..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Alp Þahin




29 Þubat 2020
Þehit Kaný  
Alp Þahin
Zorladýkça olmayacak. Zorladýkça kaybedecek. Zorladýkça karanlýða sürüklenecek. Ne yazýk ki zorladýkça hep ama hep kan akacak… O kan da kendi kaný deðil þehit kaný olacak ama ne uðruna?


:AAGF:
Bazý devletler vardýr Suriye gibi… Yapaydýr. Bencildir. Nargilecidir… Ülkeleri karýþýr, savaþmadan çýkar giderler. Bazý devletler vardýr Fransa gibi… Milliyetçidir. Laiktir. Demokrattýr…Yönetenlerini protesto eder, gerekirse saðý solu yýkar ama gün sonunda yine kendi seçtiklerini baþa getirirler. Bazý devletler vardýr Türkiye gibi… Ne olursa olsun asla vatanlarýndan vazgeçmez ve sevmese bile asla yöneticilerine laf söyletmezler.

Tweet atanýn içeri týkýldýðý, doðru söyleyen imamýn sürüldüðü ve de konuþmaya korktuðumuz zamanlarý unutup tekrar içimizdeki acýyý korkmadan rahatlýkla dýþa vurabildiðimiz zamanlardayýz… Bir nevi normalleþtiðimiz zamanlardayýz. Bu durumun yani insan gibi tepki verebilmenin bedeli ne yazýk ki çok aðýr oldu. Regaip Kandili’nde ”fazlaca” askerimiz ”vataný” için þehit oldu. Hem de hiç düþünmeden… Yine de ben daha fazla askerimizin ölmemesi için diplomasi, mantýk ve de objektiflikten yana olduðum için bu satýrlarý yazmak istedim.

Öncelikli olarak elhamdülillah müslümanýz ve de diplomalýyýz çok þükür. Müslüman bir devletin, müslüman bir devlete sýrf þahsi egolardan dolayý saldýrmasý farz deðildir. Sanýyorum çoðu din kardeþim de buna hayýr demeyecektir. Öyle ya… Ýslamý yaymaya çalýþan Osmanlý’nýn torunlarýyýz. Siyonizmin ve de kapitalizmin rahatlýkla boy gösterdiði þu zamanlarda eðer etkilerinde deðilsek müslüman kardeþlerimizi öldürmek tamamen ”dinsizlik” olacaktýr. Devam edelim… Eðer sýradan bir müslüman ya da asker, hiç sorgulamadan sadece devleti için ölüyor ya da öldürüyor ise bu etik midir? Yanýlmýyorsam bunun cevabý da hayýr olacaktýr… Öyle ya, eðer yöneteniniz adil deðil ve de mantýksýz kararlar veriyorsa, bu kararlara uyarak siz de bu kararlara ortak oluyor ve de yanlýþýn bir parçasý oluyorsunuz demektir.

Dolayýsýyla ”abi bunlar hep Amerika’nýn ve de siyonizm oyunlarý valla” senaryolarýný bir kenara býrakýp aklý selim bir þekilde gündeme bakacak olursak, biz Suriye topraklarýnda sýnýr ötesinde bir operasyon veriyoruz. Suriye rejimiyle anlaþmayý kesinlikle istemiyor, orta okul çocuklarý gibi inatlaþýyor, bizim askerlerimiz þehit olduðu gibi onlar da ”müslüman” olduklarý için þehit oluyor ve böylece diþe diþ kana kan, taktik maktik yok, bam bam bam kafasýyla ilerliyoruz. Sonra da 29/02/2020 tarihinde basýn açýklamasýnda rahatlýkla espriler þakalar yapabiliyoruz.

Biraz okumuþ, biraz düþünen ve de biraz diploma sahibi olan insan aslýnda ne kadar da kýsa zamanda çözebilir deðil mi bu sorunu? Der ki Ey Esad… Biz liderlerin amacý olamadýðýmýz Mustafa Kemal’le yarýþmak deðil sadece vatandaþlarýmýzýn hayatýný iyileþtirmek ve de kolaylaþtýrmak der… Bu yüzden þu anlaþmalarý yapalým ve daha da fazla ”þehit kaný” olmasýn der. Olur da arkadaþ anlaþmaya uymazsa çatýr çatýr Dünya devletlerine ifþa edersin, geçersin baþkumandan olarak ordunun baþýna, yönetirsin ”yüksek askeri bilgi birikiminle” ordunu, emin ol ordun o bilgi birikimine bakmadan sýrf dürüstlüðünden dolayý yine de senin gibi kapris yapmayýp damarlarýndaki asil kandan dolayý sorgulamadan arkandan gelir.

Bazý müslümanlar, liderler, seçilmiþ kiþiler ve de örgütler ne yazýk ki ne müslümanlýðýn kalitesini, ne liderliðin alçak gönüllülüðünü, ne seçilmiþ kiþilerin sýradanlýðýný, ne de örgütlerin gerçek manasýný asla anlayamayacak. Zorladýkça olmayacak. Zorladýkça kaybedecek. Zorladýkça karanlýða sürüklenecek. Ne yazýk ki zorladýkça hep ama hep kan akacak… O kan da kendi kaný deðil þehit kaný olacak ama ne uðruna?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Liderlik
Bir Baþka Reis
Neden Muharrem Ýnce?
Cumhuriyet Kadýndýr
Emrah Serbes'e...
Ahmet Necdet Sezer
Yazýk
Olmadý Be Ümit Özdað
Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz
Zaman

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsrail ve Hamas
Ýnsanýmsý Yaþam Formlarý
Ýþine Gelirse
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Yedi Düvel

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.