..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden önce yaşam var mı? -Duvaryazısı
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Dilsiz Yüreğim

İsmail Sarıgene - Dilsiz Yüreğim
Site İçi Arama:

- DILSIZ YÜREĞIM -

Sen Kadar Yaşadık / Biz Kadar Öldük (İsmail Sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Sen..Ben..Bir de biz…Biz ki bu sevdaya başlamadan sonumuzu çizen iki kahramandık sırtları hiçbir zaman birbirine dayanmayacak..Biz ki tek umudun peşine takılıp ölümü birbirimizin dudaklarından içen iki kurşunduk girse de yüreğimizin en derine…Kanasa da gövdemiz gözlerimiz hiç acımayacak...İki yoksulduk biz gözlerimizde sevdamızın varlığıyla zenginleşen..Tek bir yolduk avuç içlerimizden düşüp uçurum kenarlarında ilerleyen..Rüzgara denk gelen zamanları gözyaşlarımızda eleyip mavi bir bilyenin peşinde koşan tek bir cümleydik..Yüklemi ben öznesi sen olan…Ve biz birbirimizi hiç sevmedik…Sadece dua dua yaşadık birbirimizi…Cümle cümle büyüdük birbirimizde..En sonunda ben kadar yürüdük sen kadar yaşadık ve biz kadar öldük ….

Beni Öldürdükçe Sen Hayatlandın / Oysa Ben Sana Ölüyordum (İsmail Sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Biliyorum , bir gün öleceğim..Ama senin için değil; senin gibi kirli yüzü temize çekmenin ağır bedelini ödeyemediğim için..Sen kanatlarımı kırarken ben seni hayata nakışlandığı zannederdim..Ne kadar büyük yanılgının içindeymişim meğer..Sana gelen her yol benim sonummuş..Şimdi git sevgili diyeceğim ama beni öldürmeden gitme..Gitme...Kendini bende arındırmışken niye öldürmedin beni...İçimdeki cocuğu kürtaja zorlarken gözlerimdeki cenini niye hayat verdin ? .Madem bir gün gidecektin, niye denizlerimi niye umutlarımı kirlettin ? Yüreğim paramparça..Gözlerim kan çanağı..Aldandığıma, gözlerimdeki yaşa değil sitemim; sana yüreğimde bu kadar anlam yüklediğimedir..Sakın yanlış anlamayasın..Sahte gülüşlerin hala gece yarısı ürkeklerime denk gelirken, sen benimle oynadığın masalın hangi sahifesinde kaldın...Masal bitti / Sen yüreğimi iğfal ettin...Sen içimdeki " aşk " kelimesini ayrılığa gelin ettin..Şimdi sevinebilirsin...Neden diye sorma bana..Sen benim bu dünyada en büyük dileğim'din..Şimdi bende koca bir hiçsin..Seni sana gömdüm...Sana dair tek bir nefesim yok artık..Seni hayat sanmıştım mutluluk safında..Meğer sen ayrılıktan alıntı yapılmış koca bir yalanmışsın...Örttüm üstümü sıkıca..Kapadım yüzümü.. Kapadım kirpiklerimi bulutların arasında, küçük bir dilek tuttum..” Sensiz, temiz bir hayat dileğimle “ seni içimde öldürdüm..İtiraf ediyorum; katilin benim.. Sana ise tek bir sözüm bile yok..İhanetinden başka yerin yok bende…Koca bir boşluksun bende…

Benim Hiç Denizim Olmamıştı Gözlerine Yaslandığım (İsmail Sarıgene) Sevgi ve Aşk 

“ Üzgünüm, seni büyütecek bir denizim yok yürek toprağında.. Sıksan tenimdeki ter bulutlarını, Tek bir umut bulamazsın sana dair.. Unutma, ayaklarını bastığın yer kara iklimi.. ……………… Beni yaşayıp acıyı yaşamaktansa, Gözlerimin yabancılığından olsun kefenin… Sancağın düşse de saçlarıma, Kalkmayı bil küçük çocuk.. Çünkü ben unutulmuş bir mezar bekçisiyim.. ………….. Keşke sana kucak dolusu denizim olsa da yürek coğrafyamda.. Ama ben çoktan kırdım dallarımı.. Git hadi küçük çocuk… Yüzüne vurulan onca kapı olsa da.. Büyü be cocuk… Büyü.. Ölme bende… Bak göreceksin.. Bensiz de yaşamayı öğreneceksin.. Çünki sen …………..

