dini" diyenleri... Oysa Allah yüzlerce ayette okuyan, düþünen ve akledenlerin öðüt alacaðýný bildirir. Dolayýsýyla Ýslam akýl dinidir. Allah baþkalarý sizin adýnýza okusun, düþünsün, size anlatsýn demiyor ayetlerde. Fert olarak bizlerin okumasýný, üzerinde düþünmesini ve öðüt almasýný söylüyor.
132 
 Dünya ve Diðer Alemler  (Mehmet Akif Uçar)

“Ýnsanlarýn denendiði ya da bazý hakikatlerin yaþatýlarak öðretildiði mekân” þeklinde tercüme edebileceðimiz dünya, uzay diye isimlendirilen bir boþlukta güneþ ve kendi etrafýnda dönen bir gezegendir. Bu boþlukta dünya gibi baþkaca gezegen, yýldýz, uydu vb. niceliðini veya niteliðini bilemediðimiz daha nice âlemler mevcuttur.
133 
 Nefretin ve Þiddetin Kaynaðý Dinden Uzak Yaþam  (Altuð Öztürk)

Her gün televizyonlarda ve gazetelerde, içi kin ve nefretle dolu insanlarýn gerçekleþtirdiði þiddet dolu haberlere tanýk oluyoruz. Huzur ve güven ortamýndan uzak, güçlünün güçsüzü ezdiði, hile ve yalanýn kol gezdiði, sevginin kalmadýðý, þiddetin her geçen gün daha da arttýðý, hoþgörü ve iyi niyetin unutulduðu bir dönem yaþýyoruz.
134 
 Y Resulallah.  (Elif Alkýn)

http://fizy.org/#s/1agshc sen doðdun allahýn sevgilisi, dünyamýza geldiðin andaki nurun gözleri kamaþtýrdý.
135 
 Bu Dünyadaki Aþklar  (mahinur alihanoðlu)

Bir aþk, Rabb’e götürmüyorsa aþk deðildir!...Sadece þehvetin esiridir... Öyle aþýk olmalý ki insan görmediðinde bile hissetmeli ruhunda O’nu... Bu aþk gerçek aþktýr!... Bu aþk asýl aþktýr!.. Bu aþk sonsuz aþktýr!...
136 
 Yeni Tanrý  (Orkun Levent BOYA)

Tanrý’ya ister inanýn, ister inanmayýn... Ama buna inanmalýsýnýz. Bizden daha büyük bir gücün varlýðýna olan güvenimizi kaybettiðimiz anda, sorumluluk duygumuzu yitiririz.
137 
 Ýslam"a Göre Þiir  (Adem Armaðan)

"(Peygamberi hicveden kâfir ve Ýslâm dýþý) þairler ise, onlara sapýk kimseler uyarlar." Kur’an-ý Kerim » 26 / ÞUARÂ SURESÝ - 224 .AYET.
138 
 (+) Sesin Geldiði Yöne... Korkma!.. Git  (PINAR ÖNALAN)

Kulaðýmýza,ruhumuza'' O'NUN sesinden baþka ses gelmesin'' diye DUA...DUA...DUA...hep dua üzerine yaþayalým ki:
139 
 Çoban  (mehmet burak yüksel)

Hiçlik varmýdýr.Yoksa her zaman bir þey mi vardýr. Ýþte genç çoban bu sorunun cevabýný bulduðuna inanmýþtý.
140 
 Nisa 34'de Kadýný Dövmek Yoktur  (Mehtap Gözükan)

Erkeðine ihanet eden ya da geçimsizlik yapan bir kadýný dövmek zaten çözüm deðildir. Çözüm bu tutumuna devam eden kadýný güzellikle býrakmaktýr. Boþanana kadar yine erkeðin sorumluluðundadýr kadýn. Hatta boþandýktan sonra dahi erkek, kadýný korur ve kollar.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 
31 32 33 34 35 36 37 38  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.