..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Ýyileþme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Alp Þahin
Deneme > Din

Ne son peygamberin yolunda gidiyormuþ zannedenlerin yanýnda oluyorsun, ne de son peygamberinden baþlayarak, geçmiþ peygamberlerin yolunu az biraz anlamaya çalýþanlarýn… Hiçbir þekilde olan bitene ne adalet getiriyor, ne de kiþisel özgür iradelerin sonunun güzelce sonuçlanmasýna müsaade ediyorsun. Aksine… Ýyiler ve iyilik; acý çeksin diye inatla bir savaþ veriyor ve onlarý sýkýþtýrdýkça sýkýþtýrýyorsun… Ne zaman iyiler artýk dayanamayýp; ‘’sever

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Ýyileþme
21 
 Hepimizin Bir Ýðne Ýpliði Var  (Yasemin Cankaya)

Aþk olsun! ... Kalan eþyalar, kargoyla gidecekti. Karton kolilere sýðmayan; sabah kahvelerinin kokusu, sokaktaki çocuk sesleri, bulaþýk yýkarken çaldýðý ýslýk, geride kalacaktý.
22 
 Gerçeklik  (Efe Erdem)

Her þeyden çok, biriyle konuþmaya ihtiyacým olduðunu hissediyorum son günlerde.
23 
 Deðmezdi Akacak Bir Damla Yaþtaki Yas"a  (Sinan Yýldýrým)

Daha doðmadan baþlamýþ Sýdýka’nýn çilesi, annesi dördüncü çocuðu çok diye istememiþ, düþürmek için elinden geleni yapsada inatla doðmuþ dünyanýn bütün dertlerine meydan okur gibi. Doðmuþ doðmasýna ama ailenin dördüncü kýz çocuðu olduðu için annesi bu seferde bakmak istememiþ, bir hafta emzirmemiþ tombul, siyah saçlý, yeþil gözlü kýzý.
24 
 Caným Ýzmir  (Þenol Durmuþ)

Bu yörenin üreticileri de acýmasýzlýk da diðer bölgeleri aratmaz. Bilakis düþünceme göre onlarý sollamýþtýr diyebilirim. Yunanlýlarýn burada son sürat denize dökülmesinin sýrrý da zengin mandalina aðaçlarýdýr. Yani ortaya yaðma, talan ve vatan denklemi sahnesi çýkýyor. Çýkardýðým sonuç ve çözüme göre bu fabrikanýn kurtuluþu için acilen yeni bir Yunan iþgaline ihtiyacýmýz olduðu gerçeðidir...Üstelik hemde çok acilen diyebilirim.Saygýlarýmla arz ederim...
25 
 Hebavebagillerden sancýlanmalar - Üç  (KÜFRAN)

ben seni hep en çelimsiz en güçsüz yanlarýndan öptüm/ ondandýr beni seven tarafýn hep sakat hep çaresiz kaldý/ve ondandýr ben hep tek baþýma aþk yaþadým.
26 
 Dünya Ýkliminde Bir Gece  (Zemzem OÐRAÞ)

Çirkinlikten feragat, sen gibi güzelden doðma bir yavru býrakmakla olur. Öyle güzelsin ki tüm kâbuslarý gökkuþaðýnýn altýndan geçirebilirsin. Güzelliðinin karþýsýnda hürmetten titriyor, elleri kaftanýnda saklý, boynu bükük bir rezil.
27 
 Yaþamý Öðretir Ölüm  (meltem odabaþ)

Gençlik ve Spor Bakanlýðý'nýn düzenlediði "Genç Kalemler" adlý öykü yarýþmasý için yazdýðým öyküm
28 
 Uçuruma Atýlan Taþlar - 2  (Hacer Aktaþ)

Soru umutsuz.Cevap mutsuz.Hiçbir þey deðildi ki kusursuz.
29 
 Tabut  (Murat Serdar Arslantürk)

Biriniz de kalýn benimle / Boþluktur içimde üþüyen / Elden ele taþýrken iyi de / Caným yanýyor boþ beklerken / Yalnýzlýk bana da ayný / Siz toprakta ben avluda / Ýçin için çürürken…
30 
 Pencere Önü Çiçeði  (Seyda Kesikoðlu)

Aslýnda kiþinin en büyük savaþý kendisiyle, en büyük barýþý da öyle. Kendine âþýk olmak kötü belki, ama kendini sevmek gerekli, hep kendini düþünmek kötü elbette, ama kiþi bazen kendini düþünmesini bilmeli. Ne de olsa herkes gittiðinde kendisiyle baþ baþa kalýr insan.
31 
 Caným Ýzmir 2  (Þenol Durmuþ)