Masalım / Oyuncaklarım / Günahlarım (İsmail Sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Söyle ne olur seni bensiz mi bıraktım ? İçimdeki hangi söz, hangi cümle, bensizliğin kanıtı ? Sor bakalım kalbine..Seni hangi gölgeye emanet ettim ? Bedel ödeyeceğim diye kimin diyeti bildim seni ? Kovulduğum yüreklere yüzümü bulayan ben, suskunluğun dilinde kanıyor. Sanki susmaya yeminli. Sanki konuşmamaya sözleşmeli. Benimkisi sadece ihtimalleri ayıklanmış çığlıklar.Aldırma alıngalıklarıma..Aldırma kendimdeki susmalarıma.Öyküsüzlüğüme denk geldi ağlamalarım..Suskun muyum yoksa, içimde sana yakılmış ağıtlarımın sesini duymuyor musun yoksa ?

Hiç Gelmedin, Gelmeyi Düşünmedin! (Mustafa Cilasun) Özlem Şiirleri 

Ben Sana Mecburum Sen İmkansızlığa! (ismail sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Ben seni unutmak için sevmedim. Şimdi sessizce yaşamalıyım seni. Son kelimelerini suskunluğuna ilmekleyip " gitmeliyim, mecburum" diyorsun. Ne diyebilirim ki haklısın. Yokluğunda da severim seni. Sana söz sevdiğim; seni sensizlikte bile seveceğim.. Bir dakika önce yürüdüğüm yollarda senin ayak izininde karşılaşma ihtimalinde sevdim seni. Unutmadan sana bir teşekkür borçluyum; bana " aşkı ve sevdayı "öğretip yamalı kalbime bir yudum sevgini verdiğin için.

Çilingiri Yok Aşkın (FUNDA BİLGİLİ) Sevgi ve Aşk 

Aslında seni özgür bıraktığımda, benim de kanatlarım açılmalı yeni bir aşka. Açılabilmeli. Ama öylesine kilitlemişim ki seninle kendimi, anahtarsız kaldım apansız. Çilingiri yok aşkın. Tek kapı, tek kilit, tek anahtar. Şafağa kadar uzasa arayışlarım, gün yine de aşka kilitli başlar, ayırdındayım…

İmkansızlığınıza Şerh Düşüyorum (ismail sarıgene) İlişkiler 

Gözlerin annene, ellerin benim ellerime benzemeliydi..Gözlerine baktığımda kelebekler kanatlanmalıydı pencerelerimden. Ağladığında, yüreğime hançer inmeliydi küçüğüm. İlk sözcüğün baba olmalıydı ki annene nispet yapayım. Ah gülüm, ah hazanım..Gelmeyeceksin işte. Ellerimin arasına küçük bedenini alıp kanımdan, canımdan olan seni delicesine öpmeyeceğim. Off ne olur sorma nedenlerini, dilim lal. Sorma Elifim, sorma incitanem..Dilimde hasret türküleri, yüreğimde imkansızlığın..

Anlıyorsun Değil mi? (Levent Saral) İtiraflar 

Nicedir filesinde yokluğu taşıyan baba yanımla bir somun ekmeğim.

Sen Yinede Seviyorum de Gülüm... (Levent Saral) Sevgi ve Aşk 

Mağlup yanıma diklenen kirpiklerinde kanamasın düşlerin...

Öleceğim Uğrunda (Levent Saral) Sevgi ve Aşk 

Yırtılan bir mektup gibi ellerim

Gece Sancıları 1 (A.Latif İRVEN) Sevgi ve Aşk 

Hele ki, geceyse ve yalnızsanız, sancılara dönüşür sessiz gözyaşlarınız.

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.