..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Bilimsel
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Aslan Aksoy Abimiz
M.NÝHAT MALKOÇ
Þiir > Didaktik

merhum Aslan Aksoy abimize rahmet ve tazimle... Köprübaþý'nda doðdu, bir ömür burda kaldý Burada yaþamaktan çok büyük keyif aldý Kökü çok derinlerde o meyveli bir daldý Nice kapýlar açtý Aslan Aksoy abimiz Çalýþmaya inandý; çok çalýþtý, yýlmadý Hep temkinli yaþadý; soymadý, soyulmadý Haktan ve hakikatten bir ömür ayrýlmadý Kötülüklerden kaçtý Aslan Aksoy abimiz Mütebessim insandý, suratýný asmadý Mevlâ'sýna dayandý, kendini hiç

[DEVAMI]




Arama Motoru

Bilimsel Kümeleri (Toplam 220 Bilimsel, son bir ayda 6 yeni Bilimsel)
21. Yüzyýl
Akýmlar
Biçimler
Bitkibilim
Çevrebilim
Dilbilim
Dinbilim (2)
Estetik
Felsefe (2)
Fizik (2)
Ýnternet
Kimya
Politika
Ruhbilim
Suçbilim
Týp
Tüze Felsefesi (Hukuk)
Uzaybilim

Bilimselde Ýlk Yirmi
 Eþkýya Ekranada Hükumdar Olmamalý  (Ahmet Zeytinci)
Suçbilim

Ta yýllar önce Kurtlar Vadisi denen ve saçma sapan, insana hiç bir þey katmayan dizi ile baþladý bu iþler. Ýlk çýktýðý zaman, bayaðý da izlenme oranlarýný yakalamýþlardý, sonrasýnda aklý baþýnda, saðduyu sahibi insanlar izlemeyi býraktýlar. Þimdilerde ise reytingleri yerlerde sürünüyor. Sadece oynayanlarýn cebi doluyor epeyce...
 Ölçü 4  (Bayram Kaya)
Felsefe

Oysa þimdi geçiþ dönemiyle birlikte "kolektif hak mülk sahibinin huzur hakkýydý". Huzur hakkýnýn gerisinde böylesi nesnel ve gerçek bir sanal köleci geçmiþ vardý.
 Ölçü 3  (Bayram Kaya)
Felsefe

Nasýl ki erken dönemde türümüz her þeyin ölçüsü olmakla bir yýðýn hata ve eksikleriyle insaný kolektif alan düzeyine getirmekle kolektif enerjiyi ortaya koyup; bizi kolektif enerjiden yararlandýrtmýþsa; yerellik bazýnda her þeyin ölçüsünün toplum olmasý da bir yýðýn eksiklerine raðmen uzayýn kapýlarýný önümüze sermiþti.
 Ah Beee  (Ahmet Zeytinci)
Dilbilim

Ah beee! Ünlem, eskiden de tanýnýyor ve biliniyor olsan da, demek ki günümüzde senin de meþhur olma zamanýn geldi de geçiyor. O baþlýkta Beee’nin de sonuna gelmen lazýmdý ama, tabi baþlýk olduðu için, oraya noktalamadan bir eleman olarak seni koyamadýk ünlem kardeþ... Böyle ufak tefek þeyler içinde kusura bakmayacaksýn...
 Hani Nerde O Baþýna Çiçeklerden Taç Yapmýþ Kýzlar  (Ýsa Kantarcý)
Suçbilim

“Siz gidicisiniz; biz ise kalýcý! Alamayacaðýnýz, harcayamayacaðýnýz bebekler var çünkü!
 Çevirmenlik ve Tercümanlýk Arasýndaki Fark Nedir?  (BSÝ Tercüme ve Danýþmanlýk Hizmetleri)
Dilbilim

Sizlere bu yazýmýzda çok karýþtýrýlan iki meslek ilgili bilgiler vereceðiz.
 Kendisini Kopyalama 2  (Bayram Kaya)
Felsefe

Totemin yakýnsatýcý, sýnýrlayýcý, ortaklaþtýrýþý ve transfer emekler üzerinde ortak birim zamaný ortaya koyucu bu tutumu ile geleceðin ve kendi paydaþlý kulvarýnýn "üreten iliþki tohumlarýný" kendi baðrýnda taþýyan dünyaya dönüþecek olan" her bir yol adýmlarýný baðrýnda taþýyor olmasýydý. Bunun böyle olduðunu ancak biz görüyorduk.
 5 Edebi Çeviri Tekniði  (BSÝ Tercüme ve Danýþmanlýk Hizmetleri)
Dilbilim

Edebi Çeviri ve teknikleri
 Kendisini Kopyalama 1  (Bayram Kaya)
Felsefe

Sýnýrlý izole alan davranýþlarý da baþ ve sonuyla sýnýrlý olmak zorundaydý. Ancak izole alan da yeni bir eylem ve düþünce alaný açmakla tekrar sýnýrsýz gibi oluyordu. Bu yansýlar sizdeki totem düþüncenin sizler tarafýndan ortakla sýlan kolektif düþünce olmasýdýr.
10 
 Ölçü 1  (Bayram Kaya)
Felsefe

