..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köşeyi dolandım / Meğer dünya her tarafta bir imiş. -Dadaloğlu
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Şiir yüreklim

Can Ozan - Şiir yüreklim
Site İçi Arama:

- ŞIIR YÜREKLIM -

Sana bu şiirleri uzak denizlerin köpüklerinden yüreğini ısıtman için getirdim. Albartos ölüm kuşum, kutsal sevdam benim.

El ele gezdiğim ıssız sokaklar (Can Ozan) Özlem Şiirleri 

El ele gezdiğim ıssız sokaklar / Bir içli sevdanın sırrını saklar / Uzanır ellerin usulca okşar / Sevgimi incinen nazlı yerinde / / Duvarda incecik nakışın kalmış / Sularda hülyalı bakışın kalmış / Sevda bir çiçekmi

Penceredeyim (Tayyibe Atay) Aşk ve Romantizm 

Rengi değişmeyen zakkum çiçeğini (aşktı yani; kendimi zehirlemiştim...)

Çözemedim Gitti (Aşık Çağlari) Özlem Şiirleri 

Gözlerin katilim,ehvam bilesin,Tabipler bu derde çare neylesin ?Ne bir içli şarkı ne bilmecesin,Çözemedim gitti seni sevdiğim...

Ahüzar (Aşık Çağlari) Halk 

Söyleyin bülbüle ötmesin dalda, Onun ahuzarı nar gonca güle Bin nazarım kaldı nazlı gelinde Ötme bülbül ötme ahuzar benim...

Savaş Belası (Aşık Çağlari) Halk 

Bir çocuk ağlıyor nerde anası? Sargı tutarmı dost savaş yarası? Bütün insanlığın gönül duası, Susmalı silâhlar savaş belası...

Bizi Bölmeyin (Aşık Çağlari) Başkaldırı 

Adem'den, havva'dan, geldik cihana, Biz kardeşiz, bizi bizden bölmeyin... Nedir bu tafralar, nedir bahane? Biz kardeşiz, bizi bizden bölmeyin....

Yunus Emrem (Aşık Çağlari) Divan 

Karaman'da yaşadığın topraklardan,Kalktımda geliyorum,dost Yunus emre'm..Morcalı deresinde,deli çaylardan,Aktımda geliyorum dost Yunus emre'm...

Seçemez Oldum (Aşık Çağlari) Destan 

O kara gözlerin yakar sinemi,Viran ettin güzel,gönül hanemi.Kimseler sormuyor dertli halimi,Derdimi kimseye açamaz oldum...

Neyin Var Gönül (Aşık Çağlari) Destan 

Hani! gönlüm aşık idin bir zaman, Davasız, dalgasız durgunsun şimdi..Ey şair ruhlu yar, Ey kemter ozan Aruzsuz, vezinsiz solursun şimdi..

Yine Seni Severdim (Aşık Çağlari) Aşk ve Romantizm 

Bir daha gelmek olsa dünya'ya,Yine seni,yine seni severdim ben...Verseler iki cihanı bana,Yine seni,yine seni severdim ben...

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.