..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
İnsan gülümsemeyle gözyaşı arasında gidip gelen bir sarkaçtır. -Byron
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - midye kabuğu

Yıldız Demirel - midye kabuğu
Site İçi Arama:

- MIDYE KABUĞU -

inci tanesi kadar saf'olan... tanrının sözü!!... şiir!!!..

Sokrates Neden Yazmadı (Murat M. UĞURLU) Yazarlar ve Şairler 

Çağdan çağa ulaşan Sokrates düşüncesinin bilinmesi gerçeğine karşı, düşünürün neden yazılı eser bırakmadığı sorusunu sormak gerektiği kanısındayım.

Gece Dokunuşları (ömer akşahan) Çeviri 

Lacivert bir gece hükmederken, / Aydınlanır ruhum onunla, / Koparken yorgun bulutlar ardından / Ay ile yıldızların gizemli dünyası. /

Bir Avuç Hayalperest (bee_bee) Toplumcu 

... / çoğumuz için dünya / asla değişmeyecek bir düzene sahipti / / biz burada / bir avuç hayalperest / dünyayı yıkıp yıkıp / yeniden yarattık / ... / bee /

Kırağı Düştü Günlere (Yıldız Demirel) Yaşam 

Pes etti ipek böceği.....

A y r ı l ı k (Gürcan Erbaş) Aşk ve Romantizm 

ayrılıkların acısını çekmemek için...yazdım ..!

18. Sonnet / Seni Bir Yaz'la Karşılaştırabilir miyim ? (Gürcan Erbaş) Çeviri 

Shakespeare'in ölümsüz Sonnet'lerinden biri !

Mumçiçeği (Gürcan Erbaş) Klasik 

Mumçiçeğini ilk gez gördüğümde gerçekten kutsal bir yaratıkla karşılaştığımı sandım. Çiçeğin üstünden damla damla yüreği akıyor diye düşündüm. Tıpkı hamdım, piştim, yandım diyen Mevlana gibi !!!

Gurur Ateşi (Gürcan Erbaş) Başkaldırı 

gururun ateşi bir başladı mı yakar geçer heryeri...bir orman yangını gibi...okyanusun serin suları bile ona ilaç olamaz ! dedi Şair !

İstanbul'un Saatleri (Gürcan Erbaş) Didaktik 

İstanbul'u sevmenin ölçüsü olmaz ki !

Bir Çizgi, Bir Nokta (Gürcan Erbaş) Lirik 

Doğru ol demişlerdi ben de doğru oldum. Şiirlerim doğru üstüne, sözcüklerim doğru üstüne ! Doğruyu dost bildim, insanları bildiğim gibi !

mektup (Gürcan Erbaş) Anı 

sabah simitçisi ayrı akşam simitçisi ayrıdır İstanbul'un.. alın size bir ayrıcalık !!!

trenler (Gürcan Erbaş) Lirik 

tren istasyonları beni hep etkilemiştir.

Kısmet (Gürcan Erbaş) Garip 

akşamın şarap ve güneşle uyumu gelince aklıma...

Gökkuşağı (Gürcan Erbaş) Garip 

Can Yücel üstadı anımsayınca ona nazire yapmak istedim !!!

Yeni Şeyler (Gürcan Erbaş) Bireysel 

yeni birşeyler söylemek isterken o cevherin özünü yakalamak çabasıydı tüm dileğim..birşeyler söylerken birşeyler anlatmaktı dileğim !

Count Down - Geriye Sayma (Gürcan Erbaş) Bireysel 

Öğretmenlik sevgisi, öğrenciye saygı, onlarla sürekli diyalog içinde olmak, okuldan çıktıktan sonra da onları düşünmek, öğretmenliğin en büyük mutluluğudur.

ve Ben... (karınca kararınca) Aşk ve Romantizm 

ve ben.. seni özlüyorum.

Bir başka seviyorum seni (Birkan ASKAN) Aşk ve Romantizm 

Bir başka seviyorum seni, Gündüzün geceyi sevdiği, Balıkların denizi, ayrılığın kavuşmayı, Bulutların yağmurları sevdiği gibi, Sonra dalında yaprakları ağaçların, Sonbaharı beklediği gibi....

Karşıtların Öğretisinde (Levent Ümit Temiz) Yaşam 

Haklısın şair / gerçekten / Ne değişti ki /

Toz ve Kristal (Levent Ümit Temiz) Yaşam 

Ve bir o kadar büyük burnuyla / mutlu bir adam / Uyutur beni /

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.