..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Şiir, tarihten daha felsefidir ve daha yüksekte durur. -Aristoteles
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - yıldızhane

Ahmet Zekai Yıldız - yıldızhane
Site İçi Arama:

- YILDIZHANE -

şiir,hikaye

Dalına Yabancı Çiçek (Ahmet Zekai Yıldız) Soyut 

Sarhoşlama (Ahmet Zekai Yıldız) Garip 

Meyhanede sarhoş olunca, Kapuz ormanda kimsesiz barınaksın. Sallanan sandalyen devrilmez korkma… Kendini sorguladığın kadar insansın ancak.

Çobanımsı Yalnızlıklar - 5 (Ahmet Zekai Yıldız) Taşlama (Kinaye) 

Yarın Uzaksa Ecel Yakın (Ahmet Zekai Yıldız) Sürrealizm 

Rakı içtim, aldı beni bir düşünce… Uykusuz geceyi sardım tütün yerine. Dumanında saklandım, kimse görmesin diye. Yarın uzaksa, ecel yakın ne yapsam. Gün batarken bana ağladı sanki bu akşam.

Ne ister neyi özler bilemediğim yar (ELCiN ORHAN) Umut 

Çocukluksa.. / bende senin için rengarenk bilyeler var, / mutluluksa .. / hayatta bolca keşfedilmeyi bekleyeni var, / umutsa... / gök yüzüne bak ne renk var. /

Yansıma (Diren Yardımlı) Tasavvuf 

Saatlerini bir karıncaya ver / Yansımanı yakalayacaksın / Bembeyaz bir kağıdın, pürüzlü yüzeyine dokun, / Kendini hissedeceksin /

Mevzuat Hocam (İbrahim Kilik) Sevgi ve Arkadaşlık 

Araştırır bulur tüm hataları. Masasının üstü evrak vatanı. Bilgisi, görgüsü, her bürokratı, Cebinden çıkarır mevzuat hocam.

Ağlamayacaktım (ELCiN ORHAN) Öyküsel 

Seni yanımda sanıp, sorduğum sorulara cevap alabilmek için / Yokluğuna çevirmeseydim başımı, / Ağlamayacaktım...

Ihlamur kokulu aşklara, billur gözyaşı şişeleri (ZEYNEP DİDEM) Lirik 

Güneş penceresini kapatır. / Gün perdesini çeker. / / Pembe-kızıl bir hüzün yağar tüm şehre. / Yalnızlığa çeyrek kala, sensizliği beş geçer /

Affediş (Levent Ümit Temiz) Garip 

Affetmekte geç kalmayın

Çek Beni İçine Bir Nefeste (Kâmuran Esen) Didaktik 

Çek beni içine bir nefeste.Susan davullar çalmaya başlarken yüreğinde,Kızlar halay çeksin gözbebeklerinde,Çatlasın tohum / düşsün cemreler,Isınsın toprak ellerimizde.Kanımızda yanan ateşler / yakarken ikimizi,Dal uçlarında yeniden açmaya başl

Pancar (Mehmet Ali Özler) Çocuk 

Birlikte olmanın neler sağladığını anlatan bir masal. Not: Bu masalım Burdur/Gölhisar İli İlk Öğretim Okullarında ders konusu olarak işlenmiştir.

Susmadım / Geceyi Deldi Sesim... (İmdat Özcan) Başkaldırı 

ant içtim doğacak şafağa / geceyi boğacak şafağa / ant içtim gülen yarına / yarının gülen çocuklarına...

Pür / Çük (Tayyibe Atay) Sürrealizm 

Yedi'ler Masalı (Naime Erlaçin) Modern Epik 

"yedi zaman uzaklıkta / yedi dağın büyücüsü / yedi gün yedi gece / deniz kabuğuna inci ektiler..." / / /

Tembel Şair (Levent Ümit Temiz) Komik 

Dün gece / Bir periden gizlice /

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.