Küçüklüðüm aklýma geldi. Oðlum Erbil’e ne kadarda benziyordum. Zavallý oðlum babasýný cezaevi ziyaretlerinde görmekten helak olmuþtu. Bir defasýnda “Babacýðým sen hýrsýz mýsýn diye sormuþtu. Bir gün babacýðým sen amma da televizyonlardaki katil amcalara benziyorsun demiþti. Babacýðým lütfen annem komþularýn merdivenlerini silmesin. Babacýðým ben küçük Emrah olmak istemiyorum, lütfen buradan çýk” diyordu. Benim oðlum küçük Emrah olmamalýydý. Caným oðlum diye iç geçirirken ben de aþaðýya indim. Zangýr zangýr titreyen saatime baktýðýmda saat beþti. Neler oluyordu Allah’ýn belasý þehirde.
32 
 Tatilde Terapi  (Guvercin)

"Þizofreni mi? Paranoya mý? Ne tür manyaklýk bu? Bu görüntüler ne zamandýr þekilleniyor? Bu düþünceler sanki benim deðil! Düþünemiyorum...Düþünemedikçede yabancýlaþýyorum bu dünyaya...Afazi...Evet bu hastalýðý duydum..."
33 
 Hebavebagillerden sancýlanmalar...  (KÜFRAN)

(susarak her zaman olduðu yere geçer) -sessizlik, sessizlik, sessizlik Veba: Sessizliðin sesi var mýdýr sence?
34 
 Hebavebagillerdensan cýlanlanmalar-iki…  (KÜFRAN)

Hatýrlýyorum nasýl büyüdüðünü, biliyorum nasýl bedenin geliþti. Ah veba neden hep böyle oluyorum seni soluyunca neden bu kadar derinlere dalýyorum hani bir kere olsun diyorum yüzeye çýktýðýmda bir nefes alabilsem. Soluðum kesiliyor artýk seni aramaya çýkýyorum sokaklara insanlar taþlar dükkanlar üzerime geliyor veba nerdesin neresindesin þu kahrolasý þehrin, gittiðimiz uðradýðýmýz her yere gittim bulamýyorum ellerini. Vebanýn salgýlana bileceði her yere daldým yok yok ve yoksun veba. yapma bunu veba bana nasýl yaþarým hiç mi insafýn yok. Duy sesimi veba be olur duy ölmeden yetiþ üzerime dokun bir daha þu tenime.
35 
 Dimdik Durabilmek  (burcu)

Bir annenin gözünden engelli bir çocuðun yaþamla olan mücadelesi.
36 
 Dön/dün  (Yusuf Ziya)

Þimdi keseceðim bileklerimi (tabii ki kör) bir jiletle. Þair olacaðým.
37 
 Derin Hikayeler, Kýsa Karþýlaþmalar  (eylül)

“Yusuf’um ben.” Geriye çekildiðinde tekrar yüzüne baktým. Onu hatýrlamýþtým...
38 
 Dört Kiþiye Teþekkür Borcum Var - Son Bölüm -  (Emine Piþiren)

Üç ay sonra tetkikler yeniden yapýlacak ve beni kurtaran Dr. Süleyman Özer Beye ne kadar teþekkür etsem azdý. O þimdiye kadar bine yakýn ayný ameliyatý baþarýyla gerçekleþtirmiþ ve benimkinde de elini çabuk tutmuþtu. Kanseri baþýndayken yakalayýp, kurtulmuþtum. Ama içimde olan bir kuþku da vardý: “Ya, kanser hücreleri diðer dokulara sýçramýþsa!..”
39 
 Okul Yolu ve Beyaz Kurdele  (emine demir)

Yol boyunca o’nu anlattý annesine. Eve geldiðinde çýkarmak istemedi üzerindekileri. Bir daha, bir daha baktý aynaya. Sanki þimdiden özlemiþti öðretmenini. Utanarak sordu annesine “kýskanýyor musun anne”. Anne sadece gülmüþtü bütün cevaplara denk.
40 
 Köylü Annelerin Günü  (harun þeker)

Annelere ve çocuklarýna




son eklenenler
Bir Þey
Yûþa Irmak
Öykü > Ýyileþme
Eski Yeni Yýl
Hacer AKTAÞ
Öykü > Ýyileþme
Bilal Eden
Ýbrahim Halil Almas
Öykü > Gülmece (Mizah)
Ýmam Hatip Nesli
mehmet avcý
Öykü > Ýyileþme
Tabut
Murat Serdar Arslantürk
Öykü > Ýyileþme
Caným Ýzmir 2
Þenol Durmuþ
Öykü > Ýyileþme
Caným Ýzmir
Þenol Durmuþ
Öykü > Ýyileþme
Narin Menekþe
Müþerref ÖZDAÞ
Öykü > Ýyileþme

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.