..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir ülke baðýmsýz olmadan, baðýmsýzlýk da erdem olmadan ayakta duramaz. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Deneme
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Fasafiso Korosu.
Servet Alkan
Þiir > Taþlama (Kinaye)

FASAFÝSO KOROSU (onuncu köyden sesleniþ) Ah ne güzeldir bir araya gelince Çeþit çeþit sigara içmek Yanýnda da; fakirlerin ve aþýklarýn resmi içeceði Çay Belki biraz da Kahve… Röfle,Balyaj,Perma saç… Ýcraat nerde dostum icraat? Armut altýna düþer mi desem? Ne ekersen onu biçersin mi desem? Körle yatan þaþý kalkar mý desem? Doðru söyleyeni dokuz köyden kovarlar mý desem? Bilemedim… Tek bildiðim; Fasafiso korosu.. Gürültücü

[DEVAMI]




Arama Motoru

Deneme Kümeleri (Toplam 8823 Deneme, son bir ayda 211 yeni Deneme)
Anýlar (8)
Din (9)
Doða ve Dünya (7)
Düþler (39)
Estetik (2)
Gelecek
Gülmece (Mizah) (1)
Günlük Olaylar (5)
Ýliþkiler (17)
Ýnternet (1)
Ýstanbul (2)
Ýtiraflar (4)
Meslekler & Ýþ Yaþamý
Modernizm
Post-Modernizm (1)
Sanat (1)
Sevgi ve Aþk (34)
Toplum (14)
Türkiye (4)
Unutulamayan Dönemler (2)
Uzay
Yapýtlar (1)
Yaþam (36)
Yazarlar ve Þairler (4)
Yerler (1)
Yüzleþme (18)

Denemede Ýlk Yirmi
 13 - 14 Yaþýndaki Kýz Çocuklarý Hakkýnda…  (Yûþa Irmak)
Toplum

Bu yaþtaki kýz çocuklarýnýn annelerinin davranýþlarýný daha iyi incelediklerine þahit oluyorum. Ve elbette çevrelerinde duran ablalarýna! Onlarýn saçlarýna, makyajlarýna, baþörtülerine, hareketlerine, giyim tarzlarýna kadar rol model alabiliyorlar.
 Asaleti Gösteriþ Olarak Görmeyin  (HUSEYÝNABAD)
Yaþam

siz deðerli okurlarýmý asalet hakkýndaki yazýmla bilgilendirmek istedim görülmektedir ki insanlar asaleti gösteriþten ibaret saymakta karþýsýnda yer alan kimselere tepeden bakmaktan bir türlü vazgeçmemektedir ben de bu yazýmla asaletin gösteriþten ibaret olmadýðýný anlatmakla sizlere faydalý bilgiler vermek istedim.
 Geçmiþi Geçmiþimiz Olan Þehir: Bosna - Hersek  (Yûþa Irmak)
Yerler

Bosna-Hersek’in Baþçarþý’sýný, çeþmesini, dükkanlarýný, kendine has tarzda sunulan kahvesini, köftesini, baklavasýný, böreðini anlatma iþini Influencerlara býrakalým. Bu kadim þehrin camileri, medrese ve tekkeleri, sanat eserleri Osmanlý mirasýnýn gözle görülür âbidelerini anlatan birçok güzel insanla tanýþtým.
 B On Ýki  (Hülya Kýrklaroðlu)
Anýlar

Kýtalararasý Yüzme Yarýþý Öncesi 🏊🏻🏊🏻♀Elemeler
 Bir Daha ki Sefere  (Aysel AKSÜMER )
Gelecek

Belki bir daha ki sefere dediðimiz þeyler olmayacak. Ertelemek yerine hýzlandýralým yaþanacaklarý, yapýlacaklarý.
 Ufuk Çizgisindeki Serap  (Ýsmail Soydan)
Ýliþkiler

