..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Işık verirseniz, karanlık kendiliğinden yitecektir. -Erasmus
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - Hicran Dergisi

Adem KORKMAZ - Hicran Dergisi
Site İçi Arama:

- HICRAN DERGISI -

Tüm gönülleri Çepeçevre Kuşatıncaya Dek!

Türk Şiir'i Nereye Gidiyor (Adem KORKMAZ) Modern Şiir 

Şair kimdir,nedir,kime şair derler?Bir tane şiir yazanda şair midir,yoksa şair olmak için yüzlerce şiir yazmak mı gerekiyor?.Şair nasıl olunur? Düzgün cümleler alt alta getirilerek yazıldığında şiir olur mu?

Şiir Nasıl Olmalı? (Adem KORKMAZ) Modern 

Şair şiirinde elle tutulur,gözle görülür kelimeler kurmaktan elinden geldiğince sakınmalıdır.Bunu başaramıyorsa deneme yazabilir,ama geceyi karanlık olarak tarif ettiğinde eksik kalacaktır.Önemli olan geceye kimsenin şu ana kadar tanımlayamadığı bir renk bulup o rengi saç'a verip o saçları şiirindeki msıralarda taramalıdır.Hatta daha da ileri giderek gerekiyorsa gecenin saçlarını okşamlıdır.

Heyecanın Olmak İstiyorum (osman demircan) Lirik 

Her gözyaşımda okyanus damlalarının mutlulukları

Suya Yazdım (Mavi Su) Sevgi ve Aşk 

Aldatılmanın sıradanlaşmasına duyduğum tepkiyi paylaşmak istedim. Aşk'ın her duyguya isim olarak konulmasından rahatsızım pek çoğunuz gibi..O yüzden suya yazdım...Su bile daha kalıcı günümüz "aşk"larından..

Sevgiliye Mektup - 1 (Adem KORKMAZ) Sevgi ve Aşk 

Dilim öyle bir of çeker ki. Kurur düşlerim, gözlerimdeki yanardağlar söner, gözbebeğindeki fırtınalara tutulurum... Mızrap amansız değer yüreğimin tellerine... Alınların aşındırdığı seccade duyar da sen duymazsın...

Hüsran Sokağı (Arzu ÇETİNKAYA) Lirik 

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.