..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiğim tek şey, ben bir Marksist değilim. -Karl Marx
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Kütüphaneler - AYIŞIĞI

Su Eda Gümüş - AYIŞIĞI
Site İçi Arama:

- AYIŞIĞI -

deneme

Kordon: Simetrik Aşk... (Necat Dilaver) Yaşam 

Kordon...

Sevgilim! Gül Yüzlüm… (emre_onbey) Sevgi ve Aşk 

(garibin aşkı da garip oluyor sevgilim/ sen yine kusuruma bakma…)

Gül Yüzlüm (emre_onbey) Sevgi ve Aşk 

—Şu dünyada birine âşık olsam; o da sadece “sen” olsan…

Ben Sana Mecburum Sen İmkansızlığa! (ismail sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Ben seni unutmak için sevmedim. Şimdi sessizce yaşamalıyım seni. Son kelimelerini suskunluğuna ilmekleyip " gitmeliyim, mecburum" diyorsun. Ne diyebilirim ki haklısın. Yokluğunda da severim seni. Sana söz sevdiğim; seni sensizlikte bile seveceğim.. Bir dakika önce yürüdüğüm yollarda senin ayak izininde karşılaşma ihtimalinde sevdim seni. Unutmadan sana bir teşekkür borçluyum; bana " aşkı ve sevdayı "öğretip yamalı kalbime bir yudum sevgini verdiğin için.

Bedelini "" Yüreğimle "" Ödediğim En Masum Günahındım (ismail sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Başucumda bu imkansız sevdanın sevapları dururken ben seni “ günahlarınla “ aldattım sevgili. Yokluğunda kanarken tövbesi yarım kalmış günahlarınla seviştim yalnızlığının buz tutmuş yatağında. Her gece bedenimi ateşlere serip günahlarınla seviştim kan ter içinde. Közlenmiş bedenimle, terkedilmiş yüreğimle tövbesi oldum en masum günahlarının. Seni sensizlikte “ senin “ günahlarınla “ aldattım sevgili…Sen benden uzaklarda iken bensiz zamanlarda işleyeceğin her günaha bedenimle kefil oldum. Körpe ve filizlenmemiş acılarını satın aldım ömür defterinden. Evet, tüm günahlarını ve bensiz yaşayacağın tüm acılarını satın aldım sevgili karşılığını “ yüreğimle “ ödeyerek.

Nüshası Yok Hiçliğimin* / Aslım Sadece Sana Ait (İsmail Sarıgene) Sevgi ve Aşk 

Kendimden vazgeçeli yıllar oldu. Sana anlattığım hüzün buzdağlarını eriteli de çok seneler oldu.. Seni hiçbir zaman “ ötekiler “ kısmına koymadım. Seni bende hiçbir zaman “ sen “ kadar yabancı görmedim. Sana hiçbir zaman “ sen “ demedim. Sen bendin, ben de sen..Seni bu kadar ben yapmışken sitem etme bana “ ölümü “ bu kadar anıyorsun diye. Farkında değil misin be can, ölüme karşı tek sığınağım sensin. Tek duamsın dilsizliğin hükümran olduğu alfabede. Tek anlamımsın bensizliğin beş para etmediği yalnızlık mabedinde. Bilmez misin be can, bende benin kalmadığını.. Yıllar önce kendimi tüm kütüklerden zayi düşürüp bensiz yaşadığımı bilmez misin ey yar. Sonra sen geldin bensizliğin tecritli sofralarına. Bensizliğin kuraklığına umut öznelerini serdin. Elif bereketini bıraktın öznesizliğin kuraklığına. Hiçliğimin duraklarına bir anlam katan , hüviyetsizliğimi yüreğinle vücut bulan sensin. Bu kadar bütünlenmişken sana, ölümü nasıl öpebilirim ki dudaklarımla. Ve şimdi ben kendimden vazgeçtim sadece sana “ ben kadar yakın olabilmek için. Ve şimdi sen oldum bende sadece kendime “ sen “ kadar yabancı durabilmek için..Anla olur bende “ ben “ diye biri yok. Ben sadece “ sen’im “. Senden önceki tüm sicillerimi sildim ben sadece sana aitim..