Ben her talihsiz denememin sonunda kendime dönüp yalnýzlýðýmýn duvarlarýný ýlýk bir anlayýþ pansumanýyla okþayýp berkiterek korunaklý bir sýðýnaða dönüþtürdüm orayý. Þimdi frekansýma uygun bir muhabbet neferine denk gelmedikçe yaþlý bir kaplumbaða gibi kendi içime çekilip uygun insaný kolluyorum.
 Yaðmurda Koþamayanlar  (Yûþa Irmak)
Anýlar

Geceleyin parlayan bir ýþýkta seyrettim balkonumdan. Kurgulanmýþ, saçma-sapan hikayemin esas kahramaný olarak, kurgulamaya çalýþtýðým hikâyemde bugün hangi kahramaný oynasam diye rol beðendim kendime.
 Ey Hayat  (Tayyibe Atay)
Yüzleþme

hepsi üþümemek için!.
 Ýþlenmemiþ Cevherler Ülkesi: Türkiye  (Yûþa Irmak)
Yüzleþme

Neden insanlarýmýz kendi kabiliyetlerini geliþtirmenin yollarýný merak edip aramaz? Ya da neden insanlarýmýz kendi yeteneklerini geliþtirip beslemek için yan desteklere ihtiyaç duymaz?
10 
 Ýmam Olacaðým  (Tayyibe Atay)
Toplum

imam olmak, getirisi bol bir iþtir beh!..illaki de imam olacaðým iþte!.
11 
 Vahþet Çaðýnýn Vicdaný: Aliya Ýzzetbegoviç  (M.NÝHAT MALKOÇ)
Unutulamayan Dönemler

Yiðit Aliya, insanlarýn Ýslâm'ý konuþamadýðý ve yaþayamadýðý zor bir zamanda Genç Müslümanlar Teþkilatý'ný kurduðunda etrafýnda sadece 15 kiþi vardý. Fakat o, iyi niyetle yola çýktýðý için bu sayýnýn çok kýsa zamanda yüzlere, binlere, on binlere; hatta yüz binlere yükseleceðine yürekten inanýyordu. Nitekim öyle de oldu. Kartopu büyüklüðündeki kütle, çok kýsa zaman içerisinde bir çýða dönüþtü; önündeki bütün engelleri yerle bir etti.
12 
 Alman Emeklileri - Türk Emeklileri  (Ahmet Zeytinci)
Günlük Olaylar

Alman Emekli vatandaþlarý her sene deðiþik ülkeleri ki bunun içinde bizim ülkemizde mevcut, yaz tatillerinde gezebilmektedir. Türk Emeklileri ise ancak kendi köy ve kasabalarýna ya da þehirlerine gidecek maddi imkanlara sahiptir. Bu nedenle alman emeklilerinin ayakkabýlarý çok gezdikleri için Türk Emeklilerinin ayakkabýlarýndan daha çabuk ve daha fazla yýpranmaktadýr...
13 
 Çatlama ve Çatlatma  (Alp Þahin)
Ýliþkiler

Sen hep yaðmurda sýrýlsýklam ýslanmak istedin, yaðmur damlalarýný tek tek hissetmek için her þeyi göze aldýn; ben ise yaðmur yaðacaðýný ön görüp þemsiyemle seni yaðmurdan korumak.
14 
 Günbatýmý Eski Bir Masada Baþladý Her Þey  (Yûþa Irmak)
Yaþam

Ancak bu evin gün doðumuna bakan tarafý deðil de gün batýmýna bakan bir damý olmasaydý bugün sizlere kitaplar hakkýnda herhangi bir söz söyleyemeyebilirdim. Evin damýndaki o ahþap masada günbatýmýna her baktýðýmda hüzünlenmem ve kitaplarýmý masaya yaymam için konulmuþtu sanki…
15 
 Hikayeler  (eylül)
Yüzleþme

