..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




4 Mart 2019
Yanlis Gecmisle Dogru Gelecek Olamaz  
Alp Þahin
Her birey ve toplum hak ettigi gibi yasar ve de yonetilir. Bu yuzdendir ki siz dogru davranip, yanlislara ses cikardikca hem kendiniz hem de yasadiginiz duzende dogru yonde degisimler olacaktir. Unutmayalim… Iyiler mutlaka kazaniyor.


:AJAD:
Gecenlerde bir video izlemistim. Dunya’yi olusumundan itibaren gunumuze kadar 20 dakika gibi kisa bir surede ozetlemisler. Cok hosuma gitmis, hayatimi tekrar sorgulamama sebep olmustu.

Uzerinde yasadigimiz su gezegende ne yapip ne etsek de sonsuza kadar kalici olamayacagiz. Kabul edelim ki yaptiklarimiz, yasadiklarimiz ve de yasayacaklarimiz milyarlarca hikayeden sadece bir tanesi… Ister inanir, ister inanmazsin ama Kiyamet Gunu’ne kadar gunes her sabah oldugu gibi bir kez daha dogacak ve hayat biz yok olsak dahi geri kalanlar icin devam edecek.

Gunumuze bakalim… Yalanin, baskinin ve de korkunun egemen oldugu su zamanlarda hayatlarimiza kendi capimizca yon vermeye calisiyoruz. Yakin zamanda okumustum. Odtu mezunu makina muhendisi issiz mesela… Bu adamin yasadiklari seni beni ilgilendirmiyor. 65 yasindan sonra emeklilige hak kazanabiliyoruz. 178 yasina kadar yasayacagimiz icin bu konu umrumuzda degil. Siyasetle alakali iki tweet atan var, cat iceride. Bunu gorunce “ulan bu kadar kolay mi?” demek yerine ben de siyasi yazmam diyor, konuyu kapatiyorsun. Her sey pahali olmaya basladi. Alim gucu her gecen gun zorlasiyor, sen de patlican yemem diyor, yasantina devam ediyorsun.

Demem o ki adaletsizlik siradanlasti. Insanlar aptallasti. Her sey, her gecen gun daha kotuye gidiyor. Iliskiler siradanlasiyor, aile – akraba baglari kopuyor, liyakat yok oluyor… Bunlara kimse ses cikarmiyor. Aksine normal gelmeye basliyor.

Bizim millet ben bildim bileli rakici, biraci ve caycidir. Olay cikarir, gece gece alkollu sarkilar soylerdi. Sevdicegiyle bulusacaksa da cay bahcesine giderdi. Raconu buydu bu islerin. Simdi bakiyorsun metrobus insanlarina… Sabah aksam tinderdan tanismalar, ilgi cekmek icin de Starbuck’s’dan hikayeler aldi basini gidiyor. Her gun kole gibi sessiz sessiz ya isine ya da yeni iliskisine gidiyor. Gidiyor, gidiyor da “Kardes hayirli sabahlar bir yerlere gidiyoruz galiba ama 7 kere 8 kac?” desen “Yok ben bilmiyorum” der. Saka degil bu… Dene bir istersen de halimizi gor.

Tum bu garip yasam tarzina adapte olmak neye neden oluyor biliyor musun? Yanlis bir birey olmaya. Universiteli kizlarimiz, hocalarla sicak iliskiler kurarak A almayi tercih ediyor. Is yasaminda torpil konusuyor, beraberinde yine sicak iliskiler torpilin etkisini ve mevkiinin kalitesini arttiriyor. Ask, sevgi ve sadakat diye bir sey kalmadi. Herkesin bedeni cok tatli, herkes vazgecilmez. Herkes daha iyisine layik. Kimse kapris cekmiyor, aninda birakiyor. Iki gun once cok severken, ucuncu gun yolda tanistigi biriyle beraber oluyor fakat “Eskiden asklar icin mucadele edilirdi” fotograflarini begenmeden de geri kalmiyor. Boyle iki yuzluyuz ama caktirmiyoruz. Cakarlarsa da engelliyoruz. Kim bilecek ki?

Demem o ki dostlar, hayat kisa. Yanlis gecmisle dogru gelecek olamaz. Kim oldugunuzun farkinda olun. Binlerce hata yapip, karsinizdakinin ve hayatin size dogru davranmasini beklemeyin. Tabi ki karma size yasattiklarinizi yasatacak, tabi ki isleriniz rast gitmeyecek, tabi ki basiniza felaketler gelecek. Ister krem peynire tapin, ister Solomon’un askeri olun, isterseniz son dinin mensubu olun. Yanlislarinizdan kacamazsiniz.

Nasil basladim, nerelere geldim…Ana fikri yazacak olursam her birey ve toplum hak ettigi gibi yasar ve de yonetilir. Bu yuzdendir ki siz dogru davranip, yanlislara ses cikardikca hem kendiniz hem de yasadiginiz duzende dogru yonde degisimler olacaktir. Unutmayalim… Iyiler mutlaka kazaniyor. (Merak edenler icin izledigim video https://www.youtube.com/watch?v=xuCn8ux2gbs)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amin Diyelim
Çekilememek
Evlilik Kurumu
Kalp...
Herþeyime
Vicdan
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Zebur
Erdemlik
Ýyi Biri
Derya
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Hakk ve Hak
Kum Saati 02: 00

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hava, Kova [Þiir]
Vatan [Þiir]
Seçim [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.