..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgürlük sevdasý insanýn baþkalarýna duyduðu sevgidir; güç sevdasý insanýn kendine duyduðu sevgidir. -Hazlitt
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Metehan APAK




19 Kasým 2004
Bir Garip Duygu  
Sahipsiz Öylüler

Metehan APAK


Zamansýz çýka gelir bazen kelimeler. Dürter , uyutmaz bizi. Yazmadýkça da rahat býrakmazlar. Yazmalýydým , yanlýz uyumak için.


:BAAI:
Gene baþladý uykusuzluðum. Ýçindeyim sandýðýmýn dýþýnda , bildiðimin dýþýnda bir yerlerdeyim.
Aþýðým sanýyordum , içim yanýyor sanýyordum. Aþk acýyla ayný tadý veriyordu çünkü.
Gözlerim yanýyor gene , aðlayamadýklarým için. Susuyor , dinliyor ve zaman bir nehir ise ben bata çýka akýntýdayým diyorum. Öyle yaþýyorum son zamanlarda , oysa en çok kontrolü bende görüyorlar. Bana güveniyorlar. Ben biliyorum , kim ile yaþadýðýmý.
Sevdiðimi , kýzdýðýmý da söylemiyorum artýk. Havadan sudan sözlerle geçiþtirebiliyorsam geçiþtiriyor , olmuyorsa çekip gidiyorum. Bilmem gerekeni bilmek yetmiyor , deðiþtirmiyor hiçbir þeyi. Kaybetmek bile manasýz geliyor , sanki hepten yitirmiþim gibi.
Oysa daha neþeli , daha güler yüzlü deðil miyim , son zamanlarda.
Sen hayatýma girdiðinden beri , bildiklerimi unuttum , yeniden öðrendim , sonra öðrendiklerimin bir ilizyondan öte olmadýðýný anlayýp , bildiklerime geri döndüm. Bir de bilmediklerim var , korkularýmýn ispatlayamadýðým yaný.
Ben bulduðumu ima ediyorum sana , sen benim diyorsun , bulduðun senin olsun , hayalini kurduðun benim. Sahiplenmiyorum seni , yapamýyorum , yalan oyunlar gerçek olsa da fark etmez , ben senin yabani atýný biliyorum. Günler bizim için en yakýn ve en uzak zamanlar oluyor.
Ýkimizin gördüðünü kimse söylemeye yeltenmiyor , herkes biliyor oysa. Biz daha yanýndayýz yüreklerimizin ve detaylardan görmüyor gözlerimiz.
Bazen seninde bir kokun var mý merak ediyorum. Çünkü yanýnda gözlerimi kapadýðým her anda , bebek bisküvilerinin þeker kokusu geliyor burnuma.
Minik ellerine uzandýðýmý hayal ediyorum. Susmak en iyisi diyorum , her defasýnda haklý çýkýyorum. Seni seviyor muyum acaba ? Bilmiyorum. Senden çok kendime ihtiyaç duyuyorum. En çok onu özledim çünkü. Zamanla bütün bütün baþkasý oluyor parçalarýn. Kelimelerinden , dudaklarýna dek baþkasý oluveriyorsun. Oysa ben nasýl öperim onu bile bilmiyorum.
Senden çok kendime ihtiyacým var , çünkü seni bile sevemiyorum. Sevmek nedir anlamýyorum ve artýk bildiðimi iddia etmiyorum. Nasýl ederim baksana ? Yalnýz Juliet ‘ in deli aþýðý kadar iyi oynuyorum sevgiyi.
Kimsen kimsin , ben içini bilmek istiyorum , yalnýz senin olan , gözlerin gibi , hep senin olaný bilmek istiyorum. Þekle þemale sokulmuþ bir sen , senden baþka bir çoklarýný yaþamak olmayacak mý zaten ? Zamanlarým boþalýyor seninle olabilmek için. Seninle olmaksa birkaç lafý geçmiyor. Mutlu anlarým gibi. Kimileri için yazdýklarýmla bile çaresiz aþýðýným. Oysa ne aþk , ne sevgi. En çok , sana hayraným ben. Duruþunu , sapasaðlam basýþýný dünyaya. Ve en olmadýk zamanlarda en doðru kelimeleri bulmaný , sanki aklýmý okurcasýna.
Bendeki ifadeni almaya çalýþtýðým o loþ yerde , bir kez olsun bulamýyorum seni , yüreðime oturduðun zamanlar da ise , sesini duyamadým. Talih mi ?
Daha çok aramýyorum , alýþýðým yanýbaþým da yitirmeye ben. Yitirdiðim de ise ölçeceðim býraktýðýn iz ile boyunu sevgimin. Sen her gece yataðýnda sadece uyurken , ben orada yaþýyorum. Sen aynada kendini görürken , ben kimseyi görmüyorum. Sen buraya doðru gelirken , ben kaçýyorum , en uzak elini tutamayacaðým yerlere. Ýþin acý yaný , benim bildiðim kadar sende biliyor olmalýsýn , belki fazlasýyla , aramýzda uzanan yýlanýn acýtacaðýný. En çok bizi. Seni , beni , bir çoklarýný.
O yüzden her defasýnda , doðrularýný yapýyoruz ellerimizde kelimelerin , sonra zorla da olsa koyuyoruz dudaðýmýza uçsunlar diye.

Uç , uç … annen sana kýrmýzý pabuç alacak…




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sabah Kahvesi Düþleri
Beyaz ve Karanlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatým [Þiir]
Ölümcüm [Þiir]


Metehan APAK kimdir?

Hayal ile gerçek arasýnda , mutlu ve sevgiye sahip bir adamýn , geçmiþe duyduðu inançla , eski aþký ile yeni bir sahnede oynadýðý bir oyun.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Metehan APAK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.