Dünyayý, hayatý, insaný çözdüm dersin ya( her ne hikmet ise ara sýra baþa gelir), yalan, içindeki coþkulu dalgalanmanýn uydurmasý.
16 
 Jaleo  (Alp Þahin)
Ýliþkiler

Benim için doðru olanýn; ben hiç istemeden, benim sevdiðim küçük þeylerin istenerek yapýlmasýnýn olduðunu fark ediyorum… Daha þimdi mi fark ediyorum? Evet.
17 
 Bi Der ki (1. Yazý)  (Tahir Yüksel)
Günlük Olaylar

Aný öykülerle örneklendirilmiþ günlük toplumsal olaylar temelinde þekillenen deneme türü yazýlar yazmayý murad ediyorum.
18 
 Ne Zaman? 2’nci Bölüm  (Hülya Kýrklaroðlu)
Günlük Olaylar

Þimdi imla hatalarýna örnek vereceðim diye; hiç mümkün mü sevgili günlüðüm✍🏻 küçük harfle adýmý yazmaya baþlayayým, tövbe tövbe…
19 
 Ýlay-ý Kelimetullah  (Cihan Altýn)
Din

Kitâb’ý Sünnet’i, Ýcmâ’ý kaldýrýp attýk; Havâssý maskara yaptýk, avâmý aldattýk. Yýkýp Þerîat’i, bambaþka bir binâ kurduk; Nebî’ye atf ile binlerce herze uydurduk! O hâli buldu ki cür’et: “Yecûzu fi’t-tergîb…” Karâr-ý erzeli fetva kesildi!... Hem ne garîb, Hadîsi vaz’ ediyorken sevâb uman bile var! Sevâbý var mý imiþ, bir zaman gelir, anlar! Cihân-ý titretiyorken nidâ-yý “Men kezebe…” Ýþitmiyor mu, nedir, bir bakýn þu bî-edebe: Lisân-ý pâk-i Nebî’den yalanlar uyduruyor: Sýkýlmadan da “sevâb iþledim” deyip duruyor! Düþünmedin mi girerken Þerîatin kanýna? Cinâyetin kalacak zanneder misin yanýna? Sevâb ümîd ediyor ha! Deyin ki nâmerde: “Sevâbý sen göreceksin huzûr-ý mahþerde!" Mehmet Akif ERSOY
20 
 89 Model Siyah 911 Porsche Carrera  (Alp Þahin)
Toplum

89 model siyah 911 porsche carrera tadýnda yýllandýðýmda görüyorum ki; ansýzýn doðru kadýn sürücü geldi mi ne kadar seneler geçse de; zaman denilen kavram, sanki hiç yokmuþçasýna pekala karþýmda yenilebiliyor, biat ediyor, hatta bana saygý dahi duyuyor… Ben de haliyle tam anlamýyla özüme döndüm diyebiliyorum.




son gelen denemeler
Çatlama ve Çatlatma
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Haklýsýn
Alp Þahin
Deneme > Yaþam
Ey Hayat
Tayyibe Atay
Deneme > Yüzleþme
Doðum
Hülya Kýrklaroðlu
Deneme > Anýlar
Jaleo
Alp Þahin
Deneme > Ýliþkiler
Zamana Kýrýntý
Tayyibe Atay
Deneme > Ýliþkiler
Ruhu Vurgun Yemiþ Dalgýçlar
Yûþa Irmak
Deneme > Yazarlar ve Þairler
Asla Unutmam
Ýsa Kantarcý
Deneme > Yaþam
Aydýnlanma Aný
Ýsa Kantarcý
Deneme > Doða ve Dünya
Erken Boþ Alma Sorunlarý
Ahmet Zeytinci
Deneme > Gülmece (Mizah)
Bi Der ki (1. Yazý)
Tahir Yüksel
Deneme > Günlük Olaylar
Bi Der ki (1. Yazý)
Tahir Yüksel
Deneme > Günlük Olaylar

 


 



| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Okur Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Okur Üyeliði | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkasý |

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.