Eleştiri > Politik Olaylar ve Görüşler

olumsuz

Kırmızı Kart

Bir ülkede bir ana muhalefet lideri düşünün ki; gazetecilere saat 15:00'de büyük bir açıklama yapacağım desin. Tüm gazeteciler ve açıklamanın yapılacağı alanda bekleyen yüzlerce kişi de sık sık saatlerine bakıp heyecanlansın. Sonuç? Çoğunluğun seçtiği ana muhalefet lideri, elini cebine attı ve iktidara kırmızı kart gösterdi.

karamsar

10 Kasım

İlk kez 1974 Kasım'da öğrendim 10 Kasım'ı. İlk kez şiiri tanıdım ve şiir okudum o gün. Hayatımda yaşadığım birkaç büyük heyecandan ilkiydi o gün.

olumsuz

Boğanlar ve Boğulanlar

Saftiriklik de bir kimliktir.
Sadece ben olsam, kahreder, kendimden utanırım.
Ama
Etrafınıza bir nazar kılın, göreceksiniz ki nice nice iyi ve saf niyetli milyonlar; enva-i çeşit entrikanın, hilenin, ahlâksızlığın, gaddarlığın, zulmün ve baskının burgacında boğuluyor...

nostaljik

Görev

yollar da bilmelidir nerede duracağını, nerede gideceğini!.de mi yani!..:)

olumsuz

Sefiller ve Sefilliğe Kefiller

Kanun çıkaracak olan bir mecliste uyuşturucu trafiğini araştırma komisyonu kurulması teklif ediliyor ve kendi deyişleriyle "cumhur ittifakı" tarafından reddediliyor. Ben aslında mevcut muhalefetin (ne kadar muhalif olduğunun da tartışılması gerektiğini düşünüyorum) nasıl "Uyuşturucu trafiği araştırılsın" diye bir teklif verdiğini de anlamakta güçlük çekiyorum.

olumsuz

Kilidi Açmak

İnsan fıtratı, yabancılaşmayı, eksilip bütünlüğünü kaybetmeyi ve yozlaşmayı geçen zaman içinde -negatif, pozitif etkileşimlerle- değişebilir. Bu yüzden bir bütünlük şuuru olmadan birinin başka birine hoşgörüsünün olması düşünülemez ama, fakat ve lakin belki hoşgörünme çabası olabilir

olumsuz

Yusuf Kuyusu Ya da Milli Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı hükümet politikası olarak benimsediği eğitim çalışanlarını itibarsızlaştırma çabaları medya namussuzluğuyla birleşince, şimdi yaşanan öldürme olayları da artık meşrulaşmaya başladı. Yarın hükümet ya da bakanlık yetkililerinden biri çıkıp da "öğretmen şunu yapmasaydı, öldürülmezdi" derse şaşırmayın. Çünkü bu günün yöneticileri gözünde öğretmen artık halk ve öğrenci düşmanı.

olumsuz

Ben Olsam Ne Yaparım

Çoğumuz Ben olsam ne yaparım? sorusu ile bir şekilde muhatap olmuş ve ardından yapacaklarımızı sıralamışızdır. Aslında bu soru, bilimsel bir çıkış değildir ama verdiğimiz cevaplardan yola çıkarak çoğu insanı harekete geçirmeyi başarmıştır.

olumsuz

Despotizmin Hâlleri

Hukukun ve insan haklarının her şeyin fevkinde olduğu, adaletin bihakkın tesis edildiği, ülke gelirlerinin hakça ve her bir bireye eşit şekilde dağıtıldığı bir ülkenin özlemiyle

olumsuz

Asgari Ücret Gerçek Asgari Ücret mi?

Merhaba.. Piyasada bir asgari ücret güldürmecesi devam ediyor, acaba Asgari Ücret Gerçek Asgari Ücret Mi ? , bu konuda iktidarı ve muhalefeti eleştiren bir yazı hazırlamaya çalıştım . Yorumlarınızı beklerim..

karamsar

31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçları

Ne yazık ki demeyecek, yine içinde bir umutla yaşayacak, aynı partileri destekleyip, yeni ideaları ve partileri reddedeceksin Bu yüzden de kararında başarılar diliyorum muhalif seçmen...

Başa Dön