Yani El "L" sesi ile kolektif olan, doðrudan olmayan belirsizliðe atýftý. Veya kolektif tüzel ligin yanýna doðrudan kiþi olana izafeydi., Mülkün sahibi olan tekil bilirliðe diyorduk.
11 
 Hemcinslerin Tarihi 11  (Bayram Kaya)
Felsefe

Heyhat bir kýsým para da diþten artýran çalýþan kesim elinde birikir. Parasý biriken kiþiler emek hayatý içinde çekilir. Emek hayatý içinde çekilen kiþiler nedenle çalýþan ve sömürülen kiþi sayýsý azalýr.
12 
 Ölçü 2  (Bayram Kaya)
Felsefe

Ava gidenlerin akýllarýnýn arkada kalmamasý için arkada kalan yavrularýn bakýmý, barýnma alanýnda ateþ yakýcýlýðý, barýnma alanýnýn ve kendilerinin korunmasýnýn ve gözetlenme yapýlýyor olmasý o andaki av ve pusu atma iþin devam etmesini saðlayan CANLI VE KOLEKTÝF EMEKTÝR
13 
 Hemcinslerin Tarihi 4  (Bayram Kaya)
Felsefe

Kiþisel sahiplik, kolektif sahiplik gibi herkesin sahipliðini gözetmezdi. Bu nedenle kiþisel sahiplik kendisini ihsas ederken; milli piyango biletinin "size de çýkabilir" reklamý gibi mülk sahibine teslim olma üzerinde kiþilere rýzk daðýtmayý vaat ediyordu.
14 
 Hemcinslerin Tarihi 6  (Bayram Kaya)
Felsefe

Ýki mýknatýs çubuk arasýna onlara deðecek þekilde mýknatýs olmayan bir demir çubuðu koyun. Biraz sonra demir çubuðu mýknatýslarýn arasýnda elinizle iterek çýkarýn. Artýk mýknatýslar olmasa da mýknatýstaki tüm benzer etki artýk demir çubuða geçmiþtir.
15 
 Hemcinslerin Tarihi 14  (Bayram Kaya)
Felsefe

Ancak hemcinslerin yaþamý totem dönemle birlikte, hem totem dönemin izolasyon þartlarýný taþýyan üs sel durumla üs sel durumlu izolasyon devinmesi kazandý. Hem de izole bir üs sel devimin kapasite ve ivmesini kazandý.
16 
 Çeviri Teknolojileri  (Ankara Çeviri Bürosu)
Dilbilim

Çeviri Teknolojileri ve Limitleri
17 
 Pireyi Deve Yapanlar  (Ahmet Zeytinci)
Ruhbilim

Parmaðýnýza iðne mi battý ya da ekmek keserken býçaðý elinize mi kaçýrdýnýz, ne yapalým sadece elinize kaçýrdýnýz, aklýnýzý kaçýrmadýnýz ya, olur bazen böyle vak'alar, vak'alarý da vak'anüvisler yazar, yani yazardý eskiden þimdi vak'anüvis mi kaldý? Ýlber Ortaylý gibi saðlam tarihçilerimiz var...
18 
 Hemcinslerin Tarihi 12  (Bayram Kaya)
Felsefe

Her dallanma çatallanma kendi üs sel durum yansýmasýyla vardý. Üretim yapýlan ilk dönem içindeki hemcinslerimiz; "avcý toplayýcý elde ediþlerini, üretimi ve üretilen kullanýmlarý ortaklaþmakla kendisine "paylaþmacý ortaklar tanýmakla, kolektif sürece baþladýlar.
19 
 Hemcinslerin Tarihi 13  (Bayram Kaya)
Felsefe

Bugünkü insan dediðimiz türümüz homo sapiens denen bir türün sosyal, kültürel ve biyolojik evrimiyle ortaya çýkmýþlardýr. Örneðin, az da olsa bu insanýmsýlardan neandertallerin genini taþýmaktayýz.
20 
 Hemcinslerin Tarihi 1  (Bayram Kaya)
Felsefe

Kuantum durum tümden ve ayný anda belirsiz bir olasýlýklar bulutu içermenin üstel durumlarýdýr. Oysa maddenin olasýlýk daðýlýmý belirli bir sayýsal durumlara çöktüðü için olasýlýktan çok de termine olmuþtur (belirli olmuþtur)




son gelen bilimseller
Ah Beee
Ahmet Zeytinci
Bilimsel > Dilbilim
Ölçü 4
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 3
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 2
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Ölçü 1
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Hemcinsler A
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/ý
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/h
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/g
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/f
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/e
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/d
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/c
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/b
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 24/a
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 23/c
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 23/b
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe
Totemi Dil 23/a
Bayram Kaya
Bilimsel > Felsefe

 


 



| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Okur Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Okur Üyeliði | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkasý |

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr. Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.