Sensiz Yaşayamam Sanırım
(Burhan ÜREGÜL.) 22 Şubat 2008 |
Özlem Şiirleri |
| |
Genel olarak şairlerin sadece bir ortak özelliği vardır. Nedir diyenlere tüm samimiyetim ile söylüyorum ki o özellik yalancılıktır. Zira yaşamlarında ne kadar emin kimseler ve güvenilir hatipler olsalar bile çalışmalarında genellikle yalan kullanırlar. |
|
Aşk Madalyası
(Burhan ÜREGÜL.) 23 Kasım 2007 |
Lirik |
| |
Okşandıkça parlayan kemikten bir tespihtir aşk ellerimde.
O eşsiz pırıltılarıyla zümrüt pırlanta yakut ve elmas kıskanırlar onun makamını.Her elime aldığımda tüm varlığımı titretir ilahi ilhamdan aldığı kudret ile.
Birer birer çekerken adedinin hududu sır gibi saklanmış tanelerini, her seferinde bile bile yudumlarım ikram ettiği zehirli şerbetini.. |
|
Muamma
(Burhan ÜREGÜL.) 3 Kasım 2007 |
Özlem Şiirleri |
| |
İnanın bana umutları bembeyaz bir güvercin yapacak sonrada azad edeceğim. Zira gidip onlara en muhtac olanların omuzlarına konmalı umutlar. |
|
Onbir Ayın Sultanı
(Burhan ÜREGÜL.) 18 Eylül 2007 |
Tasavvuf |
| |
Nerede o eski ramazanlar diye iç çekenlerden değilim.Zira ben her ramazanın ayrı bereket ve lezzetiyle beraber inananların beden ve ruhlarına sıhhat ve arınma vesilesi olarak geldiğini düşünüyorum.Tarihini şu an hatırlayamadığım bu çalışmam ya beş ya altı ramazan önce yazıldı.İçinde bulunduğumuz bu değerli zamana bizleri kavuşturan yüce MEVLA' ya hamd-ü senalar olsun.Ona ulaşanlar ile onda nefes alanlar bereket, afiyet ve felah bulsun. |
|
Namı Diğer
(Burhan ÜREGÜL.) 9 Temmuz 2007 |
Destan |
| |
Memleketimizin ve içinde yaşayan bizlerin bağrında bir ateş yanıyor şu aralar. Kelimelerin boğazımda düğümlendiği yerde devreye giren titrek parmaklarımın beynimin labirentlerinde yaptığı gezi sonucunda ortaya çıkmış bir çalışmadır. |
|
Fotoğraf Karesi
(Burhan ÜREGÜL.) 29 Haziran 2007 |
Bireysel |
| |
Her birimize değişik şeyler anlatır bazı mesajlar verir fotoğraf kareleri. Kiminde sevgiye aşka, kiminde hüzne ve acıya dair izler bulunur. |
|
Ey Sevgili
(Burhan ÜREGÜL.) 10 Mart 2007 |
Özlem Şiirleri |
| |
Hissederek yazıldığını tüm okuyucuların kavrayabileceği bir çalışmamdır. |
|
Mezarcı
(Burhan ÜREGÜL.) 10 Mart 2007 |
Bireysel |
| |
Rahmetli Zeki beyin yorumladığı rüyalarda buluşuruz adlı eseri dinlerken kalemi elime aldım ve ortaya bu çalışmam çıktı. |
|
|
DOĞMAK ÖLMEYE RAZI OLMAK; AŞIK OLMAK İSE ÖLMEYECEĞİNİ SANMAKTIR.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - GECELERİN KARANLIĞI NELERİ SAKLAR İÇİNDE BİLİRMİSİN?
YA NELERİ BARINDIRIR?
UMUTLARI, ÜMİTLERİ, ACILARI, HASRETLERİ SAKLAR GECELER.
DOYUMSUZ AŞKLARI, BÜYÜK GÜNAHLARI,MESUT OLUNAN RÜYALARI BARINDIRIR.
GECELER HASRET DOLU NEREDESİN FERYADINI SAKLARKEN
MUTLU KAVUŞUŞLARI BARINDIRIR.
KİMİSİNİN EN İĞRENÇ YÜZÜNÜ GİZLERKEN KARANLIK
KİMİ TEMİZ KALPLERİ ARINDIRIR.
BEN GECELERİN SAKLADIKLARI ARASINDAYKEN SEN AYNI GECENİN BİR BAŞKA YERİNDE BARINAN MELEK !!!
GELİP HASRETLERE, GARİPLERE, MUHTAÇLARA SUNDUĞUN GÜZEL RÜYALARDAN LÜTFEDİPTE BİRİNİ BANA İKRAM ETMEYECEKMİSİN?
UYUYAMADIYSAM HALA GÖZLERİMDEN ÖPMEYECEKMİSİN?
|
|