Yatağından doğar nehirler (ZEYNEP DİDEM) Erotik 

Çığlık çığlık,kan revan içinde. / İnce bir su yürür, / sızlar kasıkları / VE / ARDINDAN DOĞAR YATAĞINA NEHİRLER

İzmir'e Sığmayan Aşk... (Funda BİLGİLİ) Aşk ve Romantizm 

İki Gülücüğün Kırmızı İzi (Funda BİLGİLİ) Aşk ve Romantizm 

“Gözbebeğinle seviştim ben ilkin, / / Kalbimi öptü gülen bir çift kahve çekirdeği / / Belki bu yüzden hiç silinmedi bedenimden / / İki gülücüğün kırmızı izi” / /

Otuzlarında Bir Kadın... (Funda BİLGİLİ) Yüzleşme 

Belki de yaşamıma katılan en önemli olgu “keşke” leri çıkarmak oldu hayatımdan. Ne çok, ne gereksiz kullanmışım bu kelimeyi! Sözlüğümden çıkarıp attım bu sımsıkı kenetlenen 5 harfi. Çünkü inanıyorum ki; yaşamı tamamlayıp sonsuzluğa göç ederken

Şah Damarındaki Üç Beş Sarı Saç Teli (FUNDA BİLGİLİ) Sevgi ve Aşk 

Yastığında izi olmayacak başımın, dudakları dudaklarıma aç çocuk; senin ruhun duymadan yüreğine yaslandım ben. Dikkatle dinlersen duyacaksın o üç beş sarı saç telinin şahdamarına yaptığı basıncı... Sen dokunamamanın hırsında boğulurken bu gece, gecenin en ücra yerinde; ben sevişeceğim benimle senin yerine. Ten tene değmese de bu gece, yürek eriyecek tenin ateşinden daha tutkulu bir alemde.

Tensiz Sevişmeleri Bilir misin Birtanem? (Funda BİLGİLİ) Sevgi ve Aşk 

Tensiz sevişmeleri bilir misin bitanem? Yüreklerin sevişmesi tenden daha tutkuludur. Hatırla, dokunmadığımız bedenlerimizin yaktığı ateşleri...Hatırla o ateşlerle kavrulan gecelerimizi...O tensiz sevişmeler değil miydi şehvet giyinmiş aşka hazırlayan bizi

Son Yazı (N) (ÖzgeCan) İlişkiler 

“Benden çektiğin kopyalarla verdin hayatın tüm zorlu sınavlarını. Tanrı katında takdire şâyan da olsan… benden sınıf geçemezsin artık!”

Bu Saatten Sonra Dön Demeyeceğim (Elif Eylem ) Görsel (Resimli Şiir) 

Hiç bitmeyecek sandığımız aşkların bile sonu geliyor... Yazık ki her şey tükenince ne giden umurunda oluyor insanın ne kalan... Buruk bir ayrılık acısı... (Seslendiren: Enis Fosforoğlu)

Benim için yapar mısın..? (pelin onay) Sevgi ve Aşk 

..şimdi, şimdi yaşadığın yerde kal ve sakın konuşma. Ceplerinde biriktirdiğin bozukluk sevişmelerden biri değilim ben..

Göz yaşlarımı biriktiriyorum (pelin onay) Düşler 

Göz yaşlarımı biriktiriyorum...İlerde kendime, sularında çırılçıplak yüzebileceğim bir göl yapacağım..

Susuyorsun...devam et... (pelin onay) Sevgi ve Aşk 

..merak edilmeyen bir yürek kaç zaman tutunabilir anıların güler yüzüne..? Tutundum, çırpındım düşmemek için, uçurumun kıyısında bana uzanan elin yoktu, düştüm../ susuyorsun...devam et...

Gereği Düşünüldü... /... Kutsanmıştır Aşk (pelin onay) Aşk ve Romantizm 

| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yaratıcı Yazarlık | Akademika Kitabevi

| Katılım | Okur Üyeliği | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Sahne Arkası |

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Eser sahipleri, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin —kısa alıntı ve tanıtımlar dışında— herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır. Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.