..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Toplumcu
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Çimen
ergun tekkalmýþ
Þiir > Bireysel

bittim de yeþerdim kaç kere umursamadan insanlarýn kirli pis ayak izlerini...

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu
261 
 Yayla Öyküleri – 2  (niyazi bircan)

Bana deli derler. Hikâyelerini burada kesip biçtiðime inanmadýklarýndan… Oysa ruhsuzdurlar, ruhlarý, bedenlerinin kemikleri þu gönyenin ucunda bekler, haberleri yok. Olmamasý da muhtemeldir. Bilenler var ama var hocam var… Siz de bilecekmiþ gibi yapýn, ötesi önemli deðil. Kurmaca aklýnýzda yeni isimler bulun. Buldunuz da. Farkýndayým. Ýnsan denilen þu yaratýklar, þimdi akþamýn farkýna varýp perdelerini kapatacaklar. Beni buradakilere benzetmediniz. Doðrudur. Hikâye biçenlerin, sizin inanmadýklarýnýz yani, oralý deðildir. Onlarý ki mesela beni, bir yere koyamazsýnýz. Hadi düþün hoca! Ne diyor, ne anlatýyor bu adam? Daha sabah, sýkýntýdan patlýyordun, ötemle arana boþluklar koydun, ben de onu anlamadým. ..
262 
 Kuðulu Konak  (Engin Koca)

Meryem, bir taraftan orayý burayý silip süpürürken, konaðýn penceresinden de Ýbrahim Aða’nýn yolunu gözetliyordu. Gayesi ne temizlik yapmak ne de pencereden bakmaktý. Ýbrahim Aða’ya ne diyecek onun gazabýndan bu kez nasýl kurtulacaktý. Bu düþüncesini daðýtmak için oyalanýyordu. Ýbrahim Aða, çakmak taþý kadar sert, biber gibi acý biriydi. Bu kez kesin bir þeyler olacaktý. Önce irkildi. Ardýndan alamuklu bir aðrý beynine oturdu, ordan da bütün vücuduna hükmetmeye baþladý. Gözleri bulandý, baþý döndü. Neredeyse sendeleyip düþecekken kendini pencere kenarýndaki kanepeye zor attý.
263 
 Sessizliðin Çýðlýðý  (nail uyar)

"Bak evladým, boþuna direniyorsun. Burada, senin gibi niceleri direnip, yenik düþtüler. bizi yorma, kendini de üzme. Bizim de senin gibi evlatlarýmýz var. Sana eziyet etmeye hevesli deðilz; ama bizi mecbur ediyorsun. O gün toplantýda baþka kimler vardý, neler konuþtunuz, ne karalar aldýnýz? Anlat...
264 
 Hücre 2  (þenol durmuþ)

Cezaevi, nakil (ring) aracýnda uyku sersemliði içinde düþünüyorum. Nakil aracý pek de rahat deðil. Yýllardýr taþýdýðý binlerce askerin, binlerce mahkumun pisliði, kokusu, nefes almayý zorlaþtýrýyor. Su içtiðimiz pet þiþelerin tamamý sidikle dolmuþ. Pantolonumuz, ellerimiz sidik kokuyor.
265 
 Umut'suzluk  (Duygu Sakin)

Doðuran ana olur, her doðan da zincirin bir halkasý. Üç kadýnýn, üç farklý halkanýn öyküsü.
266 
 Ecstasy  (Mikail Boz)

“Yavaþça yutuyorum hapý. Önce bir belirsizlik ve karmaþa hâkim. Bir boþlukta gibisin. Sonra yavaþ yavaþ terlemeye baþlýyorum. Sýrtým, kollarým ve bacaklarým… Yorgunluk üzerimden çekiliyor ve dýþarý sýçramak isteyen bir ateþ bütün bedenimi sarýyor. Az önce
267 
 Aðlamýyorumki...  (Habibe Aðaçdelen)

Cahillikten inleyen yüreðe, fetvasý dünden okunmuþ küçük bir sesleniþtir gece. ... Kalemde kuruyan pýnardan çaðlarken hasret, mürekkepsiz medeniyet kalýr elimde. __ Aðlamýyorum ki...
268 
 Kýrýk Camlar  (Medine Yýldýrým)

Bazý anlar ,hiç beklemediðiniz bir zamanda ,beklemediðiniz bir olay, alýr sizi, yýllar önceki yaþanmýþlýklara götürür.
269 
 Angus Anguta Karþý  (Þenol Durmuþ)

"Lan tutun þunu..Çevirin lan korkmayýn..Oðlum siz ne ödlekmiþsiniz..Haydar oðlum, Cafer sen nirdesin...Çabuk tüfeði verin bana"
270 
 Ekmekçi Kýz  (Ferudun Ergan)

_O þimdi yaþamýn, bütün kalleþliði ve bütün güzellikleri ile tam ortasýnda yer alýyordu. Biliyordu ki cesur olduðu müddetçe ve yaþamý yorumlamaya-anlamaya devam ettiði sürece hep ayakta kalacaktý.
271 
 Tarýmda Gerilemenin Nedenleri  (Özcan Nevres)

Traktörlerini elden çýkaran üreticiler, tarlalarýný da elden çýkarmanýn çabasý içindeler
272 
 Gizem'li Yer  (nergiz þiþek)

Bez ayakkabýlarýndaki ýslaklýðý hissetti,omzundaki büyük resim çantasýnýn askýsýný tutuyordu sol eliyle,yürürken sanki destek alýyordu,bir þeye ihtiyacý vardý ama neye ihtiyacý olduðunu o da bilmiyordu,yalnýzca acýlarýný törpülemeye,ruhunu bir an olsun iyileþtirmeye çabalýyordu.Sahte gülüþleri býrakýp kahkahalar atmak istiyordu,feri parlayan gözler arýyordu.Oradaydý iþte yine,gizemli yerine gelmiþti yine.Kimse yoktu üstelik bu sefer,biraz ötede birkaç genç gitar çalýp,þarký söylüyordu.Kulaklýklý bere takýp,kapþonlu ceket ve garip çizmeler giyen marjinal tiplerdi.Hoþ bir ezgisi vardý ya gitarýn, o da yeterdi.Gençler kafasýný çevirdi genç kadýna,omzundaki resim çantasý dikkatlerini çekmiþ olmalýydý.Genç kadýn yürüdü emin adýmlarla,’sert kadýn’ dediler O’na.
273 
 Ýsimsiz Melek  (Sami Güzel)

Ýki damla çýktý gözlerinden. Biri gözpýnarýnýn hemen yanýnda, diðeri ise yanaðýnda donmuþtu...
274 
 Kurbanýn Diþleri  (Nermin Kaçar )

Diþçilik Fakültesinden mezun olmuþ ve Anadolu’ nun kuþ uçmaz, kervan geçmez bir ilçesinin sözde hastanesine tayinim çýkmýþtý. Okula baþladýðým gün olduðu gibi heyecanlýydým. Onca yýlýn sonunda hayalime kavuþmanýn sevinciyle yola çýktým. Hiç görmediðim bir coðrafyaya doðru ilerliyordum. Ýstanbul’ da doðup, büyümüþ biri olarak gideceðim yerde yaþayacaðým sýkýntýlarý göz ardý ediyordum.
275 
 Bedava Tatil  (Nermin Kaçar )

“ Geliyorum tabii ki. Hiç cenneti kaçýrýr mýyým. Ne þanslý ineklerin var. Hem onlara bedava tatil ýsmarlýyorsun, hem de cenneti gezdiriyorsun. Kaçýrýlýr mý bu fýrsat? “
276 
 Sorumluluk  (ALEYNA AYAZ)

yaþamý göstermek riske atmaktýr bazen en sevdiðini bunu veremediðniz için evlenmiyor sizin kýzýnýz geçen gün bað evine gittik en sevdiðim yanýmda soba var kömür var odun var yakamadým
277 
 Pervazlardaki Kutular  (Hikmet KAVAS)

Gerçek hayatlar apaçýk dururken kurguya ne gerek ver ki... Hayatýmýzdan yansýttýklarým zaten yeteri kadar çalkalayýcý, hýrpalayýcý ve yongalayýcýyken...
278 
 Umut  (AHMET ÜNAL ÇAM)

Adam elindeki gazeteyi býrakýp giderken,gözünde Doðu Türkistanlý adamýn yüzü canlandý,sanki kendisiyle konuþur gibiydi; -Saðol gardaþ,saðol...saðol... Ýçinin burkulduðunu hissetti.
279 
 Yitirilmiþ Deðerler  (Erturan Elmas)

Maddi ve manevi birçok deðerimizi yitiriyoruz.
280 
 Otobüstekiler  (onur güner)

Ama nedense bu aralar kimse benden yer istemiyor. Her otobüse bindiðimde içim içimi kemiriyor. Ön sýralarda bir koltuða oturup; yaþlý bekliyorum. Gözlerimi dikiyorum kapýya, karayý görmeyi uman kaptan gibi ufukta belirecek beyaz saçlý kafalarla huzur buluyorum. Merdivenlerden zor çýkan bir yüz görünce heyecana kapýlýyorum; bu kesin benden yer ister diye. Aksi gibi de bir türlü yer istemiyorlar. Sonunda dayanamayýp ben kalkýyorum ayaða.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Bir Ýki Gazete
Ahmet Zeytinci
Öykü > Toplumcu
Görevli
Arman Berra
Öykü > Toplumcu
Balýkçýlar
Ömer Özyurt
Öykü > Toplumcu
Nur - Iþýk
Hakan Yozcu
Öykü > Toplumcu
Çoban Lazým 1
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Balta
Yeter Özhal
Öykü > Toplumcu
Alkarýsý
Veysel Baþer
Öykü > Toplumcu
Sibel
Onur Ömer Dara
Öykü > Toplumcu

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.